תגיד, @אבימי (או אולי @מ. י. פרצמן ?)
ציירתי לי לתומי ולהנאתי את הקומיקס של @דיונון ועכשיו אני רואה את כל ההודעות וההתכתבויות על שת"פ וכו
בעוד שאני חשבתי שזה משהו יותר "קליל" וציירתי בהתאם...
ואנוכי הצעיר שואל האם סתם אני יוכל להעלות את הקומיקס הזעיר שלי לאתגר איכשהו איפשהו, (אם זה יועיל משהו בכלל)
או שכדאי להעלות את זה בנפרד מכל העבודות היותר "כבדות", והמתואמות עם הכותב, וכל העסק הזה...?
זה לגמרי תלוי בך.
הדרישה היא נטו כלפי הכתיבה. עניין האיור הוא ערך מוסף מגניב ומדהים ובתקווה שייצאו חומרים חדשים ומופלאים.
אבל אין דרישת סף כלפי האיור.
בסוגריים אעיר, כי קיימת הטיה שאני מכנה אותה בשם ׳הטיית הסקיצה היפה׳ שאומרת שאם אתה מראה ללקוח כמה רעיונות לעבודה שלו, כשהכל ברמת הסקיצה, הוא יבחר בדרך כלל בסקיצה הנאה ביותר ללא קשר לאיכות הרעיון. כלומר יכול להיות ששופט מסויים כן יתרשם רק כי הקומיקס יותר נאה. לא אני!
זה לגמרי תלוי בך.
הדרישה היא נטו כלפי הכתיבה. עניין האיור הוא ערך מוסף מגניב ומדהים ובתקווה שייצאו חומרים חדשים ומופלאים.
אבל אין דרישת סף כלפי האיור.
בסוגריים אעיר, כי קיימת הטיה שאני מכנה אותה בשם ׳הטיית הסקיצה היפה׳ שאומרת שאם אתה מראה ללקוח כמה רעיונות לעבודה שלו, כשהכל ברמת הסקיצה, הוא יבחר בדרך כלל בסקיצה הנאה ביותר ללא קשר לאיכות הרעיון. כלומר יכול להיות ששופט מסויים כן יתרשם רק כי הקומיקס יותר נאה. לא אני!
האתגר החודשי הראשון שלנו יתמקד בסוגת הקומיקס. לי אישית, קומיקס היה תמיד תחום קדוש נשגב מעין. מעולם לא כתבתי קומיקס, מעולם לא התיימרתי לדעת איך לכתוב קומיקס, תמיד הסתכלתי בהערצה על אלו שידעו איך לעשות את זה ועשו את זה טוב. מכיוון שאיפשהו בירכתי החלומות שלי קיננה לה הפנטזיה לדעת לעשות את זה יום...
www.prog.co.il
זה הסקריפט שלי.
אם יש מאיירת שמעוניינת לעבוד על זה, וזקוקה להמשך - ניתן לפנות אלי.
(סה"כ - 62 פריימים. הועלו 17 מתוכם.)
במחשבה שנייה, אם ניק השקיע מספיק כדי ליצור שיתוף פעולה עם מאייר, והשניים עבדו בצוות עד שיצרו קומיקס סופי, אני חושבת שזה כבר שווה אשכול שיתוף יוקרתי בפני עצמו. לא כחלק מהאתגר, שהרי לשיפוט עולה רק הסקריפט, אלא כשיתוף וביקורת נפרדים כחלק מנושא הקומיקס.
האתגר החודשי הראשון שלנו יתמקד בסוגת הקומיקס. לי אישית, קומיקס היה תמיד תחום קדוש נשגב מעין. מעולם לא כתבתי קומיקס, מעולם לא התיימרתי לדעת איך לכתוב קומיקס, תמיד הסתכלתי בהערצה על אלו שידעו איך לעשות את זה ועשו את זה טוב. מכיוון שאיפשהו בירכתי החלומות שלי קיננה לה הפנטזיה לדעת לעשות את זה יום...
www.prog.co.il
זה הסקריפט שלי.
אם יש מאיירת שמעוניינת לעבוד על זה, וזקוקה להמשך - ניתן לפנות אלי.
(סה"כ - 62 פריימים. הועלו 17 מתוכם.)
במחשבה שנייה, אם ניק השקיע מספיק כדי ליצור שיתוף פעולה עם מאייר, והשניים עבדו בצוות עד שיצרו קומיקס סופי, אני חושבת שזה כבר שווה אשכול שיתוף יוקרתי בפני עצמו. לא כחלק מהאתגר, שהרי לשיפוט עולה רק הסקריפט, אלא כשיתוף וביקורת נפרדים כחלק מנושא הקומיקס.
קומיקס זה נהדר, אבל כחרדים אנו חושבים שזה נהדר לילדים בלבד.
רק נקודה למחשבה.
אם במגזר הכללי יש סרטים שמיועדים לקהל הבוגר (ויש כאלה), אז אין סיבה שבמקבילה החרדית הלא היא ספרות הקומיקס, לא יהיה חומר מותאם.
מיותר לציין שעיון בתיקי העבודות של המאיירים הקדושים דפרוג, מגלה שגם אצלם רוב הציורים מתאימים לקהל צעיר. זהו אתגר גם בשבילם.
בכל אופן ניסתי קומיקס לגיל הביניים.
אני כרגע מעלה תסריט בלבד, בתקווה שבימים הקרובים אצליח לבשל שת"פ עם צייר מוכשר, למען תוכלו להתמוגג.
עמוד 1
משבצת 1
קריינות:
הירידות לים המלח. רכב השכרה משומש יורד בכביש מתפתל וריק
מחלון הנהג מציצה חצי יד ללא שרוול מונחת על הדלת.
מהחלון המקביל יוצאת בועת דיבור חלון: ווווהההוווו! ים המוות אנחנו באים לעשות חיים. תן גז אלי!
משבצת 2 פנים הרכב
שלושה בחורים קצרי שרוול יושבים בסטלבט.
הנהג- משקפי שמש, חולצת פולו, כיפה עם סרט.
על יד הנהג- משפיים עדכניות חולצה ממותגת, שולף סמארט פון עושה סלפי עם החברים
מאחורה- זקן צמוד חיוך רחב מבט בוהה בחלון. אלי (מסתכל במראה): מתאים לי עכשיו היציאה הזאת אחרי שההיא הורידה אותי. נכון ישראל? ישראל: לגמרי. גם לי מתאים, לפני שהיא תוריד אותי. יחיאל: הופה יש משהו חדש?
משבצת 3 קלוז אפ, ישראל בפרצוף צופן סוד ישראל: שישאר בינינו, אתם חברים. אפשר לסמוך עליכם
אני הולך להיפגש עם הבת של הרב קורדיש. ותאמינו לי בשביל הייחוס לא התפשרתי לא על אופי ולא על יופי. יחיאל (משבצת מהצדסחטין.
משבצת 4
קריינות:
חוף לא מוכרז בים המלח ישראל עומד עם בגד ים בפוזה מדוגמנת
יחיאל מולו עם הטלפון אלי: למה לא? תעשה לצ'יקאבער שלנו תמונה למזכרת מהרווקות. יחיאל: צריך לצלם הרבה זמן הצדיק שלנו לא יצא להתאורר קצת
משבצת 5 נסיעה חזור יחיאל פותח את הטלפון בקוד 'קו'
ישראל מסתכל לראות מה הקוד
משבצת 6 הודעה בוואטצאפ בטלפון איש הקשר אחמד:
יחיאל יש מחר משלוח דחוף לשכונה חרדית
הרבה חומר חדש אתה תקבל גם.
משבצת 7 הרכב נוסע בשדרות אשכול ירושלים
לפתע קולות מהגלגל האחורי
בועה מחלון הנהג אלי: חברה' פנצ'ר, בואו נתקתק את זה מהר לפני שיעבור פה מישהו מהישיבה.
עמוד 2
משבצת 1 אלי וישראל מזיעים רוכנים על הגלגל המפונצ'ר יחיאל מצלם אלי: יחיאל מה נהיה? תעזור! יחיאל אין בעיה
משבצת 2 היד של יחיאל מניחה לרגע את הטלפון על המכסה מנוע
משבצת 3 ישראל נותן בעיטה אחרונה לגלגל שישב טוב ישראל: בואו זריז יש לי חברותא עם המשגיח. אלי: שכחתי שנסענו עם החתן לעתיד של אחד הרמים
משבצת 4 סלון בית חרדי פשוט
זוג רבנים יושבים ללמוד בשולחן בסלון אחד מבוגר השני צעיר יותר הרב קורדיש: יישר כח המשגיח
רק רציתי לספר לרב שהבת שלי תיפגש בעזרת ה' עם אחד מהטובים בישיבה משגיח: מי המאושר? הרב קורדיש: ישראל סלומון
משבצת 5 המשגיח לופת את היד של הרב קודיש משגיח: תראה ר' יהודה זוהי עיסקה מצוינת.
ושתדע שהבחור הזה אין תוכו כברו. הרב קודיש: מה הרב מתכוון עשינו ברורים גם על תוכו וגם על ברו.
משבצת 6
משגיח: יש דורשים לגנאי אבל אני מתכווין לשבח. הרב קודיש: שהמשגיח ירגיע אותי משגיח: יש בו יותר ממה שנראה לעיניכם, אני אומר לכם יש בו עומק.
אני ממש מברך על כזה שידוך בשורות טובות.
משבצת 7 שדרות אשכול הרב קורדיש בשיחת טלפון הרב קורדיש:
תשמעי נחמה קיבלתי את ברכת המשגיח, הוא ממש המליץ על ישראל אבל היה קצת מסתורי.
רגע מצאתי פה טלפון
משבצת 8 הרב קורדיש מרים טלפון מהמדרכה מסך סדוק מעט. הרב קורדיש: טלפון לא קשר נחמה מה את אומרת זה מצווה להשיב אותו.
רגע שיחה נכנסת