ב"ה לאחר נסיון רב, פיתחתי שיטה קלה יחסית להכנת השאור ולחם טעים עם טעם שאור עדין.
נא לשים לב שהכנת השאור הינה חד פעמית (פעם בשנה- אחרי פסח...) מי שרוצה לחסוך לעצמו את תהליך הכנת השאור יכל להשיג ממי שכבר יש לו.
ולהלן השלבים:
ההנחיות להכנת שאור-
שלב א'- בכוס חד פעמית, ממלאים קמח עד גובה של כסנטימטר, מוסיפים קמצוץ סוכר, ומעט מים חמימים. לערבב עד ליצירת עיסה בסמיכות בערך כמו של טחינה. לכסות בחתיכת נילון ניצמד או שקית אוכל. להעמיד בשמש או במקום חמים אחר.
במהלך היממה הראשונה יש לערבב את העיסה כשלוש פעמים בעזרת האצבע.
שלב ב'- להוסיף מעט קמח ליצירת עיסה עבה כמו בצק של לחם. מומלץ לסמן בעזרת ארטליין את גובה הבצק ע"מ להקל בהבחנה אם התקיימה תפיחה בעיסה. להעמיד בשמש או במקום חמים אחר לזמן רב (יתכן אפילו יממה) עד שניכרת תפיחה.
שלב ג'- להעביר לכלי בנפח ליטר, להוסיף בערך 2/3 כוס קמח, וכן מים עד לקבלת עיסה כמו של לחם. ושוב להעמיד במקום חמים עד שהעיסה בערך מכפילה את נפחה, גם כאן ניתן להעזר בסימון גובה העיסה ע"י לורד ארטליין.
שלב ד'- לאחר שהעיסה תפחה, מוסיפים בערך כוס וחצי קמח ומים עד לקבלת עיסה כמו של לחם. ולהמשיך כמו שלב ג'.
כשהשאור די ממלא את המיכל (אמור לתפוח תוך מקסימום 6 שעות), הוא מוכן להכנת לחם, ויש לפעול עפ"י ההנחיות שלהלן . השאור הזה מוכן כבר עבור שלב ב' בתהליך הכנת הלחם.
נא לשים לב-בכל מקום שמוזכר כוס הכוונה לכוס חד פעמית.
תהליך הכנת הלחם :
שלב א'- כ 6-8 שעות לפני הזמן שנוח לי להכין את העיסה, מוציאים את השאור מהמקרר (כ2 כפות גדושות שאור במיכל של ליטר) מוסיפים למיכל קמח בין 1/3 ל1/2 מגובה המיכל וכן מים חמימים ומערבבים לעיסה-חשוב לוודא שהשאור מלמטה מתערבב בקמח החדש- אין צורך ללוש היטב עד שהעיסה תהיה אחידה. להעמיד במקום חמים.
שלב ב'- השאור תפח ומילא את המיכל. מפעילים את התנור לחום 50 מעלות.
במקרה ולבסוף לא נוח לך להכין את העיסה בזמן שחשבת, אפשר להכניס את השאור התפוח חזרה למקרר, יתכן שיצנח-זה לא משמעותי, אך מומלץ להשתמש בו בהקדם האפשרי כי ככל שהוא טרי יותר הוא יותר אפקטיבי וטעם הלחם משובח יותר.
שלב ג'- מוסיפים את תכולת המיכל לקילו קמח וכף מלח. יש להשאיר במיכל מעט שאור לפעם הבאה ולשמור במקרר. להוסיף לעיסה מים חמימים לפי הצורך וללוש.
שלב ד'- מעבירים את העיסה לתבניות, מרטיבים את העיסה מלמעלה בנדיבות ומכניסים לתנור המחומם והמכובה להתפחה למשך שעתיים. התפחה ממושכת יותר תגרום ללחם להיות חמוץ יותר.
שלב ה'- אפיה בחום 180 מעלות למשך כ45 דק'.
בהצלחה רבה ולבריאות!
נא לשים לב שהכנת השאור הינה חד פעמית (פעם בשנה- אחרי פסח...) מי שרוצה לחסוך לעצמו את תהליך הכנת השאור יכל להשיג ממי שכבר יש לו.
ולהלן השלבים:
ההנחיות להכנת שאור-
שלב א'- בכוס חד פעמית, ממלאים קמח עד גובה של כסנטימטר, מוסיפים קמצוץ סוכר, ומעט מים חמימים. לערבב עד ליצירת עיסה בסמיכות בערך כמו של טחינה. לכסות בחתיכת נילון ניצמד או שקית אוכל. להעמיד בשמש או במקום חמים אחר.
במהלך היממה הראשונה יש לערבב את העיסה כשלוש פעמים בעזרת האצבע.
שלב ב'- להוסיף מעט קמח ליצירת עיסה עבה כמו בצק של לחם. מומלץ לסמן בעזרת ארטליין את גובה הבצק ע"מ להקל בהבחנה אם התקיימה תפיחה בעיסה. להעמיד בשמש או במקום חמים אחר לזמן רב (יתכן אפילו יממה) עד שניכרת תפיחה.
שלב ג'- להעביר לכלי בנפח ליטר, להוסיף בערך 2/3 כוס קמח, וכן מים עד לקבלת עיסה כמו של לחם. ושוב להעמיד במקום חמים עד שהעיסה בערך מכפילה את נפחה, גם כאן ניתן להעזר בסימון גובה העיסה ע"י לורד ארטליין.
שלב ד'- לאחר שהעיסה תפחה, מוסיפים בערך כוס וחצי קמח ומים עד לקבלת עיסה כמו של לחם. ולהמשיך כמו שלב ג'.
כשהשאור די ממלא את המיכל (אמור לתפוח תוך מקסימום 6 שעות), הוא מוכן להכנת לחם, ויש לפעול עפ"י ההנחיות שלהלן . השאור הזה מוכן כבר עבור שלב ב' בתהליך הכנת הלחם.
נא לשים לב-בכל מקום שמוזכר כוס הכוונה לכוס חד פעמית.
תהליך הכנת הלחם :
שלב א'- כ 6-8 שעות לפני הזמן שנוח לי להכין את העיסה, מוציאים את השאור מהמקרר (כ2 כפות גדושות שאור במיכל של ליטר) מוסיפים למיכל קמח בין 1/3 ל1/2 מגובה המיכל וכן מים חמימים ומערבבים לעיסה-חשוב לוודא שהשאור מלמטה מתערבב בקמח החדש- אין צורך ללוש היטב עד שהעיסה תהיה אחידה. להעמיד במקום חמים.
שלב ב'- השאור תפח ומילא את המיכל. מפעילים את התנור לחום 50 מעלות.
במקרה ולבסוף לא נוח לך להכין את העיסה בזמן שחשבת, אפשר להכניס את השאור התפוח חזרה למקרר, יתכן שיצנח-זה לא משמעותי, אך מומלץ להשתמש בו בהקדם האפשרי כי ככל שהוא טרי יותר הוא יותר אפקטיבי וטעם הלחם משובח יותר.
שלב ג'- מוסיפים את תכולת המיכל לקילו קמח וכף מלח. יש להשאיר במיכל מעט שאור לפעם הבאה ולשמור במקרר. להוסיף לעיסה מים חמימים לפי הצורך וללוש.
שלב ד'- מעבירים את העיסה לתבניות, מרטיבים את העיסה מלמעלה בנדיבות ומכניסים לתנור המחומם והמכובה להתפחה למשך שעתיים. התפחה ממושכת יותר תגרום ללחם להיות חמוץ יותר.
שלב ה'- אפיה בחום 180 מעלות למשך כ45 דק'.
בהצלחה רבה ולבריאות!