כמה פשוט,
ככה טעים.
שמרים עמוסים בכל טוב.
לא אוהבים חמוציות? אל תשימו
לא אוהבים שקדים- וותרו עליהם?
אוהבים קוקוס- תעמיסו
אוהבים משמש מיובש? תנו לו לחייך אליכם בכתום מתוך השבלולים האלו
הבנתם את הרעיון?
שמים מה שרוצים!
פירות יבשים, אגוזים, שקדים, קוקוס טחון, רבה וכו'...
"על מה את מדברת?"
אה.
על זה:
אהה.
"נראה טוב!"
אהה. תודה. גם אני חושבת כך!
"ואיך מכינים?"
שואלים באמת? זה לא ברור?
"לא"
טוב.
קבלו
חצי קילו בצק שמרים כלשהו. אפשר מהחוברת שלי.
1/2 כף מלח
1/2 קילו קמח
1 כף גדושה שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 חלמון
1.5 כוסות מי סודה פושרים- טמפרטורת חדר [חשוב ממש כי הבצק יוצא אורירי הרבה יותר עם המי סודה]
הכנה:
שמים בקערה את רכיבי הבצק לפי הסדר. לשים לבצק אחיד. רך ונעים. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים עוד קצת קמח ואם יבש מדי עוד קצת מי סודה
מברישים בשמן, מכסים בניילון ומפיחים שעה וחצי להכפלת הנפח[ או פחות, תלוי בטמפרטורת החדר]
מחלקים ל-2-3
למלית:
6 כפות ריבה, או מלית אוכמניות
4-5 כוסות פירות יבשים, אגוזים, שקדים. קוצצים לחתיכות קטנות
קוקוס טחון
מרדדים כל עלה לריבוע גדול. חשוב לרדד דק כדי שלא יהיה יותר מדי בצק ביחס למילוי.
מורחים בריבה
מפזרים מעט קוקוס טחון ותערובת פירות יבשים ואגוזים
מגלגלים לרולדה.
פורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ולוחצים מעט כדי לשטח את השבלולים לעובי של כסנטימטר- סנטימטר וחצי
מתפיחים כעשרים דקות
מושחים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-15-20 דקות להשחמה נאה
מכינים סירופ סוכר:
ממיסים בסיר קטן 1 כוס סוכר וחצי כוס מים
מושחים את המאפים בסירופ בעודם חמים
אפשר לפזר מעל למאפים המשוחים בסירופ מעט קוקוס טחון
אני השתמשתי בפאפיה מיובשת, שזיפים מיובשים, חמוציות, שקדים, פקאן סיני
השתמשתי בקמח מלא
ככה טעים.
שמרים עמוסים בכל טוב.
לא אוהבים חמוציות? אל תשימו
לא אוהבים שקדים- וותרו עליהם?
אוהבים קוקוס- תעמיסו
אוהבים משמש מיובש? תנו לו לחייך אליכם בכתום מתוך השבלולים האלו
הבנתם את הרעיון?
שמים מה שרוצים!
פירות יבשים, אגוזים, שקדים, קוקוס טחון, רבה וכו'...
"על מה את מדברת?"
אה.
על זה:
אהה.
"נראה טוב!"
אהה. תודה. גם אני חושבת כך!
"ואיך מכינים?"
שואלים באמת? זה לא ברור?
"לא"
טוב.
קבלו
חצי קילו בצק שמרים כלשהו. אפשר מהחוברת שלי.
1/2 כף מלח
1/2 קילו קמח
1 כף גדושה שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 חלמון
1.5 כוסות מי סודה פושרים- טמפרטורת חדר [חשוב ממש כי הבצק יוצא אורירי הרבה יותר עם המי סודה]
הכנה:
שמים בקערה את רכיבי הבצק לפי הסדר. לשים לבצק אחיד. רך ונעים. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים עוד קצת קמח ואם יבש מדי עוד קצת מי סודה
מברישים בשמן, מכסים בניילון ומפיחים שעה וחצי להכפלת הנפח[ או פחות, תלוי בטמפרטורת החדר]
מחלקים ל-2-3
למלית:
6 כפות ריבה, או מלית אוכמניות
4-5 כוסות פירות יבשים, אגוזים, שקדים. קוצצים לחתיכות קטנות
קוקוס טחון
מרדדים כל עלה לריבוע גדול. חשוב לרדד דק כדי שלא יהיה יותר מדי בצק ביחס למילוי.
מורחים בריבה
מפזרים מעט קוקוס טחון ותערובת פירות יבשים ואגוזים
מגלגלים לרולדה.
פורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ולוחצים מעט כדי לשטח את השבלולים לעובי של כסנטימטר- סנטימטר וחצי
מתפיחים כעשרים דקות
מושחים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-15-20 דקות להשחמה נאה
מכינים סירופ סוכר:
ממיסים בסיר קטן 1 כוס סוכר וחצי כוס מים
מושחים את המאפים בסירופ בעודם חמים
אפשר לפזר מעל למאפים המשוחים בסירופ מעט קוקוס טחון
אני השתמשתי בפאפיה מיובשת, שזיפים מיובשים, חמוציות, שקדים, פקאן סיני
השתמשתי בקמח מלא