'סליחה' שאני חוזר לנושא של האשכול. לא הבנתי איך אתה עובד עם אקסל. אשמח אם תרחיב.
הדרך שאני מכיר לעשות קרנינג זה ככה
צפה בקובץ המצורף 824499
צפה בקובץ המצורף 824501
אתה ממש מהתלמידים שרצים אחרי העגלה... (
@העויילם זה לא מצחיק!)
מה שהראית - זה החלון החזותי עליו דיברתי. אחרי שתעשה שינוי מסוים במרווח, תיכנס לכאן:
ייפתח לך חלון עם החלופה שרצית - באמצעות קוד כתוב בערך ככה:
קוד:
pos "alef-hebr" "het-hebr" <0> <0>;
במקום לבחור בצורה ידנית את ההשוואה של כל אות באות, עשיתי קודם השוואה של האות א' עם כל האותיות, ואז העתקתי את הקוד, הכפלתי באקסל והחלפתי את האות א' עם האות ב', כך נהיה לי ב"קוד" גם חלופת האות ב' מול כל האותיות, וכן הלאה, אז הדבקתי שוב בחלון.
לאחמ"כ בחרתי בחזותי את מה שנראה לתקן - ותיקנתי.
(אגב, העתקת קוד מפונט שעובד עם ניקוד וטעמים וכו', זה גם בחלון הזה)
@יוסי גרפי אם אוכל לעזור לך עוד בעניין, תוכל לכתוב לי מייל: deybaer בג'ימייל.
אדגיש, החכמה הגדולה בפונט הזה - זה התוכנה, פחות ממקום של גרפיקאי ומעצב, תביאו למתכנת את התוכנה והוא יכול להוציא הרבה דברים מעניינים, החכמה הגדולה היא ה"עיצוב" --- ומי יבא בסוד קדושים; ניסיתי לא פעם, ופרשתי לא פעם.... מצאתי פה מקום להתגדר, כי זהו כתב ש מצריך פחות התערבות גרפית, כי זה כאילו ידני...
אבל תשאלו מומחים בפונטים, הם יסבירו לכם למה זה לא תקני להו"ל כזה פונט.
בדיוק שלחתי פקס לבנק (המייל שלהם לא עבד!!), כתבתי בוורד עם הכתב הזה, זה היה נראה ממש אותנטי, ולו בגלל שיש מילים שממש לא הסתדר להם כל ה"תכנותים" שניסיתי ליצור...
אשמח מאוד, אבל מאוד, לפירוט...
"אלו בעית אמא דתדע מה דאית עמי לא הות אמרה לי כסיתיה..."
וברצינות, יש הרבה למה לחכות, הסיר מבעבע, עוד יישפכו דברים נפלאים.
פלא והפלא!
אם יזדמן לך לראות עבודות עדכניות של
@איתמר נתן תנסה לשים לב לפונטים, יש שם גילויים חדשים ומפעימים, קשה לומר שהקטלוג הידוע חיוור לעומת החידושים, כי סוף סוף יש שם מבחר ענק של דברים יפים ומיוחדים, אבל זה בהחלט הרחבת הפרויקט לממדים ענקיים. (לא יודע אם הכל ייחשף מידית, אבל יש הרבה בדרך).