שמירת מוצרים לשנה הבאה?

פרידה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
האם אפשר לשמור שמן אגוזים פתוח, וקוקוס
לשנה הבאה????
 

riki-v

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
פתוח בודאי שלא מומלץ, סגור אין בעיה לשמור שמן אגוזים, קמח תפו"א.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
למה לשמור קוקוס?
תקני בשנה הבאה חדש!
קמח תפו"א ושמן אגוזים שלא שימושיים בחמץ אפשר לשמור ונשאר מצויין.
 

les

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י riki-v;243921:
פתוח בודאי שלא מומלץ, סגור אין בעיה לשמור שמן אגוזים, קמח תפו"א.
למה לא? יצא לנו לשמור יותר מפעם שמן אגוזים פתוח, פשוט סוגרים עם דבק את הפקק, וזהו.
 

Graphic

משתמש צעיר
כל שמן הוא חומר שמתחמצן כשהוא בא במגע ממושך עם האוויר. אור וחום מזרזים את התהליך. (יעידו על-כך חברי בפורום שהתנסו בציור בצבעי שמן).
שמן שעבר חימצון הוא עדיין שמן, לפעמים הדבר ניכר בטעמו , ולעיתים לא. אולם - אין ספק שהוא פחות בריא, ולעיתים אף מסוכן לבריאות.
לפיכך, שמן הסגור באירזתו המקורית - ניתן בדר"כ לשמור משנה לשנה (כדאי לבדוק קודם לכן את תאריך התפוגה, שמא הוא כבר נשמר במחסני המשווק....)
אם בקבוק השמן כבר מותחל - בהחלט לא רצוי לשמור אותו לשנה הבאה!
חשוב מאד!
שמן (וכל דבר אחר) שנשמר לתקופות ממושכות - חשוב לשמור במקום חשוך וקריר, כדי להאט את תהליך החימצון.

לגבי קוקוס, קמח תפודים, תבלינים, אבקת אפיה, שקיות תה וכד' - ניתן בהחלט לשמרם בצורה דומה. אני ממליצה בחום להכניסם בתוך קופסת פלסטיק אטומה, אחת מאלה שאתם ממילא שומרים משנה לשנה. מניסיון - נשמרים מצוין! (אני שומרת זנגויל לחרוסת במשך שנים, וגם סוכר וניל ואבקת אפיה - שלא בכל שנה אני מוצאת בהכשר המקובל עלינו).
 

מייקל

משתמש רשום
אנו שומרים שמן משנה לשנה [סגור כמובן], השנה השתמשנו רק במה שנשאר משנה שעברה, וכמובן נשמור לשנה הבאה את מה שקנינו השנה.
עוד דבר שאנו שומרים, זה את הקמח מצה שנשאר, כידוע זה מאד יקר, ואין סיבה שנשתמש עמו בימות השנה כשאפשר להשתמש בקמח מצה חמץ שעולה גרושים, כך שאנו עוטפים את הקמח מצה בכמה שקיות אחד על השני, וכותבים על זה שזה כשר לפסח, ומקפיאים, זה נשמר מעולה.
 

פרידה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י מייקל;243984:
אנו שומרים שמן משנה לשנה [סגור כמובן], השנה השתמשנו רק במה שנשאר משנה שעברה, וכמובן נשמור לשנה הבאה את מה שקנינו השנה.
עוד דבר שאנו שומרים, זה את הקמח מצה שנשאר, כידוע זה מאד יקר, ואין סיבה שנשתמש עמו בימות השנה כשאפשר להשתמש בקמח מצה חמץ שעולה גרושים, כך שאנו עוטפים את הקמח מצה בכמה שקיות אחד על השני, וכותבים על זה שזה כשר לפסח, ומקפיאים, זה נשמר מעולה.
כמובן רק בהקפאה אחרת זה מתמלא תולעים !!!!!!!!
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
מצה- אחרי שנה- מחמיצה, לתשומת לבכם.

קמח תפוחי אדמה- שימושי גם במהלך השנה, למשל בבלינצס. ואפילו הרעיון ההזוי של הקלה על פצעים מגרדים של אבעבועות רוח.
 

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י א-ירושלמית;244432:
מצה- אחרי שנה- מחמיצה, לתשומת לבכם.

קמח תפוחי אדמה- שימושי גם במהלך השנה, למשל בבלינצס. ואפילו הרעיון ההזוי של הקלה על פצעים מגרדים של אבעבועות רוח.
מה ההגדרה של אחרי שנה ומדוע זה קורה?
ידוע שהמאפיות מתחילים בחודש כסלו כבר לאפות ויש המקדימים אפי'.
 

תיבת נח

משתמש רשום
אנחנו שמרנו שמן אגוזים שלם ללא פתיחה משנה שעברה, [תאריך תפוגה היה עוד חודש] וקיבלנו לפסח שמן מר, שהרס הרבה מאכלים [לטענת אשתי, אני משום מה לא כ"כ הבחנתי, אבל הייתי צריך לרוץ באמצע החג למצוא שמן חדש].
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י ROT;244438:
מה ההגדרה של אחרי שנה ומדוע זה קורה?
ידוע שהמאפיות מתחילים בחודש כסלו כבר לאפות ויש המקדימים אפי'.


ההגדרה הנכונה היא 12 חודשים, ולענין החימוץ, אברר, בעז"ה.
 

PICARDB

משתמש רשום
מבחינה הלכתית מצה שנאפתה לא תחמיץ לעולם.
החוששים לשרויה צריכים להזהר מרטיבות וכולם צריכים להיזההר ממגע חמץ. לכן לדעתי לא כדאי לשמור שנה שלמה כשל"פ במקפיא אבל זה ענין של שיקול דעת אישי.
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הבעיה שכשומרים במקפיא זה מקבל לחות מהמקפיא (כמו כל דבר שמכניסים לקרור) למקפידים על שרויה זה בעיה של ממש.
 

tkh

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מקובל גם שקמח תפו"א משתבח עם השנים...
 

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הגמ' דנה במצה ישנה אם מותרת בפסח או אסורה
המחלוקות זה שמצה ישנה לא עשו אותו לשם מצווה ולא שמרו עליה בשעת האפיה,
אבל אם שמרו ועשו אותה לשם מצווה כשר לכולם,
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה