קורונה שכר המורים...

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נערך לאחרונה ב:

sl הנהלת חשבונות וחשבות שכר

משתמש סופר מקצוען
מי שריחם על המורים:
בחופש המורים ילמדו, ואנחנו ההורים ניסע לטייל....

באוצר ובהסתדרות המורים שוקלים להחזיר את ימי הלימודים בחופש הגדול

החופש הגדול יתקצר? במשרד האוצר ובהסתדרות המורים ישקלו בקרוב להחזיר את ימי הלימודים שמפסידים כעת התלמידים - בחופש הגדול.
מיום שישי האחרון הושבתו הלימודים בכל רחבי הארץ, ומהבוקר (ראשון) גם גני הילדים והחינוך המיוחד. מאחורי ההחלטה עומד הצורך למעט בהתקהלויות ולצמצם אפשרות להדבקה בנגיף הקורונה. בדיונים בין הסתדרות המורים למשרד האוצר הוחלט היום כי המורים יקבלו החודש את שכרם במלואו, למרות שהם לא מגיעים לכיתות. בין השאר ציינו בהסתדרות את העובדה כי המורים נדרשים ללמד מרחוק ולשמור על קשר רציף עם התלמידים.
בעוד שבועיים ייפגשו הצדדים כדי לדון באפשרות לקזז את ימי ההשבתה הכפויה על חשבון החופש הגדול. המשמעות - התלמידים והמורים ייפגשו בבתי הספר בחופש הגדול וישלימו את הפערים שהם פותחים עכשיו. מאקו.

אילה אחת

משתמש מקצוען

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מי שריחם על המורים:
בחופש המורים ילמדו, ואנחנו ההורים ניסע לטייל....

באוצר ובהסתדרות המורים שוקלים להחזיר את ימי הלימודים בחופש הגדול

החופש הגדול יתקצר? במשרד האוצר ובהסתדרות המורים ישקלו בקרוב להחזיר את ימי הלימודים שמפסידים כעת התלמידים - בחופש הגדול.
מיום שישי האחרון הושבתו הלימודים בכל רחבי הארץ, ומהבוקר (ראשון) גם גני הילדים והחינוך המיוחד. מאחורי ההחלטה עומד הצורך למעט בהתקהלויות ולצמצם אפשרות להדבקה בנגיף הקורונה. בדיונים בין הסתדרות המורים למשרד האוצר הוחלט היום כי המורים יקבלו החודש את שכרם במלואו, למרות שהם לא מגיעים לכיתות. בין השאר ציינו בהסתדרות את העובדה כי המורים נדרשים ללמד מרחוק ולשמור על קשר רציף עם התלמידים.
בעוד שבועיים ייפגשו הצדדים כדי לדון באפשרות לקזז את ימי ההשבתה הכפויה על חשבון החופש הגדול. המשמעות - התלמידים והמורים ייפגשו בבתי הספר בחופש הגדול וישלימו את הפערים שהם פותחים עכשיו. מאקו.
אשליות.
בדיון היום האוצר התחייב לשלם שכר מלא בחודש הקרוב.
ההסתדרות לא הסכימה להתחייב להחזיר את הימים בקיץ.
הסכום: ידונו על זה בהמשך (אולי ידונו על השכר בהמשך?)
מי שחושב שההסתדרות תוותר על רבע יום חופש לא עקב אחרי ההסטוריה של הגוף הזה.
לטובתכם. אל תבנו על זה.

אבן שלמה

משתמש מקצוען
גם לגננות?

תשלום שכר עובדי ההוראה
15/03/2020​
עובדי הוראה יקרים,

לאור חוסר הוודאות והדיווחים הסותרים בתקשורת, אני מבקשת להבהיר:
הבוקר נפגשנו עם נציגי האוצר והודענו באופן חד משמעי כי שכר עובדי ההוראה ישולם במלואו.

בברכה,
יפה בן דויד, מזכ"לית

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כשמשרד החינוך מקדים את הלימודים ל31.8 ההסתדרות זועקת חמס בדרישה ש"חייבים להחזיר להם כל יום חופש".
כשהכלל הזה עובד לרעתם פתאום הוא נגוז.
והרפיסות של פקידי האוצר בהתנהלות מול ההסתדרות מדהימה אותי בכל פעם מחדש.

imac100

משתמש מקצוען
לכל אלא שטוענים על חוסר פרגון.
תבינו לאף אחד לא אכפת שמורה x או y מקבל משכורת.
אכפת לנו מאיך שהמדינה מתנהלת.
רב האזרחים לא מעניינים אותה.
עשרות אלפי עסקים שמטמוטטים ביום אחד ואף אחד לא מתייחס.
מפריע לנו שהמדינה מתנהלת על ידי ועדים ולא בצורה שוויונית.

אתמול שאלו את שי באבד בנושא בערוץ 12 הוא אמר שזה לא זמן לפירונות כרגע. מעניין למה הוא לא אמר את זה להיסדתרות המורים

מרנדרת

משתמש מקצוען
לכל אלא שטוענים על חוסר פרגון.
תבינו לאף אחד לא אכפת שמורה x או y מקבל משכורת.
אכפת לנו מאיך שהמדינה מתנהלת.
רב האזרחים לא מעניינים אותה.
עשרות אלפי עסקים שמטמוטטים ביום אחד ואף אחד לא מתייחס.
מפריע לנו שהמדינה מתנהלת על ידי ועדים ולא בצורה שוויונית.
ולא(אתמול שאלת את שי באבד בנושא בערוץ 12 הוא אמר שזה לא זמן לפירונות כרגע. מעניין למה הוא לא אמר את זה להיסדתרות המורים)
זה באמת מעצבן...!

אמת פנימית

משתמש צעיר
כולם טוענים שמשכורת של הוראה היא משכורת רעב.
לא נראה לי שבמשך השנה מישהו מקנא במורות.
עכשיו ההסדר הוא כולה על חצי חודש שזה אומר במקרה הטוב 3000-3500 ש"ח.
זה הרבה, אבל פחות או יותר ההבדל לחודש בין משכורת הוראה להייטק, אם לא חצי מההבדל..

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם את שואלת אותי. לא.
לא בגלל שאני שמעתי או יודעת משהו. אני רק מנחשת. (אגב, לדעתי אף אחד אפילו לא חשב על זה, כמו שלא דנו בשכר המטפלות, או בשכר של אי מי אחר במשק. זה עדיין לא הזמן, למעט הסתדרות המורים)
אבל זה לא קל להתקבל לקליקה הזו של הסתדרות המורים ועד היום הצהרונים קבלו יחס אחר (כמו יתר תושבי המדינה) אני מניחה שזה לא השתנה.
לא היה צהרון בקום המדינה כשקמה ההסתדרות? אז לא תקבל תנאים מועדפים. ההחלטות לא עניניות. מי שלא בפנים פשוט לא בפנים.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה הרבה, אבל פחות או יותר ההבדל לחודש בין משכורת הוראה להייטק, אם לא חצי מההבדל..
זה לא הכסף. זה הגישה.
ובגלל הגישה הזו אנחנו לא יודעים אם הילדים שלנו יצאו לחופשה כי כך היה צריך או כי זה מה שההתסדרות רצתה. ומה שההסתדרות רוצה זה מה שקורה.
במוקדם או במאוחר הילדים היו יוצאים בכל מקרה. אבל להוכח פעם אחר פעם איך מתקבלות החלטות ואזלת היד מול הגוף הזה גורם לאנשים לקצת תסכול.

אילה אחת

משתמש מקצוען
נכון, כולנו עובדות הייטק, האמת הפנימית שלך לא הוכיחה את עצמה הפעם

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
אני נשארתי היום בבית וזה לא מבחירה.
אין לי מה לעשות עם 4 ילדים מתוקים בגילאי 0-8

אז הודעתי שאני לא באה.
(מקווה בשבילם ובשבילי שהם הבינו שזה עד לאחר פסח...)
וקיבלתי פרצוף חמוץ.
וכמה שהראיתי נכונות לעבוד הבוס שלח לי מסר
"שהוא לא מרשה לעבוד מהבית".

אז לא אני בחרתי במצב הזה.
ואני באמת מאמינה שזה מה שנגזר עלי.
כי אם היה לי מה לעשות בנידון הייתי עושה - אבל אין לי.

ואם לא יהיה לי לאן לחזור אחרי פסח - כנראה שהקב"ה מכין לי מקום טוב יותר.

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
משבר הקורונה

האוצר למורים: שכר מלא כעת - רק בתמורה לקיצור החופש הגדול
במשרד האוצר טוענים כי המורים נמצאים כעת בחופשה ללא תשלום - ומתנים תשלום המשכורת בקיצור החופש הגדול בשבועיים; המורים דורשים שכר מלא ללא תנאי: "לעתים, עבודה מהבית קשה הרבה יותר מהוראה פרונטלית"
שחר אילן14:3215.03.20

חילוקי דעות קשים התגלו הבוקר (א') בפגישה בין נציגי הסתדרות המורים לאוצר. עמדת האוצר היא כי המורים, כמו עובדים אחרים במשק, לא זכאים לשכר בתקופת ההשבתה ולכן האוצר מציע לשלם שכר מלא על השבועיים שעד חופשת פסח בתמורה לוויתור של המורים על שבועיים בחופש הגדול. המורים דורשים שכר מלא ללא תנאי.

נציגי הסתדרות המורים נפגשו הבוקר עם נציגי האוצר. בפגישה השתתפו מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד, מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, הממונה על השכר קובי בר נתן והממונה על התקציבים במשרד האוצר שאול מרידור.

יו"ר הסתדרות המורים, יפה בן דוד, דרשה תשלום שכר מלא. לדבריה, "עובדי ההוראה עובדים מהבית לפעמים הרבה יותר קשה מהוראה פרונטלית ואין שום סיבה שלא יקבלו שכר מלא. אנו מצפים ממנכ"ל משרד החינוך, שמטיל משימות רבות על עובדי ההוראה לדאוג ששכרם ישולם במלואו".

עמדת האוצר היא שבתקופת ההשבתה, למורים כמו כל עובד אחר אין מעסיק והם בעצם יוצאים לחל"ת. אשר לטענה שהמורים נדרשים לעבוד בלימודים מקוונים - באוצר אומרים שמדובר רק בחלק מהמורים ובתשלום חלקי. את ההיבט הזה הם מציעים לפתור לאחר החופשה.

ארגון מנהלי בתי הספר "מנהיגים" מסר כי "לא יעלה על הדעת בעת הזו אף להעלות את האפשרות של אי תשלום שכר מלא למנהלים ולצוותי המורים. זו שגיאה יסודית בהבנת המציאות, רעיון בלתי מוסרי בעליל שהשלכותיו העתידיות לגבי מעמד מערכת החינוך, ומעמד מנהלי בתי הספר בפרט, הרה אסון"

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה