דרוש מידע שמאליים?! איזה קשיים/ יתרונות אתם נתקלים בחיי היומיום?

רמיזא

משתמש מקצוען
שמאליים מפורסמים
אחוז לא מבוטל של מפורסמים הם שמאליים ובינם נפוליאון, לאונרדו דה וינצ'י, מיכאלאנג'לו, אלברט איינשטיין, אייזק ניוטון, צ'ארלס דארווין, בייטהובן, ביל גייטס, ג'ימי הנדרקיס, הנשיא לשעבר אובמה וקרמיט הצפרדע.

מאפיינים של שמאליים
למרות הקשיים שעולים, וחוסר היערכותה או פתיחותה של החברה לצרכים של שמאליים, מסתבר שישנם יתרונות רבים בלהיות שמאלי:
  • מחקרים רבים שעסקו בנושא השמאליות מוכיחים ששמאליים נחשבים ליצירתיים
  • שמאליים נוטים להיות מוכשרים במתמטיקה מרחבית
  • לשמאליים בעלי יכולת הבעה גבוהה
  • מנת המשכל הממוצעת של שמאליים גבוהה יותר משל ימניים. בקרב הגאונים בעלי IQ הגבוה מ 140, יש יותר שמאליים, למרות האחוז הנמוך שלהם באוכלוסיה הכללית.
  • שמאליים מבלים את חייהם בנסיונות למצוא פתרונות יצירתיים למכשולים העומדים בפניהם, יצירתיות שמתבטאת אחר כך בכל כל תחומי החיים.
  • שמאליים טובים במיוחד בקרבות איגרוף, במשחק הטניס ובסוגי ספורט נוספים. בכל פעם מחדש המתחרה שמולם מופתע מכיוון המכה או החבטה.
  • גברים שמאליים מרוויחים בממוצע יותר כסף מגברים ימניים.
  • לשמאליים נדרש פחות זמן להתסתגל לראיה מתחת למים.
  • לשמאליים יותר קל להתמודד עם מספר משימות בו זמנית (מולטי-טאסקינג).
  • שמאליים משיגים תוצאות טובות יותר במשחקי וידאו.
  • שלא נדע, אבל לשמאליים קל יותר להתאושש משבץ מוחי.

רמזור

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שמאליים יותר חכמים, מאריכים יותר חיים, אופטימיים ושמחים יותר.
חסרונות- מסתכלים עליהם לפעמים בתור שונים, א"א לפתוח שימורים אם פותחן רגיל, לפעמים מתבלבלים בכיוונים- ימין ושמאל וכו'.
ממש נכון
בול אני

c.h

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני גם שמאלית ;)

וואו אני נזכרת ....
כמה מספריים החליפו לי בגן, וכמה שיגעו אותי לגזור ישר, ועיגולים, נשאר לסיוט ...
תמיד התפדחתי עם הגזירה בתיכון, בסמינר... וכו'

שמאליים גם מאוד יצירתיים ואומנותיים....

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
שמאליים מפורסמים
אחוז לא מבוטל של מפורסמים הם שמאליים ובינם נפוליאון, לאונרדו דה וינצ'י, מיכאלאנג'לו, אלברט איינשטיין, אייזק ניוטון, צ'ארלס דארווין, בייטהובן, ביל גייטס, ג'ימי הנדרקיס, הנשיא לשעבר אובמה וקרמיט הצפרדע.

מאפיינים של שמאליים
למרות הקשיים שעולים, וחוסר היערכותה או פתיחותה של החברה לצרכים של שמאליים, מסתבר שישנם יתרונות רבים בלהיות שמאלי:
  • מחקרים רבים שעסקו בנושא השמאליות מוכיחים ששמאליים נחשבים ליצירתיים
  • שמאליים נוטים להיות מוכשרים במתמטיקה מרחבית
  • לשמאליים בעלי יכולת הבעה גבוהה
  • מנת המשכל הממוצעת של שמאליים גבוהה יותר משל ימניים. בקרב הגאונים בעלי IQ הגבוה מ 140, יש יותר שמאליים, למרות האחוז הנמוך שלהם באוכלוסיה הכללית.
  • שמאליים מבלים את חייהם בנסיונות למצוא פתרונות יצירתיים למכשולים העומדים בפניהם, יצירתיות שמתבטאת אחר כך בכל כל תחומי החיים.
  • שמאליים טובים במיוחד בקרבות איגרוף, במשחק הטניס ובסוגי ספורט נוספים. בכל פעם מחדש המתחרה שמולם מופתע מכיוון המכה או החבטה.
  • גברים שמאליים מרוויחים בממוצע יותר כסף מגברים ימניים.
  • לשמאליים נדרש פחות זמן להתסתגל לראיה מתחת למים.
  • לשמאליים יותר קל להתמודד עם מספר משימות בו זמנית (מולטי-טאסקינג).
  • שמאליים משיגים תוצאות טובות יותר במשחקי וידאו.
  • שלא נדע, אבל לשמאליים קל יותר להתאושש משבץ מוחי.
די אני נמס תודה תודה רבה:rolleyes:

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
בתור ילד אמרו לי לי שמאלי לא יכול לפתוח שימורים אז בגלל זה לא ניסיתי לפתוח בכלל ומאד קינאתי במי שיכול בסביבות גיל 15 היה הפעם הראשונה שגילו לי איך לפתוח קופסת שימורים ועד היום אני פותח תמיד אצלי בבית...

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
כשמאלית מחוננת יש לי תיאוריות המסבירות את היכולות המפותחות ואת השמאל והימין ההפוכים.
לגבי היכולות המפותחות- נאלצנו לפתח אותם כי כל מוצר בעולם מיוצר באופן שנוח לשימוש לימניים- אפילו מיקום הברז באמבטיה וידית הקומקום.
לגבי הכיוונים ההפוכים- כידוע לכל מילה בלשון הקודש יש קשר בין האותיות וההגיה לבין משמעות המילה.
לכאורה ימין, משמעות של חוזק, וממילא השמאליים קוראים כך לשמאל בתת מודע שלהם, (גם בהלכה כתוב לפעמים "שמאלו שהיא ימין כל אדם", מה שמחזק את התאוריה שלי)

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
רוצה להוסיף-
רוב השמאליים הם לא לגמרי רק שמאליים אלא עושים המון פעולות בימין (-גיהוץ/ הקלדה/וכד')
ברור שעושים הרבה דברים גם ביד השניה. אני מקלידה ומגהצת בשתי הידים אבל לא יודעת לכתוב ביד ימין.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
חסרונות- מסתכלים עליהם לפעמים בתור שונים,
כוונתך בתור מיוחדים, נכון? :p :)

עוד משהו קטן להוסיף הגר"ח קנייבסקי שליט"א גם שמאלי, ולהבדיל אלפי הבדלות ראש הממשלה נתניהו גם שמאלי, כנ"ל נשיא ארה"ב לשעבר קלינטון, בוש, ואובאמה גם שמאליים, ועוד הרבה אנשים מפורסמים ואכמ"ל.
עוד דבר שמאפיין שמלאיים, יודעים בעל פה את רשימת הסופר סטארים השמאליים בעולם, [בלי פספוס של אחד]

שמאליים מוכשרים יותר, כתב יפה יותר, מוצלחים יותר, סוף הדרך של אנשים. (אני שמאלי)
זה לא קשור לשמאלי, זה קשור לשו''מ.... :)
זה מוכח מדעית!!
עוד דבר שמאפיין שמאליים -
מכירים כל חצי מחקר מזרקור או מרשמלו לגבי השמאליים.

איפה אפשר לקנות פותחן וסכין מיוחד לשמאליים?
הייתה חנות בכיכר המדינה, לא יודע האם יש שם עדיין
אבל הגעתי אליה כאן - מפרוג.
כשמאלית מחוננת יש לי תיאוריות המסבירות את היכולות המפותחות ואת השמאל והימין ההפוכים.
לגבי היכולות המפותחות- נאלצנו לפתח אותם כי כל מוצר בעולם מיוצר באופן שנוח לשימוש לימניים- אפילו מיקום הברז באמבטיה וידית הקומקום.
לגבי הכיוונים ההפוכים- כידוע לכל מילה בלשון הקודש יש קשר בין האותיות וההגיה לבין משמעות המילה.
לכאורה ימין, משמעות של חוזק, וממילא השמאליים קוראים כך לשמאל בתת מודע שלהם, (גם בהלכה כתוב לפעמים "שמאלו שהיא ימין כל אדם", מה שמחזק את התאוריה שלי)
אהבתי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה