דיון שעועית וחומוס בחמין

זחלוואי

משתמש צעיר
בס"ד
שלום
לפעמים כשאני מכינה חמין לשבת, ולמרות שזה נשאר על הפלאטה כל הלילה -
השעועית והחומוס עדיין נשארים קצת קשים.
מה לעשות כדי שיתרככו יותר?

תודה!
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
בס"ד
שלום
לפעמים כשאני מכינה חמין לשבת, ולמרות שזה נשאר על הפלאטה כל הלילה -
השעועית והחומוס עדיין נשארים קצת קשים.
מה לעשות כדי שיתרככו יותר?

תודה!
מתי אתם מכניסים את השעועית והחומוס לחמין? כמה זמן לפני שמעבירים לפלטה?
 

תות פשוט

משתמש מקצוען
מה זאת אומרת? אתם לא מבשלים קודם שבת את החמין? מניחים ככה ישירות על הפלטה?
אני מרתיחה אותו 3 שעות... אם לא זה לא יוצא מבושל וטשונטי מספיק
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא מכינה חמין/צ'ונט אבל חומוס ושעועית אני משרה 3 ימים עם החלפת מים פעם ביום
ואני יודעת שזה גם משפיע על הרכות.
 

תהילתית

משתמש מקצוען
להשרות ולהחליף מים מדי פעם. לפחות ל12 שעות.
לבשל אותם בסיר עדיף סיר לחץ בנפרד ואחר כך להוסיף לסיר החמין או לחילופין לא לבשל בנפרד אך לטגן את זה יחד עם הבצל בסיר ולאדות תוך ערבוב משך כשעה ולהוסיף מים אחרי זה.ואז את שאר הרכיבים
לבשל את החמין לפחות שעתיים (את הבשר אני גם מבשלת לפני).
בהצלחה!!
 

sap13

משתמש מקצוען
אנחנו משרים לילה קודם. וגם בהכנת החמין עצמו יש הרתחה של איזה חצי שעה ואח"כ כמעט שעתיים בישול ושוב הרתחה לפני שבת. שום גרגיר לא מתחמק מהבישול הטוב הזה.
כמובן זה לא בשקית קוקי הוא משהו, אלא מעורבב עם הכל ועם המים והרוטב.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אנחנו משרים לילה קודם. וגם בהכנת החמין עצמו יש הרתחה של איזה חצי שעה ואח"כ כמעט שעתיים בישול ושוב הרתחה לפני שבת. שום גרגיר לא מתחמק מהבישול הטוב הזה.
כמובן זה לא בשקית קוקי הוא משהו, אלא מעורבב עם הכל ועם המים והרוטב.
כך צריך לעשות, אם מרתיחים את השעועית לבד ושופכים את המים זה מקל על תהליך העיקול..
ולמי שכתבה להוסיף מלח למי ההשריה, מלח הוא האויב של השרית שעועית, רק מי ברז
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סתם שאלה שצצה לי פה -
אתם מבשלים את הטשולנט רק שעתיים לפני ששמים על הפלטה?
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לא יודעת אם כתבו.
יש כלל מאד חשוב בבישול קטניות.
הרתחה ללא מלח ותבלינים. את המלח והתבלינים מוסיפי לאחר הרתחה של כשעה כשהקטניות כבר רכות.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא יודעת אם כתבו.
יש כלל מאד חשוב בבישול קטניות.
הרתחה ללא מלח ותבלינים. את המלח והתבלינים מוסיפי לאחר הרתחה של כשעה כשהקטניות כבר רכות.
גם זה כלל שמותר לעבור עליו.
אני מבשלת ארבעס עם מלח. מלכתחילה.
יוצאים רכים מאד.
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
גם זה כלל שמותר לעבור עליו.
אני מבשלת ארבעס עם מלח. מלכתחילה.
יוצאים רכים מאד.
הנסיון שלי אומר אחרת.
או שהדרישות שלנו מן הקטניות שונות.
לדעתי הארבעס יוצא רך, אבל בלי מלח רך יותר.
שנים שברתי את הראש איך יתכן שהצ'ולנט עומד כ"כ הרבה זמן על הגז ועדיין הקטניות לא אי אי...
עד שהחכימה אותי מחותנת שלנו...
 

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
אני מטגנת את הקטניות אחרי הבצל והשום, כמה דקות
מוסיפה בשר, תבלינים וסילאן, מטגנת מעט ומבשלת שעה- שעתיים,
מוסיפה עופות- מבשלת עוד שעה- שעתיים ואז תפו"א ובטטה ומבשלת בין חצי שעה לשעה.
בסוף מוסיפה כף רסק- זה משדרג ממש- הרעיון והתיבול מכאן: https://www.10dakot.co.il/recipe/מתכון-לחמין/

שאר התובנות הגיעו עם הזמן...........
השלבים זה טיפ מאחותי- שהיא בשלנית מלידה :)

סתם טיפ: לנער מדי פעם שהקטניות לא יידבקו לתחתית הסיר ויישרפו.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה