שיתוף | ביקור משפחתי אצל דודה מאובקת ונשכחת

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נסעתי לבקר שוב את דודה יענטא. הפעם לקחתי את כל החמולה. בקושי נדחקנו ליונדאי i20 הזעירה. מוישל'ה צבט וצבט כל הדרך אז לא ממש נשארה לי ברירה מעבר ללעצור בכביש חשוך ולסטור לו אחת ושתיים. די! תן לנהוג! אתה מפריע!

האשה לא ממש עזרה, מצד שני היא לא אשמה. היא באמת לא שמעה כלום. שמה אוזניות כי נמאס לה לגמרי מהיללות המעצבנות של חנהל'ה.

אפשר להבין אותה, תכלס'. לא צריך בשביל זה ללכת ליועץ ולשלם שם חצי משכורת חודשית, רק אומר.

לקח שעתיים. שעתיים! סיוט פקוק אחד גדול, גם כן. בסוף הגענו.

דודה יענטא כבר לא ממש איתנו. רגל פה ורגל בעולם האמת. מה שלא מפריע לה להמשיך להיות מטרד אמיתי, ולנפק המון תלונות, המון. אוף, שתקי כבר, דודה. די. באנו לביקור משפחתי, לא ללוויה. שקט.

הדודה המתלוננת התגלגלה אלינו על הקולנועית החדשה שלה, ומאריסה באה עם חיוך ענק ואנגלית צולעת: יענטא וורי אפי טו סי יו, בטח, שקרנית גויה אחת. בטח אפי, בטח. בגלל הביקור הייתה צריכה להפסיק לקשקש בתיאלנדית דרך הסקייפ ולהתחיל ממש לעבוד ולסדר את הבית של יענטא.

יענטא פתאום התפקחה לגמרי, ואמרה בחיוך זוהר: תודה רבה שבאתם, אני כל כך שמחה. בבקשה אל תתביישו ותשירו את כל השירים הישנים שלכם.

ישנים? מוישל'ה תיכנן לבצע את הלהיט החדש מבית מילצ'וב! טוב, נו, מילצ'וב אף פעם לא הייתה שווה מריבה עם יענטא.

הפעם האשה הציעה רעיון מנצח. רעיון כזה שיכניס אותנו לצוואת היענטא בכניסת אחמי"ם. רעיון דגול. רעיון של אינשטיין. (מילים של היועץ, לא שלי): חנוכיית החימר העתיקה.

אחרי המפגש האחרון אצלו חפרנו ביחד במתנות שקיבלנו לחתונה, איפשהו לפני 13 שנים עצובות. בסוף מצאנו את הגרוטאה המתפוררת שהדודה הקמצנית הביאה לנו: חנוכיית חימר גועלית, עם קצת צבעי גואש בצדדים, ופתקית: זאת החנוכיה שסבא שלך ז"ל בנה לבד בגטו ארם צובה. נו, אז מצאת תירוץ נוסטלגי להתחמק מלתת מתנה, מה שלא הפריע לך להתעכב 'בטעות' לכל הצילומים המשפחתיים, ולהידחף בכל התמונות המשפחתיות. הרסת לנו את האלבומים!!!!

הצבתי את החנוכיה על השולחנון העקום הקטן בכניסה, יענטא קיטרה כמו משוגעת על בעלה ז"ל שלא טרח לתקן את השולחן לפני שעזב בגיל צעיר, על הוריה שלא לימדו אותה לקלל בעברית צרופה, על חנוכה שהגיע בזמן שהיא כבר מבוגרת מידי, ועל מאריסה שהיא בכלל גויט'ע מארץ הגויטעס'. יענטא תמיד הייתה מוכשרת בלמצוא נקודות של חושך בתוך כל אור. כל אחד והכישרון שלו.

האשה הלכה עם חנהל'ה וביחד הן פילחו למאריסה את הטאבלט מהחדר. כן, מאריסה בטח תגיד שהיא מרשה, עם חיוך ענק ודבילי, אבל אחר כך יענטא המסכנה תשלם את המחיר, ברור. אוף.
למה טאבלט אם יש חנוכיה, למה. בזיונות. מה אגיד לדב הקיבוצניק השכן שאמור להגיע להדלקה, ויראה אותי יושב לבד צמוד לחנוכיית החימר, ואת שאר המשפחה רובצת על הספה בסלון היענטא, נועצת עיניים בטאבלט המצ'וקמק של מאריסה???

בושה, חרפה, חנוכה עצוב מאוד. נכון שהאשה ואני נסתדר אחרי עוד כמה ביקורים אצל היועץ השמנוני, ומוישל'ה יהיה כמעט 100% בסדר אחרי כמה מתיחות אוזניים, וחנהל'ה תירגע לגמרי אוטוטו, לוקח לריטאלין כמה דקות להשפיע. אבל בכל זאת, בזיונות.

זה חג זה?

בזיונות.

מילמלתי בעגמומיות את הפזמונים, וברגע שנכנסתי לעניין ועליתי לטונים הגבוהים שלי מאריסה לא נשארה פרייארית, ולימדה את הכנופיה שלי איך מגבירים את הוולים בטאבלט הארור שלה. מנוולת!!! כולם עשו לי דווקא. אפילו דב התנייד על פניי כאילו הייתי אוויר והלך להגיד שלום ליענטא, ואני נשארתי לבד, בחושך, מול חנוכיית החימר שחצי מנרותיה כבר הספיקו להיכבות ברוח.

שונא את הקיבוץ, שונא את יענטא, שונא את מאריסה, שונא את הטאבלטים, שונא ריטאלין, שונא את עצמי, שונא את גטו ארם צובה, שונא את הרעיון של חנוכייה מחימר, שונא גואש, שונא את יונדאי 20, שונא את---

פה פה פה!!! פה פה פה!!!, משום מקום, בלי סיבה, נזכרתי ביועץ, שלשום. הריח הטחוב והתמונות הישנות אצלו בסלון. הכל חזר אליי. בבת אחת.

נזכרתי בדברי הטעם שאמר לנו. לי, כלומר.
תפסיק לראות שחורות בכל דבר. תתחיל לנקות את הראי ותראה שגם אתה לא כזה גרוע. תהיה חיובי. תהיה חסיד מילצ'וב אמיתי. תהיה גבר גבר. ואל תשכח להכין לי ולחתום סדרת צ'קים נוספת.

בהיתי בחנוכיה, דמעתי. ברוך השם.

רק להשתמש במשקפיים וורודות.

נכון שהיונדאי קצת צולעת, אבל לי יש יונדאי, ולשכנים מלמעלה- רנו 2001.

נכון שחנל'ה קצת היפראקטיבית, אבל היי, כדור אחד קטן של ריטאלין והיא כמעט נסבלת.

נכון שמוישל'ה מופרע ברמות קשות, אבל לא נורא, יש לו אוזניים עמידות למשיכות שלא מתארכות.

נכון שחנוכיית חימר היא לא להיט, אבל אולי ניכנס בזכותה לצוואה של דודה יענטא.

נכון שהילדים מעצבנים אש, אבל לפחות די ברור מאיזה צד הם ירשו את ההתנהגות המזעזעת שלהם.

נכון שמאריסה מזניחה את דודה יענטא, מצד שני- זאת דודה יענטא, אז ההפסד לא כזה נורא.

נכון שכל הקיבוץ כולו חשוך, וקר, ואין שום דבר מעניין. אבל היי- כאן מולי יש חנוכיה, קטנה, מאירה. זורחת. מלאת אור. ובסוף תיגמר הבטריה בטאלט של מאריסה וכולם יבואו לכאן, ונשיר בקול גדול ביחד עם דב הנרגש:

מָעוֹז צוּר יְשׁוּעָתִי לְךָ נָאֶה לְשַׁבֵּחַ.

יִכּוֹן בֵּית תְּפִלָּתִי וְשָׁם תּוֹדָה נְזַבֵּחַ.

חנוכה.

חנוכה.

אשרינו.

געציל

--
(לגולשים- אני מגזים בקצב השיתופים? אל תהססו להביע את דעתכם)

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אתה מגזים, בהחלט.
מגזים ברף שאתה מציב כאן...
תודה תודה! עדיאל.
מחמאה ממך שווה הרבה.

אני חש כך כלפי כתיבתו של יואל ארלנגר, קנצלר פורום צילום ואיש הצללים....

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איך אמר אבי גבאי?
וואהו, וואהו, וואהו.

גלריה של וורטים שיכולה לשמש סטנדפיסטים לשלושה מופעים.
אחד הטובים ביותר.

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
איך אמר אבי גבאי?
וואהו, וואהו, וואהו.

גלריה של וורטים שיכולה לשמש סטנדפיסטים לשלושה מופעים.
אחד הטובים ביותר.
בכנות? חשתי שהטור בינוני. התלבטתי אם להעלות.
תוכל לסמן משהו (או משהוי'ם) ספציפי שאהבת?

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אצלך אי אפשר להסתפק בציטוט אחד או שתיים כנהוג, לכן סימנתי את הקטעים הטובים ביותר לדעתי, ואומר בזהירות שמס' 11 הוא הטוב שבהם.
1. האשה לא ממש עזרה, מצד שני היא לא אשמה. היא באמת לא שמעה כלום. שמה אוזניות כי נמאס לה לגמרי מהיללות המעצבנות של חנהל'ה.

2. הפעם האשה הציעה רעיון מנצח. רעיון כזה שיכניס אותנו לצוואת היענטא בכניסת אחמי"ם. רעיון דגול. רעיון של אינשטיין. (מילים של היועץ, לא שלי): חנוכיית החימר העתיקה.

3. אחרי המפגש האחרון אצלו חפרנו ביחד במתנות שקיבלנו לחתונה, איפשהו לפני 13 שנים עצובות. בסוף מצאנו את הגרוטאה המתפוררת שהדודה הקמצנית הביאה לנו: חנוכיית חימר גועלית, עם קצת צבעי גואש בצדדים, ופתקית: זאת החנוכיה שסבא שלך ז"ל בנה לבד בגטו ארם צובה. נו, אז מצאת תירוץ נוסטלגי להתחמק מלתת מתנה,

4.מה שלא הפריע לך להתעכב 'בטעות' לכל הצילומים המשפחתיים, ולהידחף בכל התמונות המשפחתיות. הרסת לנו את האלבומים!!!!

5. יענטא תמיד הייתה מוכשרת בלמצוא נקודות של חושך בתוך כל אור. כל אחד והכישרון שלו.

5. שונא את הקיבוץ, שונא את יענטא, שונא את מאריסה, שונא את הטאבלטים, שונא ריטאלין, שונא את עצמי, שונא את גטו ארם צובה, שונא את הרעיון של חנוכייה מחימר, שונא גואש, שונא את יונדאי 20, שונא את---

6. פה פה פה!!! פה פה פה!!!, משום מקום, בלי סיבה, נזכרתי ביועץ, שלשום. הריח הטחוב והתמונות הישנות אצלו בסלון. הכל חזר אליי. בבת אחת.

7. תהיה גבר גבר. ואל תשכח להכין לי ולחתום סדרת צ'קים נוספת.

8. נכון שחנל'ה קצת היפראקטיבית, אבל היי, כדור אחד קטן של ריטאלין והיא כמעט נסבלת.

9. נכון שמוישל'ה מופרע ברמות קשות, אבל לא נורא, יש לו אוזניים עמידות למשיכות שלא מתארכות.

10. נכון שחנוכיית חימר היא לא להיט, אבל אולי ניכנס בזכותה לצוואה של דודה יענטא.

11. נכון שהילדים מעצבנים אש, אבל לפחות די ברור מאיזה צד הם ירשו את ההתנהגות המזעזעת שלהם.

12. נכון שמאריסה מזניחה את דודה יענטא, מצד שני- זאת דודה יענטא, אז ההפסד לא כזה נורא.

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אצלך אי אפשר להסתפק בציטוט אחד או שתיים כנהוג, לכן סימנתי את הקטעים הטובים ביותר לדעתי, ואומר בזהירות שמס' 11 הוא הטוב שבהם.
שכוי'יח...
מעניין לראות ממה אנשים נהנים.
1,6,7 הפתיעו אותי. כלומר, לא חשבתי שיש בהם משו הראוי לציטוט.
תודה על המשוב, כיף להעלות פה חומרים.

מרשמלו

מנהלת איש את רעהו מנהלת פורום נשים
מנהל
מנוי פרימיום
אחרי המפגש האחרון אצלו חפרנו ביחד במתנות שקיבלנו לחתונה, איפשהו לפני 13 שנים עצובות. בסוף מצאנו את הגרוטאה המתפוררת שהדודה הקמצנית הביאה לנו: חנוכיית חימר גועלית, עם קצת צבעי גואש בצדדים, ופתקית: זאת החנוכיה שסבא שלך ז"ל בנה לבד בגטו ארם צובה. נו, אז מצאת תירוץ נוסטלגי להתחמק מלתת מתנה, מה שלא הפריע לך להתעכב 'בטעות' לכל הצילומים המשפחתיים, ולהידחף בכל התמונות המשפחתיות. הרסת לנו את האלבומים!!!!
אחח, סוף סוף הגיע רגע האמת...!!

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אחד היפים, לדעתי עולה על הרבה.
אני מאד אוהבת אפיון של דמויות, להכיר את האופי שלהם, אהבתי את האופי של דודה יענטא-קסום.
דודה מוצלחת- אשריכם!
יענטא תמיד הייתה מוכשרת בלמצוא נקודות של חושך בתוך כל אור. כל אחד והכישרון שלו.
לתת אופי שחור, להפיל אותו לתוך בור, לעשות אותו חינני, אתה ממש כשרוני.

צדיק סופית

משתמש פעיל
אם לזאת ייקרא טור בינוני - אמור לי, אחא, מהו טור עידית.
אלו הציטוטים שאהבתי, כלומר שגיחכתי בעת קריאתם.
בעצם, למה לא לפרגן? למה רק גיחכתי? ממש צחקתי!
אוף, שתקי כבר, דודה. די. באנו לביקור משפחתי, לא ללוויה. שקט.
על הוריה שלא לימדו אותה לקלל בעברית צרופה
נכון שמאריסה מזניחה את דודה יענטא, מצד שני- זאת דודה יענטא, אז ההפסד לא כזה נורא.
וגם הפאנץ' היהודי הוסיף נופך רב:
נכון שכל הקיבוץ כולו חשוך, וקר, ואין שום דבר מעניין. אבל היי- כאן מולי יש חנוכיה, קטנה, מאירה. זורחת. מלאת אור. ובסוף תיגמר הבטריה בטאלט של מאריסה וכולם יבואו לכאן, ונשיר בקול גדול ביחד עם דב הנרגש:

מָעוֹז צוּר יְשׁוּעָתִי לְךָ נָאֶה לְשַׁבֵּחַ.

יִכּוֹן בֵּית תְּפִלָּתִי וְשָׁם תּוֹדָה נְזַבֵּחַ.
הצלח והצמח!

מרים ישראלי

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
טור נחמד. היו לך טובים הרבה יותר!
נכון שאתה מתאר את הדודה הזקנה שרואה שחור אבל לאורך כל הטור הראיה שלך היא בדיוק באותו צבע... (רק בשורות האחרונות יש שינוי לטובה)
לי זה קצת העיק.
או שאני פשוט לא מהז'אנר של 'הומור שחור'..
אבל קראתי המון פוסטים שלך והכתיבה בהם היתה נפלאה ממש

מילולית

משתמש מקצוען
מרתק לגמרי. נהניתי מכל שורה.
מכניס לאוירה הפסימית משהו.
אפשר ממש לחוש את הדמויות.
אין שורות אוויר. כל שורה פנינה.
אחד המוצלחים שעלו פה.

תכל'ס

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
חמוד לגמרי .

זה נשמע כמו מונולוג של בן אדם שרע לו בחיים ויורה את כל צרותיו בקצב של תופי טם טם אפריקאיים,

טור אמיתי וכנה, בלי התפלספויות מיותרות או חרוזים מכבידים .

מליבו של געצי'ל היישר אל המקלדת

זייער גוט !

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה רבה לכולכם, הפידבק שלכם נותן רצון לכתוב עוד, ואולי לקפוץ לעוד כמה דודות מבאסות ולחזור עם רשמים.
רק בזכותכם.
ייש"כ על הפירגון הרב, בכנות.

@מירי770
לא חסרים משקפיים ורודות בעולם. האתגר האמיתי הוא לראות דרכם בשחור משחור. זה לא קל ודורש המון עבודה עצמית. המון.

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי את הטור הזה פעמיים. בשתי נוסחאות. כתיבה שונה. אותו סיפור, זוויות שונות.
אם יהיה ביקוש אעלה בלי נדר את אותו טור, בניסוח שונה לחלוטין. מה אתם אומרים? יש לכם כוח לקרוא?

מרשמלו

מנהלת איש את רעהו מנהלת פורום נשים
מנהל
מנוי פרימיום
הכנתי את הטור הזה פעמיים. בשתי נוסחאות. כתיבה שונה. אותו סיפור, זוויות שונות.
אם יהיה ביקוש אעלה בלי נדר את אותו טור, בניסוח שונה לחלוטין. מה אתם אומרים? יש לכם כוח לקרוא?
מה השאלה בכלל, זה נותן את הכוח!!
דרישה נמרצת!!!:)

בא יבוא

משתמש מקצוען
טור נחמד. היו לך טובים הרבה יותר!
נכון שאתה מתאר את הדודה הזקנה שרואה שחור אבל לאורך כל הטור הראיה שלך היא בדיוק באותו צבע... (רק בשורות האחרונות יש שינוי לטובה)
לי זה קצת העיק.
או שאני פשוט לא מהז'אנר של 'הומור שחור'..
אבל קראתי המון פוסטים שלך והכתיבה בהם היתה נפלאה ממש
מותר לא להסכים?

לדעתי כולם מרתקים ומעולים, אבל הפעם קיבלנו את אחד הטובים!

נהנתי מכל מילה. מחכים לעוד.

ואני לא מבינה למה אתה שואל אם להעלות פוסטים נוספים, ומאיפה בכלל הרוח השפילה. יום שפוסט שלך עולה הוא יום חג עבורי.

אולי מעניין אותך גם...