רגע של ניצחון
משתמש מקצוען
אני חושבת שיש הבדל בין לגור בתל אביב לבין שכונה חרדית במקומות שציינתי,אפשר לגור גם בתל אביב, רמת גן, אשקלון, וכו וכו,
חרדים רוצים עיר חרדית
שלא לבר על רכסים למשל שמתמיד חרדית לגמרי...
אני חושבת שיש הבדל בין לגור בתל אביב לבין שכונה חרדית במקומות שציינתי,אפשר לגור גם בתל אביב, רמת גן, אשקלון, וכו וכו,
חרדים רוצים עיר חרדית
כולם ערים חילוניותאני חושבת שיש הבדל בין לגור בתל אביב לבין שכונה חרדית במקומות שציינתי,
שלא לבר על רכסים למשל שמתמיד חרדית לגמרי...
ההבדל לא עוזראני חושבת שיש הבדל בין לגור בתל אביב לבין שכונה חרדית במקומות שציינתי,
זו הייתה בדיחה פורימית (יש מקומון שאוהב לעשות מתיחות כאלו לפני פורים)פעם דובר על תוכנית להרחבת הכבישים בכיכר העיר לעוד מפלס תחתי (שמעתם על זה?)
ירדו מהרעיון
בטח חששו שיתחילו לחפור והקונגו יפלוש לארוחת ערב של זוצי"ם תמימים שהמשכיר שלהם בנה בלי אישורים...
עזבו
רק מלחשוב על הראש של מי אני דורכת ברחוב..
שיווקו בפנים הראשונה הרבה יותר מ300 אבל לא היה ביקוש ונתיב אפילו החזיר קרקעות למדינה300 דירות
ואחרי עשור עוד כמה מאות
כשכל השאר נתקע באופן לא ידוע זה לא עיר חדשה
אפילו מהקהילות הקנאיות שאתה מגיע תולדות אהרן גרים בחריש, העצניקים גרים בצפת, והפרושים גרים באחיסמך.אפשר לגור גם בתל אביב, רמת גן, אשקלון, וכו וכו,
חרדים רוצים עיר חרדית
זה שאין קהילה זה בגלל חוסר הרצון החרדי לגור בפריפריה כי קהילות שרצו בחרו לעצמם עיר והקימו את התשתיות הנצרכותההבדל לא עוזר
יש שם תחבורה נורמלית לכל מקום חרדי?
יש שם את כלל הקהילות ולא רק ליטאיות או רק של גור?
יש חניות או שצריך לנסוע לב"ב וירושליים?
יש מגוון נורמלי של מוסדות חינוך?
המפתח למצוקת הדיור זה שיווק מיידי של אלפי הדירות המאושרות
בהר יונה, כסיף, עמנואל, קריית גת מערב
ולא לנסות לדחוף עוד 100 משפחות מסכנות לשכונה חילונית
בדיחה, בדיחה,פעם דובר על תוכנית להרחבת הכבישים בכיכר העיר לעוד מפלס תחתי (שמעתם על זה?)
ירדו מהרעיון
בטח חששו שיתחילו לחפור והקונגו יפלוש לארוחת ערב של זוצי"ם תמימים שהמשכיר שלהם בנה בלי אישורים...
עזבו
רק מלחשוב על הראש של מי אני דורכת ברחוב..
זה לא נכון היסטורית רכסים היא מקום הראשון שהתחרדשלא לבר על רכסים למשל שמתמיד חרדית לגמרי...
אם זה מה שהציבור צריך ורוצה זה מה שצריך לעשות,קריית גת מערב היא לא פריפריה והמחירים לא יהיו שונים בהרבה מערים חרדיות אחרות
נכון, בתחילתה היתה מעורבת עם הרבה מהמזרחי.. ועד היום יש שם הרבה מסורתיים וגם חילוניםזה לא נכון היסטורית רכסים היא מקום הראשון שהתחרד
חוצמזה שיש שם סוג של קונצנזוס של הרבנים ואין אפשרות לחסידים לפתוח שם קהילות. וגם חנויות / אוכל צריך אישור של הרבנים/הרב השולט שם (האשכנזים יש לציין)הלואי וכל המקומות האחרים היו יודעים להתנהג במו ברכסים
ברצינות?ואין אפשרות לחסידים לפתוח שם קהילות.
אני חושב שזה די רשמי, וגם אם לא, צא ולמד איך עד עכשיו שום קהילה חסידית לא הגיעה למקום שהוא מוצהר כחרדי ודי שמור כבר שנים רבות.ברצינות?
הקבלנים יקנו את הקרקעות במחירי קרקעות בבית שמש כי זה השווי שלהם ואם המגזר החרדי לא יסכים לשלם את המחירים האלו זה ילך למגזרים אחרים (כמו שהיה בחריש)אם זה מה שהציבור צריך ורוצה זה מה שצריך לעשות,
וברור שהמחירים שם לפחות בשנים הראשונות לא יהו כמו ביתר ובית שמש בדיוק כמו שהמחירים בקריה החרדית בקרית גת לא מתקרבים למחירים בערים החרדיות,
וקרית גת עצמה אמנם קרובה למרכז בגלל כביש 6 וכו',
אבל מבחינת תחבורה נורמלית לריכוזים החרדיים זה פריפריה לכל דבר,
לך תשאל את מי שגר שם כמה פעמים ביום יש אוטובוס שנוסע לירושלים,
שחלקם זה איזה קומבינה שאוטובוס יוצא מערד!!! ונוסע דרך ק"ג לירושלים...
מקור?הקבלנים יקנו את הקרקעות במחירי קרקעות בבית שמש כי זה השווי שלהם ואם המגזר החרדי לא יסכים לשלם את המחירים האלו זה ילך למגזרים אחרים (כמו שהיה בחריש)
יש הרבה דיני תורה למי שייכים החלליםבדיחה, בדיחה,
אבל מעשה שכן קרה ואני מכיר את הסיפור מקרוב,
זה ששכן בבניין מסוים החליט לפרוץ את החלל שהיה לו ליד הדירה,
אבל להפתאתו הוא מצא שם 2 יחידות כמעט מוכנות...
בינתיים כל האסונות והקריסות שאני מכיר,אוקי,
אבל פה נמצא ההבדל, שאנשים פרטיים בונים בד"כ "חפיף"
לעומת פינוי בינוי למשל שזו בניה חדש עם ממדים וכל מה שצריך-
כך שלפחות לא מסכנים אף אחד
שיווקו רח׳ אחד צפוף של 8 בניינים,שיווקו בפנים הראשונה הרבה יותר מ300 אבל לא היה ביקוש ונתיב אפילו החזיר קרקעות למדינה
אפילו מהקהילות הקנאיות שאתה מגיע תולדות אהרן גרים בחריש, העצניקים גרים בצפת, והפרושים גרים באחיסמך.
בגלל חוסר רצון של הממשלה להקים עיר חרדית לא במרכז ולא בפריפריהזה שאין קהילה זה בגלל חוסר הרצון החרדי לגור בפריפריה כי קהילות שרצו בחרו לעצמם עיר והקימו את התשתיות הנצרכות
עמנואל נפלה לפני הרבה מאוד שנים מסיבות אחרות וזה לא פריפריה אלא יו״שכששיוקו את הדירות בעמנואל ובהר יונה לא היה ביקוש ולכן עסקני הציבור אומרים שאין עניין לשווק את כסיף
אני מכיר ישיבה מסויימת שהיו בונים תוספת לבית המדרש בימים נוראים,בינתיים כל האסונות והקריסות שאני מכיר,
נעשו ע״י קבלנים ויזמים מוכרים, עם אישורים ויועצים מכל הסוגים והמינים,
לדוגמא: החניון באסותא, המרפסות של גינדי, הבולענים בתל אביב, ועוד ועוד
אני לא מכיר שום קריסה מסוכנת של תוספת בלתי חוקית,
ויש בזה גם היגיון מסוים כי אדם שבונה בלי גיבוי ממשלתי לוקח אחריות וסיכונים והוא חייב שהכל ילך כמו שצריך,
לעומת זאת מי שיש לו אישורר האחריות כבר לא עליו.
חיחיחי,אין אף אדם חרדי שיכול להגיד את ההזיה הזו שאין עניין בכסיף,
הביקוש הוא מטורף והסיבה היחידה שזה תקוע זה מלחץ של כמה חוקרי חרדיים ודינזאוארים במכוני מחקר ממומנים...
למה?בינתיים כל האסונות והקריסות שאני מכיר,
נעשו ע״י קבלנים ויזמים מוכרים, עם אישורים ויועצים מכל הסוגים והמינים,
לדוגמא: החניון באסותא, המרפסות של גינדי, הבולענים בתל אביב, ועוד ועוד
אני לא מכיר שום קריסה מסוכנת של תוספת בלתי חוקית,
ויש בזה גם היגיון מסוים כי אדם שבונה בלי גיבוי ממשלתי לוקח אחריות וסיכונים והוא חייב שהכל ילך כמו שצריך,
לעומת זאת מי שיש לו אישורר האחריות כבר לא עליו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: