פונט שיתוף ביצירת פונט

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
קיבלתי לידי כתב יד נשי ומעניין, רובו חיבורים וליגטורות, והחלטתי "להתגלח" עליו...
יצירת פונט לראשונה באמצעות תוכנת FontCreator.
מה דעתכם?!
(התוכן מתוך מחולל "לורם איפסום" זה)
תכל'ס, חבל שבעלת הכתב לא מסכימה שהפונט יחולק לציבור..

מומלץ להגדיל!

כלה-min-min.jpg

נערך לאחרונה ב:

צח מלול

עימוד מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אופייני מאוד למעצב אומנותי כמוך.
כשיש לי חלישות דעת אני מעיף מבט בכריכות שלך, ואז מקבל רוממות בבחינת מתי יגיעו מעשי...

יוחנן בוקסבוים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
יחולק לא, ימכר כן?
ימכר ודאי שלא (מי ישמע - מה ארוויח... 300 ש"ח לאורך שנה ו-8 אנשים שיהנו, או 0 ש"ח ו-1,000 אנשים שיהנו), חשבתי לחלק, לצערי סורבתי... (תכל'ס, מבין, לא יודע כמה נחמד פתאום לראות בפרסומים את כתב היד האישי...)

פצצה של פונט!
יהיה שימושי מאד!!
וואלל'ה!

אופייני מאוד למעצב אומנותי כמוך.
כשיש לי חלישות דעת אני מעיף מבט בכריכות שלך, ואז מקבל רוממות בבחינת מתי יגיעו מעשי...
אולל'ה, איזה פירגונים...
מאיפה אתה רואה כריכות, כאן באתר?! אויש', זה ממש ישן (אני לא פרימיום, ואין לי הרשאות מתאימות לעדכן... עד שזה יימחק גם כן)

נכון מאוד
רק לאחרונה @תלמידים הפסקת לשתף
לא בכוונה... ;)
(במחשבה שניה, עושה חשק לשתף כשיש סיכוי לקבל ביקורת אמתית ונוקבת. אולם לצערי המצב פה לא ככה. לא מדבר על כך שכשאני מעיר - אני נתקל בפנים זעופות, אלא גם כשאני ממש מבקש ביקורת - אני מקבל "ואוו-וואו" וזהו).

אבל רק כדי ש"לא יאמרו" מצרף פה משו מהימים האחרונים.
המדובר הוא על חבר שלאחרונה נהיה "סוציאלי".
קרדיט על העיגול (שאינו עגול ואינו רבוע) ליקבי "כרמל מזרחי", תסתכלו להם פעם על הלוגו.

סיעתא-min (3).jpg

יוסי גרפי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
D I G I T A L
יצירת פונט לראשונה באמצעות תוכנת FontCreator.
דוקא על זה מעניין אותי לשמוע.
אתה בונה הכל מאפס, או מתלבש על פונט קיים ורק משנה את האותיות שלו?

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
דוקא על זה מעניין אותי לשמוע.
אתה בונה הכל מאפס, או מתלבש על פונט קיים ורק משנה את האותיות שלו?
היה נשמע לי תורה גדולה, התברר שזה לימוד ואימון של כמה שעות (רובם צפייה בסרטוני הדרכה, הרוב המוחלט פתוח בנטפרי, יש לי עוד כמה שמישהו הביא לי - רק צריך לבזבז נקודה, אם תרצה אוכל להעלות לך).
אכן התבססתי על פונט קיים של כתיבה ידנית (פרי יצירתו של @איתמר נתן - שאגב, מבית היוצר שלו הולכים להפציע מבחר פונטים שלא שזפתם עין מעולם...), אבל זה פחות העניין, עם הזמן לומדים ליצור גם מהתחלה.
זה בעיקר חוש תוכנה וכו', מה שמעניין גרפיקאים הוא אופן המשחק בעקומות, יש בו יכולות מגוונות יותר מאילוסטרייטור, יש שיאמרו קלות יותר, אלו שהתרגלו גם עושים שם את כל הוקטור שלהם...
במקרה זה, לא התעסקתי עם כלום, לקחתי את המכתב, בודדתי בפוטושופ את המלל, באילוס' הפכתי לוקטור, ייצאתי ל-PDF, הכנסתי לגליפים לפי סדר, גודל מיקום התאמה - וזהו פחות או יותר.

יוסי גרפי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
D I G I T A L

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
אם אתה לא מתעסק עם ניקוד אז זה חיים קלים יותר, אבל עדיין ישאר לך לשבת על קרנינג.
תתפלא, בפונט הזה עשיתי קרניג מושלם(!), זה אומר עם התאמות של כל אות - מכל צד, כולל כמעט כל הליגטורות! (2,771 התאמות, שרשרתי באקסל כל יחידה, והכפלתי לכל גליף, והחזרתי לקוד, לאחמ"כ הלכתי לחלון החזותי שם התאמתי לפי העניין).
אממ'ה, זה כנראה מדי כבד, שמעתי על בעיות כאלו בעבר, שכשיש יותר מדי הגדרות רובם לא נתפסות (ראה בדוגמא במילה "בראשית" - 4 שורות מלמטה), זה מופיע בפונט בצורה תקינה, בייצוא הוא לא נתפס.

צח מלול

עימוד מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai

גופן

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים

יוסי גרפי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
D I G I T A L
שרשרתי באקסל כל יחידה, והכפלתי לכל גליף, והחזרתי לקוד, לאחמ"כ הלכתי לחלון החזותי שם התאמתי לפי העניין
'סליחה' שאני חוזר לנושא של האשכול. לא הבנתי איך אתה עובד עם אקסל. אשמח אם תרחיב.
הדרך שאני מכיר לעשות קרנינג זה ככה
1612214567302.png

1612214580392.png

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
'סליחה' שאני חוזר לנושא של האשכול. לא הבנתי איך אתה עובד עם אקסל. אשמח אם תרחיב.
הדרך שאני מכיר לעשות קרנינג זה ככה
צפה בקובץ המצורף 824499
צפה בקובץ המצורף 824501
אתה ממש מהתלמידים שרצים אחרי העגלה... ( @העויילם זה לא מצחיק!)
מה שהראית - זה החלון החזותי עליו דיברתי. אחרי שתעשה שינוי מסוים במרווח, תיכנס לכאן:
1612223235176.png

ייפתח לך חלון עם החלופה שרצית - באמצעות קוד כתוב בערך ככה:
קוד:
pos "alef-hebr" "het-hebr" <0> <0>;
במקום לבחור בצורה ידנית את ההשוואה של כל אות באות, עשיתי קודם השוואה של האות א' עם כל האותיות, ואז העתקתי את הקוד, הכפלתי באקסל והחלפתי את האות א' עם האות ב', כך נהיה לי ב"קוד" גם חלופת האות ב' מול כל האותיות, וכן הלאה, אז הדבקתי שוב בחלון.
לאחמ"כ בחרתי בחזותי את מה שנראה לתקן - ותיקנתי.
(אגב, העתקת קוד מפונט שעובד עם ניקוד וטעמים וכו', זה גם בחלון הזה)
@יוסי גרפי אם אוכל לעזור לך עוד בעניין, תוכל לכתוב לי מייל: deybaer בג'ימייל.

אדגיש, החכמה הגדולה בפונט הזה - זה התוכנה, פחות ממקום של גרפיקאי ומעצב, תביאו למתכנת את התוכנה והוא יכול להוציא הרבה דברים מעניינים, החכמה הגדולה היא ה"עיצוב" --- ומי יבא בסוד קדושים; ניסיתי לא פעם, ופרשתי לא פעם.... מצאתי פה מקום להתגדר, כי זהו כתב ש מצריך פחות התערבות גרפית, כי זה כאילו ידני...
אבל תשאלו מומחים בפונטים, הם יסבירו לכם למה זה לא תקני להו"ל כזה פונט.
בדיוק שלחתי פקס לבנק (המייל שלהם לא עבד!!), כתבתי בוורד עם הכתב הזה, זה היה נראה ממש אותנטי, ולו בגלל שיש מילים שממש לא הסתדר להם כל ה"תכנותים" שניסיתי ליצור...

אשמח מאוד, אבל מאוד, לפירוט...
"אלו בעית אמא דתדע מה דאית עמי לא הות אמרה לי כסיתיה..."
וברצינות, יש הרבה למה לחכות, הסיר מבעבע, עוד יישפכו דברים נפלאים.
פלא והפלא!
אם יזדמן לך לראות עבודות עדכניות של @איתמר נתן תנסה לשים לב לפונטים, יש שם גילויים חדשים ומפעימים, קשה לומר שהקטלוג הידוע חיוור לעומת החידושים, כי סוף סוף יש שם מבחר ענק של דברים יפים ומיוחדים, אבל זה בהחלט הרחבת הפרויקט לממדים ענקיים. (לא יודע אם הכל ייחשף מידית, אבל יש הרבה בדרך).

יוסי גרפי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
D I G I T A L
במקום לבחור בצורה ידנית את ההשוואה של כל אות באות, עשיתי קודם השוואה של האות א' עם כל האותיות, ואז העתקתי את הקוד, הכפלתי באקסל והחלפתי את האות א' עם האות ב', כך נהיה לי ב"קוד" גם חלופת האות ב' מול כל האותיות, וכן הלאה, אז הדבקתי שוב בחלון.
לאחמ"כ בחרתי בחזותי את מה שנראה לתקן - ותיקנתי.
מעניין לנסות.
@יוסי גרפי אם אוכל לעזור לך עוד בעניין, תוכל לכתוב לי מייל: deybaer בג'ימייל.
תודה.

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
ממש אהבתי את הפונט!! וחבל שלא יבוא לשימוש..
תרצה כתב יד נוסף מאד יפה ומסודר?

יוחנן בוקסבוים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
לא בכוונה... ;)
(במחשבה שניה, עושה חשק לשתף כשיש סיכוי לקבל ביקורת אמתית ונוקבת. אולם לצערי המצב פה לא ככה. לא מדבר על כך שכשאני מעיר - אני נתקל בפנים זעופות, אלא גם כשאני ממש מבקש ביקורת - אני מקבל "ואוו-וואו" וזהו).

אבל רק כדי ש"לא יאמרו" מצרף פה משו מהימים האחרונים.
המדובר הוא על חבר שלאחרונה נהיה "סוציאלי".
קרדיט על העיגול (שאינו עגול ואינו רבוע) ליקבי "כרמל מזרחי", תסתכלו להם פעם על הלוגו.
אבל למה אני צריך לראות שיתופים שלך במקומות אחרים
עיין https://מקצועות.com/post/32710 ודו"ק

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה