דרוש מידע שניה לפני האור / בעיית המדידה - למתקשים

שעשוע

משתמש פעיל
אז זהו
שאם מדובר רק בתחום אחד, יכול להיות שזה באמת נובע מערך מאוד חזק לתורה ... יש יחידות בדור שמוכנות ויכולות כך להקריב עבור התורה, וטוב להן עם זה. אבל מהסיפור רואים שזה לא נבע מערך מושכל ומוסכם, אלא מאיזה שהוא פחד או הקצנה או רצון לענות על ציפיות של כל מיני דמויות מהספרים... ואם כך היה אמור להיות שההקצנה הזאת תבוא לידי ביטוי בעוד תחומים
ועוד משהו (רק לתועלת כמובן)
שהפריע לי שגם בגיל 36 שהיא כביכול כבר התפכחה והבינה שלא צריך להקצין... עדיין היא לא ידעה לעשות את ההבדלה בנוגע לחוש הטכני ולהבין שזה לאו דוקא קשור לשקיעות/דביקות בתורה...
נראה לי שזה היה מתאים לנחמי של פעם, לא זאת של ההווה שכבר אמורה להיות בסדר...

רפ

משתמש סופר מקצוען
האיזון והפתיחות נמצאים בנחמי של ההווה. שהיא בת 36+, ואחרי תהליכים משמעותיים שעברה.
נחמי הקיצונית היא זו של גיל 24, עם שלושת הקטנטנים, שתעדיף להתעלף על רצפת המטבח ולא לקרוא לבעלה.
קראתי את הספר לפני כמה שבועות.
נהניתי ממנו מאוד, זה דבר ראשון.
בקשר לנחמי - לא היה לי ברור התהליך שהיא עברה.
הנתונים שלה בהווה שונים לגמרי מהנתונים בעבר, מה שבלי קשר לדעות ולאמונות שלה, מאפשר לה להתנהג בצורה אחרת.
מה השתנה בה עצמה?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
בקשר לנחמי - לא היה לי ברור התהליך שהיא עברה.
הנתונים שלה בהווה שונים לגמרי מהנתונים בעבר, מה שבלי קשר לדעות ולאמונות שלה, מאפשר לה להתנהג בצורה אחרת.
מה השתנה בה עצמה?

היא פשוט גדלה. התבגרה. הבינה שסצינות עילפון הרואיות, אינן מה שה' אלוקיה דורש מעימה. הבינה שאפשר לתת לבעלה להיות שותף מלא ונוכח, בלי לפגוע בלימוד שלו או בצדקות שלה. ושהתורה אמורה להיות תורת חיים, ולא תורת התקרבנות. וככל שהיא נתנה לשוע יותר מקום בבית ובחיים, ולא התייחסה אליו כאל דמות מעורפלת שתפקידה רק לשבת וללמוד, הוא עצמו היה יכול לעבור תהליך ולקחת יותר אחריות. (לדוגמה, הסצינה שהוא לא נותן לה להשכיר את המשרד שלה. שוע בן ה-24 היה שותק ומאפשר לעשות את זה).

פ. הלר

משתמש מקצוען
ה-ספר, בה' הידיעה.
מכורה אליו, מאז שקניתי אותו קוראת אותו בלופים.
האותנטיות, הציניות, ההומור המושחז, המסר ומה לא בעצם?
שלימות של יצירה!
כעת נותר לי להחליט מי המועדף עלי - הנורמלי האחרון או שניה לפני האור, תחרות קשה...

שעשוע

משתמש פעיל
ה-ספר, בה' הידיעה.
מכורה אליו, מאז שקניתי אותו קוראת אותו בלופים.
האותנטיות, הציניות, ההומור המושחז, המסר ומה לא בעצם?
שלימות של יצירה!
כעת נותר לי להחליט מי המועדף עלי - הנורמלי האחרון או שניה לפני האור, תחרות קשה...
הנורמלי האחרון - ספר מיוחד!!

יום יפה מאד

משתמש רשום
אגב החישוב הקוונטי נכנס מאוד חזק גם לתחום של מדעי המחשב.
מנסים לפתח מחשב קוונטי שיעבוד על הבסיס הנ"ל ולא על בסיס חשמל כמו בימינו.
היתה להם הצלחה כלשהי לאחרונה, לא זוכרת בדיוק.
אני חושבת שמדענית ישראלית הצליחה להוכיח תאורטית שמחשב קוונטי יתכן לא יודעת אם לזה הכוונה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה