שינוי שם לעיתון ויש לי 3 שמות ואני צריך עזרה במי לבחור

• פותח הנושא AN130
  • פורסם בתאריך

AN130

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אנחנו עושים שינוי שם לעיתון ויש לי 3 שמות נבחרים ואני צריך עזרה במי לבחור יש לציין שהעיתון הוא לציבור הדתי והחרדי בפתח תקווה והינה השמות :

1.ידיעות פ"ת

2. חזק בפ"תח

3.פ"תח לעסקים

תודה רבה לכל אלה שיעצו לי.

הסיבה להחלפת השם זה בגלל רענון ,חדשנות, וגם השם הקודם לא הכי שיווקי (טוב אפשר להתווכח על זה) .

עוד דבר - כל השמות הם עם פ"תח וכו' בגלל שזה עיתון בפתח תקווה.

טובה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מס' 3 לדעתי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
1- נשמע "חילוני" למדי...
2- ?
3- אם זה לעסקים- זה לא רע...

-----------
אולי--
*פ"תחון פה?
*בפ"תח דבר...
*פ"ת שחרית (נשמע לי הכי מוצלח- כי "פ"תח"- מזכיר לי את החמאס...
(וגם הוא במרכאות))

בכל מקרה- יהי ה' עמך!
ברכה והצלחה!

again

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ממש מזכיר לי את המתחרים של החמאס...

רפלקס

משתמש רשום
פרסום וקופי
2 לדעתי הכי מוצלח.
3 מאוד יפה אבל את/ה רוצה שסתם אנשים יקראו אתזה ולא רק בעלי עסקים לעניות דעתי הוא פחות טוב הוא משדר עיתון שפונה למגזר העסקי בלבד.

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
תמיד כשמשנים שם חשוב לדעת מה היה השם הקודם ומה הסיבה להחלפתו.
גם במקרים (הנדירים, יש לציין) שאכן כדאי ורצוי להחליף שם, עדיף לשמור על זיקה כלשהי לשם הישן.

אם השם הקודם מיתג את העיתון כעיתון פרסומי - והסיבה לשינוי השם היא תוספת של ידיעות וחדשות - השם הראשון עדיף.
אם הסיבה היא מתיחת פנים והתחדשות - צריך שם חדשני יותר.
זה מאוד מלמעלה. יש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון - שמות של מתחרים (אם קיימים), שמות של מותגים בתחום ועוד. אבל דבר ראשון - מהי הסיבה ומה היה השם עד כה.

בהצלחה.

AN130

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
השם הקודם היה אתנחתא ואני רוצה לשנות ב 180 מעלות את השם בשביל תדמית טובה יותר לשיווק לפי דעתי.

מה אתה אומר?

לאה בלוי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
האם שיטת השיווק תשתנה, או תכני העיתון?
מהי שיטת השיווק החדשה?

או - במילים אחרות: כשתשיק את העיתון החדש - מה תספר לכולם: התחדשנו, שינינו את השם כי...
אנחנו טובים יותר? בעלות אחרת? אנחנו עם הפנים לקהל העסקי? מציעים כתבות מרתקות?
הציבור לא יקנה שינוי שם בלי שתיתן לו סיבה מספקת למה זה קורה, והסיבה צריכה להרמז (או כדאי שתירמז) גם בשם החדש.

ואם העיתון אהוד על הקהל, הקו ממשיך להיות דומה והשינוי הוא רק מתיחת פנים קלה לרענון + תוספות לתכניו (ידיעות למשל), לדעתי תשנה לו את השם למשהו דומה, בעל זיקה. אבל אתה לא חייב לקבל את הדעה הזו, למרות שאני הייתי נוקטת בה.
עקרונית, אם שינוי שם ב-180 מעלות מתאים לתדמית החדשה (השם משקף את התדמית החדשה ומסביר את שינוי השם), לא נעשה כל תקופה קצרה מידי ומגובה בפרסום בעל תהודה מספקת - סביר להניח שהמהלך יעבור בצורה טובה בס"ד.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה