שיתוק שינה

זחלוואי

משתמש צעיר
אצלי זה קורה כשאני מרגישה ממש עייפה, וממש לפני שאני נרדמת זה קורה, או שזה קורה אם אני מתעוררת במהלך הלילה.
וגם אצלי יש צפצוף חזק מאוד באוזניים.
יצא לי לראות דמויות שחורות עם עיניים אדומות (פעם אחת היה ממש מולי ככה שהסתיר לי את החדר, ופעם אחת ישב עלי).
היו לי גם פעמים שממש "ריחפתי" לכל מיני כיוונים והתקרבתי לכל מיני מקומות בחדר, ואפילו "עליתי למעלה", לכיוון התקרה, וזה היה מלווה בצלילים ממש מפחידים,
היו פעמים שהייתי שומעת צעדים, כאילו מישהי הולכת עם נעלי עקב ליידי,
היו לי פעמים שלא הייתי משותקת לגמרי, ויכולתי קצת לזוז, ראיתי יד ליד הפנים שלי, הסתובבתי עם הראש אחורה, ויצא לי לראות את הדמות מאחורי הראש שלי (הוא היה שילוב של חצי דג חצי בן אדם).
היו לי ממש מלא דברים....
ראיתי גם עכביש ענק בגודל עצום הולך בחדר ואז נעלם מאחורי הארון (וזה היה באור יום ככה שראו הכל ממש ברור)
היה לי גם פעמים שראיתי דברים דווקא מצחיקים כמו חצילים שמחייכים ועושים שלום,
בעלי לקח אותי לעשות תיקון אצל הרב דניאל זר, ומאז נעלם לכמעט שנה, ואז חזר טיפה אבל לא כמו שהיה..

אלמוג מ.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
אצלי זה קורה כשאני מרגישה ממש עייפה, וממש לפני שאני נרדמת זה קורה, או שזה קורה אם אני מתעוררת במהלך הלילה.
וגם אצלי יש צפצוף חזק מאוד באוזניים.
יצא לי לראות דמויות שחורות עם עיניים אדומות (פעם אחת היה ממש מולי ככה שהסתיר לי את החדר, ופעם אחת ישב עלי).
היו לי גם פעמים שממש "ריחפתי" לכל מיני כיוונים והתקרבתי לכל מיני מקומות בחדר, ואפילו "עליתי למעלה", לכיוון התקרה, וזה היה מלווה בצלילים ממש מפחידים,
היו פעמים שהייתי שומעת צעדים, כאילו מישהי הולכת עם נעלי עקב ליידי,
היו לי פעמים שלא הייתי משותקת לגמרי, ויכולתי קצת לזוז, ראיתי יד ליד הפנים שלי, הסתובבתי עם הראש אחורה, ויצא לי לראות את הדמות מאחורי הראש שלי (הוא היה שילוב של חצי דג חצי בן אדם).
היו לי ממש מלא דברים....
ראיתי גם עכביש ענק בגודל עצום הולך בחדר ואז נעלם מאחורי הארון (וזה היה באור יום ככה שראו הכל ממש ברור)
היה לי גם פעמים שראיתי דברים דווקא מצחיקים כמו חצילים שמחייכים ועושים שלום,
בעלי לקח אותי לעשות תיקון אצל הרב דניאל זר, ומאז נעלם לכמעט שנה, ואז חזר טיפה אבל לא כמו שהיה..
כשאתם מתעוררים לתוך השיתוק, זה קורה מתוך חלום, או אפילו סתם ככה? אם כן, גם החלום שקודם הוא סיוטי?

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
ממליצה לבדוק b12

אמא+

משתמש פעיל
אצלי מרגישה כאילו נשאבת לתוך עירפול. והכל משותק חוץ מהמוח שעובד. אני בעצם מנסה להלחם עם עצמי לחזור לחיים. להתעורר. אבל אין לי ב"ה הזיות וכל התיאורים האלו
בפעם הראשונה שקרה לי הייתי בטוחה שככה מתים. ה"י. הייתי נערה צעירה והנס הוא שסיפרתי את זה להורים שלי ואבא שלי הרגיע אותי שזה קרה לו גם והכל בסדר. כנראה שיש משהו גנטי בזה כי גם לאחותי זה קורה לעיתים.
ברוך ה' כבר לא קרה לי כמה שנים. ושלא יקרה כי זה נורא מלחיץ...

אופקים 1

משתמש מקצוען
מקובל לחלק את מערכת העצבים ל2
עצבים סימפתטיים - עצבים שאחרים על פעילות הגוף ומגיעים לשיאם במצבי חירום, בהם החושים הופכים לחדים ביותר, גם ההרגשה שהגוף קופא במקומו נגרם על ידי העצבים הללו.
עצבים פאראסימפתטיים - עצבים שפועלים בדיוק הפוך מהעצבים הסימפתטיים ואחראיים על הרוגע השלווה או לחילופין על תחושת הכבדות.

הגוף מסוות בין העצבים באמצעות כמות הסוכרים בדם, כאשר מתרחש מצב המצריך תגובה, הגוף מזרים סוכרים מהמאגרים שבגוף למערכת הדם, הסוכרים מזינים את המח, והגוף מתפקד ברמה הרבה יותר גבוהה ולחוצה.

ישנם 3 סיבות עיקריות לכמות סוכרים גבוהה בדם שהתורה גורמת לבעיות בשינה.
1. אכילת פחמימות או שתיית קפה לפני השינה (הקפה מפרק סוכרים ממאגרים בגוף ומזרים אותם לדם ובכך מעורר את הגוף).
2. חילוף חומרים גבוה הנובע מפעילות יתר של בלוטת התריס (מצוי אצל אנשים רזים במיוחד שנשארים רזים למרות שאוכלים הרבה) בדר"כ ככל שהגיל עולה כך פעילות הבלוטה יורדת.
3. פעילות אינטנסיבית לפני השינה או חוויה קשה מהעבר שצפה לפני השינה.

ולכן, מומלץ שלא לשתות קפה או לאכול אוכל המכיל פחימותת מרובות לפני השינה.
אבחון ואיזון של בלוטת התריס הוא נושא מורכב שמצריך התערבות רפואית.
ניתן לתרום לרגיעה של מערכת העצבים ובעיקר כפתרון לסיבה מספר 3 באמצעות טבליות B קומפלקס + מגנזיום, אבל צריך בשביל זה מינונים גבוהים מהמינונים המומלצים על ידי היצרניות.
מגנזיום בכמות גבוהה או B קומפלקס על בטן ריקה יכולים לגרום לתופעות לוואי לא נעימות.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה