@בנו של הקב"ה השם שלך מוצא חן בעיני מאוד
אני לא פסיכולוג, אבל כמדומני שדיכאון זה שינה מרובה כדי להתנתק מהמחשבות - אבל אנשים מודעים למה שקורה סביבם.אז לדעתי יש כאן משהו יותר עמוק מאשר רק קימה בבוקר. יותר לכיוון הדיכאון או משהו. אדם במצב נורמלי משקיע עבור דברים שכיף לו לעשות, אא"כ יש לו דברים שחוסמים אותו או מקשים עליו לעשות את זה.
באר, נמק, פרט.
אוקי. אבל רק אמרתי שיכול להיות שאפשר להשקיע גם במשהו אחר ואז יהיה אפשר לקנות שעון זול יותר...
הלואי שאני יזכה למצוא חן גם בעיני אבא שלנו ...@בנו של הקב"ה השם שלך מוצא חן בעיני מאוד
היכן משיגים שעון כזה?שעון מעורר חזק מאד שמטרטר בעוצמה
על הטענה הזו ענה כמדומני הרב טוביה פולק שליט"א שאכן אם היה טיול כל יום לא היו קמים גם אליו...לדעתי יש משקל גדול מאוד לכל העניין של האם יש דבר שאהיה חייב לקום בשבילו או שאין דבר כזה.
זה לא סוד ש"מחייב" זה דבר חיובי שמסייע לאנשים לעמוד במטלות שלהם, הן הרוחניות והן הגשמיות. אז אם יש אפשרות לייצר "מחייב" לקימה בבוקר זה יכול לפתור את העניין של הקימה. הרי יש את הטענה הידועה של המשגיחים: "אם זה היה טיול, גם היית קם מאוחר"??? מה טמון במשפט הזה? העניין הוא הדבר שיש דבר חיצוני שיוצר רצון\צורך\חיוב לקום בבוקר.
הרי אינו דומה פתרון חיצוני שגובל בסוג של מזוכיזם, לבין רצון פנימי או דבר שייתן מוטיבציה לקום בבוקר.
אז נכון שהמצב הכי טוב שאולי יש שואף אליו, זה לקום בבוקר בלי שום מחייב חיצוני, אלא מתוך רצון פנימי גרידא. אך דא עקא, שיצורי אנוש אנחנו, וכחלק מזה, יש קשיים, טרדות ועוד שלל סיבות. ולזה הפתרון של מחייב יכול לעזור.
בימים הראשונים...ובימים הראשונים קבוע הייתי קופצת מהמיטה
גם בקריאת שמע, במילים "פדית אותי, ד' קל אמת"אני שמעתי על סגולה שעבדה אצלי
בערבית כשאומרים ברכת 'השכיבינו' ומגיעים ל 'והעמידינו לחים טובים ולשלום' לחשוב אז על השעה שרוצים לקום למחרת
ומתעוררים בשעה שחשבנו עליה!
חחחח..לאחר נסיונות רבים עם שעונים מעוררים שלא הועילו מידי הרבה...
איזה שעון מעורר מוצלח באמת יש?
שבאמת יעיר אותנו בזמן?
אגב, הפסוק שהזכרת שמתחיל 'בידך אפקיד רוחי, פדית אותי קל אמת', מהווה מעין ביטוח לקום בבוקרגם בקריאת שמע, במילים "פדית אותי, ד' קל אמת"
אני לא בטוח שהשכנים מלמטה חותמים על המשפט הזה...יש שעון רוטט
כך שלא מעיר את כל דרי הבית
ואז מה עשינו?אני לא בטוח שהשכנים מלמטה חותמים על המשפט הזה...
(אלא אם אתם ישנים על מיטה מעץ כבד מאוד, שלא זזה מהרטט)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: