דרוש מידע שינוי טעם וריח עקב הקורונה.... שאלה דחופה!!!

וינטרוב ח.

משתמש רשום
הריח נעלם וחזר אחרי שבועיים
הטעם המוזר היה חודשיים אחרי הקורונה. למשך כשבועיים וגם עבר.
שמעתי שאומרים להריח אקנומיקה. - עשיתי את זה ונראה לי היה עובר גם בלי זה.
עוד משהו ששמעתי על טעם - זה כדורי חילבה.

saru

משתמש מקצוען
אבל מה את עושה? מה את אוכלת?
בשבת האחרונה אכלתי רק פרוסות חלה, הדבר היחיד שעבר...
זה לא משו נורמלי!!!
מבינה אותך מאד !
מישהו אצלנו במשפחה אותו דבר.. :(
לא מסוגל לאכול את רוב המאכלים, הכל בטעם מוזר ומקולקל
בעיקר דגים בשר וביצים- מזעזע!
אחרי אינספור נסיונות:
מסוגל לאכול לחמים, יוגורט ממותק, סלטים מתוקים(גזר מתוק, וולדורף וכו')
ומרק ירקות קוביות עם גריסים וקטניות בלי שום תיבול (מוסיפה סלרי אמריקאי לטעם) רק מלח,
שעועית ירוקה, כרובית בתנור...
זה בערך התפריט

שוכן בדד

משתמש פעיל
עריכה תורנית
משתתף בצער כל הסובלים/ות. יש עצה אחת שלא נכתבה עד עכשיו. ללכת לרופא.
אולי כדאי לפתח משהו באשכולות הארוכים שעוסקים בקורונה, שכל תגובה שמוזכרת בה המילה 'שפעת' יקפוץ לינק לאשכול הזה.....

saru

משתמש מקצוען
משתתף בצער כל הסובלים/ות. יש עצה אחת שלא נכתבה עד עכשיו. ללכת לרופא.
אולי כדאי לפתח משהו באשכולות הארוכים שעוסקים בקורונה, שכל תגובה שמוזכרת בה המילה 'שפעת' יקפוץ לינק לאשכול הזה.....
גם את זה ניסינו...
עסקנים ורופאים...
לאף אחד אין מענה :(

bekkiback

משתמש מקצוען
שמעתי ממישהו שסבל מחוסר טעם וריח כתוצאה מקורונה ונעזר מאד בבית הטבע במלאכי י-ם
לא יודעת אם תקף לגבי טעמים גרועים
אבל שווה לנסות

skl

משתמש פעיל
עברתי קורונה לפני מספר חודשים, ב"ה עבר בשלום רק שמאז נותרתי ללא חוש ריח....
הבעיה היא שלאחרונה, בשבועות האחרונים יש לי טעם מוזר וחזק וממש לא נעים וטעים בהרבה מאכלים שאכלתי עד היום
זה טעם לוואי עוצמתי שמונע ממני לאכול כל מאכל שמתובל ויש בו טעם אפילו בירקות וכו'
לאט לאט מדלדלים לי המאכלים ואני מוצאת את עצמי אוכלת לחם בלי כלום ושותה מים....
אם יש עוד משיהיא שעוברת את זה או שמעה על מישו שעבר את זה ויש לה עצות מה לעשות אשמח מאד!!!!!!!!!!!
תודה רבה ותזכו למצוות!
ידעתי שבפרוג אני ירגע!!
זה בדיוק מה שעובר עלי בשבוע האחרון, כתבת מתוך גרוני...
אני מסתובבת שבוע שלם עם ריח וטעם נוראי, בעיקר מבצל שום ואוכל מלוח, רק מתוק עובר בפה...
אחרי כמעט 3 חודשים מהקורונה כבר מתחילים להתאושש ואז מגיע תופעה חדשה..
כבר לא ידעתי מה זה יכול להיות ניסיתי לחשוב מה אכלתי לאחרונה, כבר החלפתי משחת שיניים שאולי זה המקור..
אך פה באשכול אני מבינה שזה שוב הקקקוווררווונההה....

האם השתחררת מזה? מה עשית? תנו עצות!

רק בריאות!

Tamar G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
כמו שכתבתי בתחילת הנשא:
להכניס כפית של מלח גס לפה עד שמרגישים גירוי חזק ולירוק.
שמעתי מכמה אנשים שעזר להם מאוד.
לי אישית זה עזר כל פעם לכמה ימים וחזר.
(עד שהתרגלתי לאכול מלח גס כארוחת בוקר ;))
חוץ מזה לקחתי גם אבץ. שעוזר לקורונה גם בלי כשר לטעם או לריח.
אבל לצערי עד היום זה יכול לחזור לכמה ימים וללכת... (כ3 חודשים אחרי.)

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יווו אני בשוק!
אני רואה שאני לא המוזרה היחידה
היה לי קורונה בתקופת החגים, ב''ה עבר נגמר
חוש הריח עדיין מתעתע פעם אני מריחה ופעם לא, ריחות מסויימים כן וריחות אחרים לא... התרגלתי לחיות עם זה נגיד...
אבל משבוע שעבר יש איזה ריח מגעיל שרודף אותי, זה התחיל כל פעם שפתחתי את המקרר, והיה ריח מוזר, קראתי לכל המשפחה להריח ואף אחד לא הבין מה אני רוצה, רוקנתי הכל ניקיתי והריח נשאר... אח''כ זה עבר לבישולים כל מה שבישלתי הריח לי הריח הזה, והשיא הגיע כשזה התחיל לרדוף אותי בעבודה במיטה וכו'...
אמרו לי שאולי זה קשור לחנוכה לריח של הנרות של השמן...
האמת שהיום היה קצת יותר טוב אבל עדיין....

אשמח גם לקבל עצות איך לעבור את הסבל הזה ולחזור לחיים נורמטיביים

שריתאליז

משתמש מקצוען
יבבבבההה

לי ביומיים האחרונים מה שאני אוכלת יש שוב טעם מר. פחדתי לדבר שלא יגידו שאני מדמיינת.
הזייה מה שאני קוראת כאן באשכול.
מקווה שיגמר מהר

(:chavi:)

משתמש פעיל
ממש לא השתחררתי מיזה, אני כבר יותר מחודש רדופה מהטעם והריח המגעילים
התרגלתי להמנע מבצל מטוגן, דגים, עופות, שום, רוטב צילי וכולייי
רק תבינו מה נשאר-- מרק ירקות ופיתה....
ישנתי שבוע שלם עם בצל בכפות רגליים, גרגרתי מלח גס, נוטלת אבץ, הייתי בים וכלוםםםםם
אם יש למישהיא רעיונות נוספים שהיו ייעילים לא רק לכמה ימים,
אשמח מאד!!!

מורמולדה

משתמש מקצוען
עברתי קורונה לפני מספר חודשים, ב"ה עבר בשלום רק שמאז נותרתי ללא חוש ריח....
הבעיה היא שלאחרונה, בשבועות האחרונים יש לי טעם מוזר וחזק וממש לא נעים וטעים בהרבה מאכלים שאכלתי עד היום
זה טעם לוואי עוצמתי שמונע ממני לאכול כל מאכל שמתובל ויש בו טעם אפילו בירקות וכו'
לאט לאט מדלדלים לי המאכלים ואני מוצאת את עצמי אוכלת לחם בלי כלום ושותה מים....
אם יש עוד משיהיא שעוברת את זה או שמעה על מישו שעבר את זה ויש לה עצות מה לעשות אשמח מאד!!!!!!!!!!!
תודה רבה ותזכו למצוות!
גם אני ככה
זה נורא מטריד ומעצבן
אני גם ישמח לעצות
תודה

skl

משתמש פעיל
ממש לא השתחררתי מיזה, אני כבר יותר מחודש רדופה מהטעם והריח המגעילים
התרגלתי להמנע מבצל מטוגן, דגים, עופות, שום, רוטב צילי וכולייי
רק תבינו מה נשאר-- מרק ירקות ופיתה....
ישנתי שבוע שלם עם בצל בכפות רגליים, גרגרתי מלח גס, נוטלת אבץ, הייתי בים וכלוםםםםם
אם יש למישהיא רעיונות נוספים שהיו ייעילים לא רק לכמה ימים,
אשמח מאד!!!

יאו ---את מייאשת אותי מלחשוב שזה יכול לקחת גם חודש..

אני מבשלת, ולא מסוגלת להריח את הריחות, ומרחמת על כל המשפחה, "איזה אוכל וטעם מזעזע הם יכניסו לפה", ובעלי שעומד לידי לא מבין על איזה ריח אני מדברת...(לדעתו מריח ריח מעולה מבישול)

זה לא "זן" חדש של קורונה?!:):

• תודה
Reactions: ov

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
גם לשפעת יש תופעות ארוכות-תווך, כמו סיכון מוגדל להתקפי לב ושבץ, ל"ע.
ככה זה עם וירוסים. אז כן, קורונה זה כמו שפעת גם בנקודה הזאת. מישהו הציע להפנות לאשכול הזה כל פעם שאומרים שקורונה זה כמו שפעת, אבל יש לזכור שגם הפחד הורג, ומאחר שהמידע כאן מוטעה (כאילו תופעות ארוכות-תווך זה משהו מיוחד לקורונה), נראה לי שההערה שלי פה היא במקום.

שריתאליז

משתמש מקצוען
ככה זה עם וירוסים. אז כן, קורונה זה כמו שפעת גם בנקודה הזאת. מישהו הציע להפנות לאשכול הזה כל פעם שאומרים שקורונה זה כמו שפעת, אבל יש לזכור שגם הפחד הורג, ומאחר שהמידע כאן מוטעה (כאילו תופעות ארוכות-תווך זה משהו מיוחד לקורונה), נראה לי שההערה שלי פה היא במקום.
הפחד לא בריא
אבל המידע כאן לא מוטעה
אומרים כאן אנשים מה שקורה איתם. אני הייתי בסוכות עם קורונה. הטעם חזר מזמן והשבוע פתאום שוב הפה מתמלא בטעם מר.

כל אחד והתופעות שאצלו קורים. אבל ממש אא לומר שהמידע פה מוטעה
גם אם רוצים לאזן

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הפחד לא בריא
אבל המידע כאן לא מוטעה
אומרים כאן אנשים מה שקורה איתם. אני הייתי בסוכות עם קורונה. הטעם חזר מזמן והשבוע פתאום שוב הפה מתמלא בטעם מר.

כל אחד והתופעות שאצלו קורים. אבל ממש אא לומר שהמידע פה מוטעה
גם אם רוצים לאזן
לא הבנת. אני לא אומר שאין תופעות ארוכות טווח. גם לבן שלי, שהיה לו קורונה בסוכות, עכשיו חזר מהישיבה ואומר שכל האוכל טועם מקולקל.
מה שלא נכון פה זה אלו שאומרים ומפחידים שזה רק אצל קורונה. וזה לא נכון. להרבה וירוסים, כולל שפעת רגילה (אינפלואנזה), יש תופעות ארוכות טווח. וירוס זה דבר לא נעים. אבל הקורונה הוא לא וירוס מיוחד.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
ברור, לכל וירוס אפשר ויהיו השפעות ארוכות טווח.
השאלה היא האם וכמה ואיך.
את השפעת כולנו מכירים על בשרנו משך כל השנים. משום מה לא פתחו אף אשכול כאן, לא השנה ולא השנה שעברה, על פוסט שפעת.
ויש המון אשכולות שנפתחים ספונטנית, על תופעות פוסט קורונה, חמורות יותר או פחות. אז הקורונה מיוחדת אכן, בזה שהיא אלימה הרבה יותר, לא רק בסיבוכי מוות או נשימה חמורים ל"ע, אלא גם בתופעות כגון אלו.

או בקיצור, יסלח כבודו, אבל המציאות היא שמפחידה. מה לעשות. ולהשתיק אנשים שמספרים על חוויות אישיות שלהם ומנסים למצוא פתרון או לפחות לשתף, לכאורה לא יעזור לשום דבר.

נערך לאחרונה ב:

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
אגב. שומע מפרופ' יהודה אדלר תוך כדי ראיון, על סטודנטית שלומדת אצלו בת 30, קיבלה קורונה לפני חודש, והפסיקה לשמוע ב2 האזניים. (נכון לעכשיו, נקווה שזה זמני בהחלט...) אבל זה כמובן מהתופעות הנדירות.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  0  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה