כלומר שאין הרבה הבדל בצורת האותיות עצמם אלא בעיקר תוספות חשובותבאמת שאלת?
זה שדרוג מטורף בכל אות ואות + אופן טייפ מטורף + כמות הזויה של משקלים ווריאנטים...
כלומר שאין הרבה הבדל בצורת האותיות עצמם אלא בעיקר תוספות חשובותבאמת שאלת?
זה שדרוג מטורף בכל אות ואות + אופן טייפ מטורף + כמות הזויה של משקלים ווריאנטים...
כתבתי מופרז ביחס לערך המוסף בשבילי.נראה לי קצת מופרז לכתוב ש-56 ש"ח למשקל כולל כל השכלולים והתוספות שיש בו עם עיטורים תואמים וכו' זה מחיר מופרז.
במחיר הזה אתה קונה רשיון לכל החיים ומחזיר את העלות שלו במחיר של עבודה קטנה.
פונטייפ מוכרים משקל אחד של וילנא טעמים ב-2500 ש"ח. כאן 7 משקלים תומכי טעמים ב-1800 ש"ח. אז מי מפריז...?
המטרה של המוכרים בד"כ ליצור:יש לי פונט אחר של חברה אחרת. שבעה משקלים, מתוכם הרגולר ובולד חינמיים. ורק בהם אני משתמש...
לפעמים אני מנסה בכוח להשתמש במשקל לייט או כבד. ואחר כך מחזיר חזרה כי זה פשוט לא זה.
ככה מרגיש לי פה.
ומשכך, לא תמיד צריך להגרר לפיתוי (כשזה לא משתלם).'תאייוועס'
ומצד חמישי, אחרי שעשית חשבון ומשתלם לך לקנות חבילה, ויש לחבילה גם אופציית רכישת פונטים חדשיםהמטרה של המוכרים בד"כ ליצור:
ומשכך, לא תמיד צריך להגרר לפיתוי (כשזה לא משתלם).
בפונטביט לקחתי חבילה קטנה יחסית, הגם שאם הייתי משקיע עוד כמה מאות, הייתי מקבל פי כמה משקלים, אבל לצרכים שלי זה הספיק, אז לא התפתיתי.
מצד שני, זה באמת מגרה, מצד שלישי, אם זה לא שימושי, אז שווה לקנות משקלים בודדים.. מצד רביעי, הפער במחיר באמת לא גדול...
אכן מעצבן מאוד ולא רק בפונט וילנא...(אגב משום מה כל המשקלים רלוונטים רק לאותיות. אין למספרים למשל הבדל בין המשקלים)
במקרה של הסידור שהעליתי, ההתקשרות עם הלקוח התחילה לפני כשנה בערך.לטעמי - גם הרש"י הקיים אצל בית אלף, וגם שני החדשים פרנק ריהל והוילנא יפים פי כמה מהקיימים.
הבעיה היא שיש לקוחות שלא מחפשים יופי ובהירות בעיניים, אלא מקובעים על הישן והמוכר להם..
באופן אישי אמתין עם רכישת הפרנק ריהל והוילנא הממש ממש מיוחדים לטובה,
עד שיכנס לשוק ולקוחות יבינו שזה עדיף פי כמה מהקיים כבר בשוק..
מצויין לדעת. ייש"כ.במקרה של הסידור שהעליתי, ההתקשרות עם הלקוח התחילה לפני כשנה בערך.
עשיתי דוגמא עם וילנא של פלרון והפרויקט נעצר כי לא היתה אפשרות שיעמדו ביעד שקבעו להוציא את הסידור.
השנה הם חזרו מוקדם לאחר שהגיהו את החומר היטב.
שלחתי דוגמא עם וילנא טעמים רגיל של בית אלף ואמרו לי שזה קצת שונה מהדוגמא הקודמת...
ואז איתמר אמר לי שיש משקל בינוני, שלחתי להם ומיד אומרו שזה הרבה יותר יפה משתי הדוגמאות וסגרו.
אני רואה את הדברים קצת אחרת...ומצד חמישי, אחרי שעשית חשבון ומשתלם לך לקנות חבילה, ויש לחבילה גם אופציית רכישת פונטים חדשים
ועד שיוצא סו"ס בתוך מסגרת הזמן של הבחירה מהחדשים,
ואתה מגלה שכל משקל 2 קרדיטים במקום קרדיט 1, כלומר מחיר כפול, אז החסכון 50% ממה שחשבת....
זה עבודת שדרוג מושקעת ומטורפת.
אני ממש רוצה להשתדרג.
אבל המחיר קצת מופרז ביחס לערך המוסף.
לרובנו יש כבר משקל רגיל ובולד של פלרון שהניקוד והפיצרים מצוינים שם.
זה קצת מבאס לשלם כל כך הרבה בשביל שדרוג בלבד. ואני ממש רוצה לשדרג.
אני לא כותב בשביל לשכנע מישהו לקנות וגם אין לי אחוזים על זה...כתבתי מופרז ביחס לערך המוסף בשבילי.
אני יודע שנעשתה עבודה מטורפת על הפונט הזה. שמצדיקה מחיר יפה.
משהו כללי שמרגיש לי קצת ניצול (דווקא לא אצל בית אלף אלא בשוק הכללי) שלפעמים מוציאים פונט שמוצדק שיהיו בו 4\5 משקלים, ומוציאים אותו ב7/8 משקלים מיותרים שתשתמש פעם אחת בחיים..
אם אין לי פונט וילנא. נכון.אני רואה את הדברים קצת אחרת...
קיבלת עבודה שתרויח עליה למשל 3000 ש"ח.
גופנים שישדרגו לך אותה יעלו לך למשל 800 ש"ח.
לא שווה להשקיע הפעם את הסכום הזה והם נשארים לי לכל העבודות הבאות?
בכל מקרה בחברות האחרות שמוכרים לנו כמה מאות משקלים בכמה אלפי שקלים כאשר 90% מתוכם אנו בוחרים מתוך אילוץ כי הזמן של החבילה עומד להסתיים ורק כמה גופנים בודדים משמשים אותנו באמת.
כך שנראה לי שאנו משלמים על גופנים 'רגילים' הרבה יותר יקר ממה שמשלמים על הגופנים 'המיוחדים' של בית אלף.
אני לא כותב בשביל לשכנע מישהו לקנות וגם אין לי אחוזים על זה...
כותב את דעתי כיתר החברים כאן.
אנסה להיות לרגע הלקוח שלך.
תראה, עימדתי את הספר שלי בוורד, מבחינתי הוא נראה ממש מצויין.
אני יודע שהעימוד שלך ישדרג לי אותו מאוד וזה מצדיק מחיר יפה, אבל קצת מבאס אותי לשלם כל כך הרבה בשביל שידרוג בלבד. ואני ממש רוצה לשדרג את הספר שלי, רק שביחס לערך המוסף שאקבל הסכום שאתה דורש עבור העימוד מופרז בשבילי.
ולגבי הרגשת הקצת ניצול, נכון שיש משקלים יותר שימושיים ויש כאלו של פעם בחיים.
מה יעשה מי שקיבל עבודה כזו של פעם בחיים? ישתמש במשקל פחות מתאים כי אין משהו אחר, שהרי זה קצת ניצול ליצור משקל שמתאים לעבודות נדירות ולמכור אותו?
איפה הסוף? אולי 3 קרדיטים למשקל - כי אתה תרוויח מזה הרבה.....אני רואה את הדברים קצת אחרת...
קיבלת עבודה שתרויח עליה למשל 3000 ש"ח.
גופנים שישדרגו לך אותה יעלו לך למשל 800 ש"ח.
נראה לי קצת מופרז לכתוב ש-56 ש"ח למשקל כולל כל השכלולים והתוספות שיש בו עם עיטורים תואמים וכו' זה מחיר מופרז.
בגלל זה אני לא קונה חבילה שאז אצטרך לבחור גופנים שלא יהיה לי בהם שימוש, אלא מעדיף לקנות משפחה בהתאם לעבודה שאני מקבל וכך לא יוצא שאני מפסיד.איפה הסוף? אולי 3 קרדיטים למשקל - כי אתה תרוויח מזה הרבה.....
אני טענתי דבר אחר -
מוכרים לך חבילה בהבטחה לפונטים חדשים, אתה עושה את השקלול לענין המחיר
ולבסוף עד שסו"ס מוציאים חדשים, הם לא מתומחרים כמו שתמחרת לעצמך = קרדיט למשקל, אלא בכפול = 2 קרידיטים למשקל
כמו שהלקוח לא יודע מה אנו משקיעים בעימוד כך אנו לא יודעים מה הושקע ביצירת הגופנים.הייתי אומר שזה כמו להחליט איזה רכב לקנות בגלל הריפודי עור, ומערכת מולטימדיה משוכללת.
(וככה באמת זה עובד על אנשים)
עכשיו דמיין שיש לך כבר רכב ב20K, שעושה את מה שרכב עושה - נוסע ומגיע בצורה מצוינת.
ומציעים לך רכב חדש שעושה את אותו הדבר עם פיצ'רים והרחבות מענגות ומעולות. מרווח יותר, מולטימדיה, מרווחים, צבע מבריק, מצלמות, חיישנים אפילו מושב נוסף. שדרוג מטורף. וזה גם היבירידי כך שיחסוך לך כסף! (זמן)
רק מה, שהוא עולה מאה אלף שקל. האם תשדרג?
ואגב יש כאלה שזה יהיה שווה להם, ויקנו.
איפה זה לא הוגן?בטוחים שהדיון חייב להיות באשכול הזה?
לא חושבת שזה הוגן כלפי @בית אלף
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: