כל שמן הוא חומר שמתחמצן כשהוא בא במגע ממושך עם האוויר. אור וחום מזרזים את התהליך. (יעידו על-כך חברי בפורום שהתנסו בציור בצבעי שמן
.
שמן שעבר חימצון הוא עדיין שמן, לפעמים הדבר ניכר בטעמו , ולעיתים לא. אולם - אין ספק שהוא
פחות בריא, ולעיתים אף
מסוכן לבריאות.
לפיכך, שמן הסגור באירזתו המקורית - ניתן בדר"כ לשמור משנה לשנה (כדאי לבדוק קודם לכן את תאריך התפוגה, שמא הוא כבר נשמר במחסני המשווק....)
אם בקבוק השמן כבר מותחל - בהחלט לא רצוי לשמור אותו לשנה הבאה!
חשוב מאד!
שמן (וכל דבר אחר
שנשמר לתקופות ממושכות - חשוב לשמור במקום חשוך וקריר, כדי להאט את תהליך החימצון.
לגבי קוקוס, קמח תפודים, תבלינים, אבקת אפיה, שקיות תה וכד' - ניתן בהחלט לשמרם בצורה דומה. אני ממליצה בחום להכניסם בתוך קופסת פלסטיק אטומה, אחת מאלה שאתם ממילא שומרים משנה לשנה. מניסיון - נשמרים מצוין! (אני שומרת זנגויל לחרוסת במשך שנים, וגם סוכר וניל ואבקת אפיה - שלא בכל שנה אני מוצאת בהכשר המקובל עלינו
.