שעועית גדולה (בובעס)

לומדת 10

משתמש פעיל
איך מבשלים שעועית גדולה (בובעס) שיצא טעים כמו במעדניות?
נסיתי פעם ולא היה מוצלח מדי. יש סוד מסוים?
אני אשמח לשמוע מבעלי נסיון.
תודה מראש.
 

המפואר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
הרבה סוכר נותן את הטעם ואת הצבע
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
בבקשה:
1/2 ק"ג שעועית בובס מושרית במים כחצי יממה עד שתופחת למקסימום.
להכניס לסיר 2 ליטר מי ברז
כ 1/2 1 כף מלח
כ 6-7 כפות סוכר
לבשל עד שמתרכך לגמרי.

אני עושה את הנ"ל בסיר לחץ, מבשלת כשעה אחרי הרתיחה.

לדעתי בסיר רגיל זה יגיע לכ-3 שעות בישול ויותר. (בודקים שרך ממש)
בסיר רגיל יתכן שיהיה צורך להוסיף מעט מים אם יש אידוי יתר.
מומלץ לשמור על ביעבוע מתון כל הזמן, אבל לא אש גבוהה מידי.
גם את התיבול אפשר לאזן כ"א לפי טעמו.
צריך להרגיש מתיקות עם נגיעה של מליחות שתדגיש את הטעם.

כשמבושל לגמרי, להעביר בעדינות עם כף מחוררת לקופסא שטוחה
מרופדת בכמה שכבות של ניר סופג לצבירת הנוזלים המיותרים.

פורים שמח,
בהצלחה!
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מוסיפים את הדבש בבישול, זה מה שעושה לו את הצבע החום. יש אפשרות גם לשים סוכר חום, התוצאה דומה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ג

א מִזְמוֹר לְדָוִד בְּבָרְחוֹ מִפְּנֵי אַבְשָׁלוֹם בְּנוֹ:ב יְהוָה מָה רַבּוּ צָרָי רַבִּים קָמִים עָלָי:ג רַבִּים אֹמְרִים לְנַפְשִׁי אֵין יְשׁוּעָתָה לּוֹ בֵאלֹהִים סֶלָה:ד וְאַתָּה יְהוָה מָגֵן בַּעֲדִי כְּבוֹדִי וּמֵרִים רֹאשִׁי:ה קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶקְרָא וַיַּעֲנֵנִי מֵהַר קָדְשׁוֹ סֶלָה:ו אֲנִי שָׁכַבְתִּי וָאִישָׁנָה הֱקִיצוֹתִי כִּי יְהוָה יִסְמְכֵנִי:ז לֹא אִירָא מֵרִבְבוֹת עָם אֲשֶׁר סָבִיב שָׁתוּ עָלָי:ח קוּמָה יְהוָה הוֹשִׁיעֵנִי אֱלֹהַי כִּי הִכִּיתָ אֶת כָּל אֹיְבַי לֶחִי שִׁנֵּי רְשָׁעִים שִׁבַּרְתָּ:ט לַיהוָה הַיְשׁוּעָה עַל עַמְּךָ בִרְכָתֶךָ סֶּלָה:
נקרא  28  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה