מידע שימושי שינויים בסל הריון ולידה בכל קופות החולים - מידע

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
הנידון הוא אחר- כבר לפני חודשים היו שמועות על שינויים בסל.
ובכירים בקופות "הזימו" את השמועות למרות שהן היו נכונות - והטעו נשים שבררו האם שווה להם להצטרף לסל והצטרפו על סמך ההבטחות.
על זה לדעתי מגיעה להם תביעה.

כמה נכון. גם אני ציטטתי כאן באשכול מייל של בכיר במכבי. ברוב תמימותי האמנתי, וכתבתי באשכול שהכל שטויות. כמה מביך, ביקשתי אפילו לערוך את שם האשכול ל"סל הריון ולידה" במקום "ביטול הסל", בשביל להפסיק את הפאניקה... והשם שונה... (אח"כ שונה בחזרה)
באמת סליחה ומחילה, אבל הטעו אותי...

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
משרד הבריאות הודיע מפורש שהסל החדש נקבע לאחר שנצפו חריגות במימוש עבור מוצרים שלא אושרו.
וכן ניצול ספקי שירות ומכירה להעלאת מחירים חריגה בתחומים שאושרו.

הטענה שלהם בחלוקה החדשה היא שהם החתול שישמור עבור הנשים על החלב.
היות והיו כאלו שביזבזו הכל בלידה אחת ואח"כ נותרו ללא יכולת להיעזר בסל.

מצד שני דולות וכאלו העלו את המחיר בכייף - כי יש החזר...

כך שבלי קשר לאף דיון הלכתי, אי אפשר לומר שטענות משרד הבריאות לא צודקות.
ולכל מי שמימשה את הסל בהגינות לא נותר אלא לספוק כפיה.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הם צריכים לשמור לי על הזכויות שלי???
ואם אין לי בתכנית ללדת עוד פעם??

ואם אני עכשיו צריכה משאבה, אביזרים אישיים וגם כסא בטיחות לרכב???
אני שילמתי בשביל תמורה שנלקחה ממני לאחר חתימת החוזה...

מי מרים את הכפפה לתביעה ייצוגית?

לווים

משתמש מקצוען

מה כולל אביזרים אישיים?? עגלת יוקרה?

וכסא לרכב?? לא זכור לי כזה סעיף...
מה שמעניין לבדוק וכנראה זה היה קיים סעיף שאומר- שלקופת חולים יש את הזכות לשנות את פרטי המבצע בכול עת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

מה יש לתבוע אותם?
יש להם זכות לשנות את החוקים,
אף אחד לא הבטיח....
אני גם כמובן מיד תיכננתי לתבוע אותם על כך שהם הבטיחו לי תמורה בעצם לביטוח ולא נותנים לי אותה.
אבל בבירור קצת יותר עמוק, אין לי מה לתבוע....:(

קצרה

משתמש מקצוען
מה פרשנות פה?
את מתוכחת שמשאבה היא בגדר עזרי הנקה? אם זה לא עוזר לך זה כבר לא עוזר להנקה? (האם זה לא גורם לתינוקות שאמם בעבודה לצרוך חלב אם? האם זה לא עוזר לתינוקות שלא מצליחים לינוק לקבל חלב אם? האם זה לא מסיע לנשים להגביר את כמות החלב? מה יותר פשוט מזה?)
הנקה היא ענין בריאותי, וכל אביזר שעוזר ותומך בהנקה נכנס למסגרת הזו. ואך טבעי שקופות החולים תסיע במימון אביזרים כאלו.

נקח לדוג' מחלק מנות של תמ"ל. אנחנו מסכימים שהוא אביזר עזר להזנה מבקבוק? זה ממש לא משהו שהוא נתון לפרשנות. גם אם אני באופן אישי לא נעזרת באביזר זה.

לא.
אני אמרתי בדיוק הפוך. ובעצם בדיוק כמוך.
הגבתי לטענה שמשאבת הנקה הינו אביזר נוחות.

וכתבתי שבעיני משאבת הנקה הינו אביזר עזר להנקה ולא פינוק לנוחות ההנקה.
אני משתמשת במשאבה יומיום במשך שנה וחצי למרות שנאתי אליה.

קצרה

משתמש מקצוען
משרד הבריאות הודיע מפורש שהסל החדש נקבע לאחר שנצפו חריגות במימוש עבור מוצרים שלא אושרו.

הטענה על העלאת מחירים כל כך נכונה.
זו ממש היתה חוצפה שאנחנו שילמנו על ביטוח ומי שנהנה ממנו היו הדולות ושאר אלו שיקרו מחירים.
ופשוט "שתו" ליולדות את הסל שלהן - כשהן שילמו למעשה את אותה עלות שהיו משלמות גם קודם לסל.

פלמוניה

משתמש מקצוען

היא לא צריכה לספוק את כפיה
מי שמימשה את הסל שלא כהוגן שתספוק אותן
מי שפעלה ביושר-המקום ימלא חסרונה
(וגם מי שלא☺)
כפי שאותה יהודיה נחמדת האמינה שהקב"ה יתן לה עגלה גם ללא התקמבנות על חשבון הסל. שתאמין גם הלאה. יהיה לה.

כשאני שאלתי רב הוא אמר לי בלי להכנס לשקולי התר ואיסור "מי שמאמין שהקב"ה זן ומפרנס אותו. לא צריך לסייע לו בדרכים פתלתלות"

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
דחוף....
איפה אפשר לקנות מוניטור עוברי?
ואיפה משקל לתינוק?

עדיף באזור ירושלים
בסופר בייבי
אבל מוניטור עוברי את צריכה אישור מרופא
ואם אין לך בעיה מסויימת, או גיל מבוגר לא יאשרו לך דבר כזה.

מוקדים

משתמש רשום
לבקשת קופות החולים: משרד הבריאות הגביל את תכניות 'סל לידה'

ה׳, דצמ׳ 20 2018, 12:30

בשנים האחרונות הונהגה ע"י קופות החולים תכנית "סל הריון ולידה" (או "צ'ק הריון ולידה", "חבילת הריון ולידה"). עיקרי התכנית הן, כי נשים החברות בביטוחים המשלימים (שב"ן) של קופות החולים, זכאיות להחזרים של 75% עבור הוצאות הקשורות בהריון והלידה, שאינן מכוסות ע"י הביטוחים הבסיסיים יותר, וזאת עד לתקרת סכום של 2,000 ש"ח לכל הריון ובסכום שלא יעלה על 8,000 ש"ח לכל מבוטחת, לכל ההריונות יחדיו (יצוין שקופות החולים לא הגבילו את המבוטחות ואפשרו להשתמש ביותר מ-2,000 ש"ח לכל הריון, ואף בכל סכום הסל בהריון אחד). בין השירותים להם ניתנו החזרים; תומכת לידה (דולה), הבראה לאחר לידה ורכישת אביזרי הנקה רפואיים. אלא שבתכניות אלו, שזכו לאישורו של משרד הבריאות כנדרש בחוק, התגלו פרצות רבות, ומבוטחות רבות נהגו בו שלא כהוגן ובחריגה ממטרות התכנית. לדוגמה, מבוטחות רכשו מוצרים עבורם ניתנים החזרים, החזירו אותם לחנות תמורת זיכוי כספי (החוק מחייב בעל עסק לאפשר החזרת מוצרים בתוך זמן מסוים מהקניה), בזיכוי הכספי רכשו מוצרים שאינם נכללים בסל, ואילו לקופת החולים הציגו את החשבונית הראשונה, בה נקנו לכאורה מוצרים שבסל, וכך קיבלו החזרים על מוצרים שכלל אינם נכללים בסל. דוגמה נוספת: מבוטחות נהגו לנצל את מלוא התכנית (הצ'ק) ברכישת שירותים ומוצרים בגובה של 8,000 ש"ח, ואז לעבור לקופת חולים אחרת, ולנצל גם שם את מלוא הסכום. וכך, תחת שקופת החולים תממן 2,000 ש"ח לכל הריון, היא נאלצה לממן 8,000 ש"ח עבור כל הריון. בעיה נוספת שהתגלתה בתחום ההחזרים על שירותים בתחומי ההריון והלידה, שנותני שירותים אלו, כדוגמת תומכות לידה, העלו את מחירי השירותים בהתאם. כיון שרבות מהפונות אליהם היו מבוטחות בתכניות אלו, המחיר שהן שילמו בסופו של דבר היה רק 25% מהמחיר המלא, מה שאפשר לנותני השירותים להעלות את המחירים, כך שמי שלא היתה מבוטחת בתכנית זו נאלצה לשלם מחיר גבוה בהרבה. מצב זה הביא את קופות החולים לפנות למשרד הבריאות, האחראי על פיקוח ואישור הסדרי הביטוחים המשלימים, ולבקשו להגביל בכל הקופות את הסדרי תכנית זו, באופן שיאפשר תחרות הוגנת. משרד הבריאות אכן התערב, והודיע כי החל מ-1 בינואר 2019, יתעדכנו פרטי תכניות אלו, יוגבלו ויותאמו, בכדי לסתום את הפרצות שהתגלו בהן. לקראת מועד עדכון התכנית, ריכזנו עבורכם את עיקרי השינויים שיחולו בתכניות אלו; - סל ההריון החדש לא יכלול החזר על רכישת אביזרים ליולדת. תחת זאת יוכלו המבוטחות לרכוש אביזרים ליולדת במחיר מוזל, בבתי המרקחת של הקופות. - לחלק מן ההטבות הכלולות בסל הריון ולידה נקבעה תקרת החזר. לדוגמא: במסגרת סל הריון תהיה אפשרות לקבל החזר של 75% על שירותי תומכת לידה (דולה) - עד תקרה של 1,500 ₪, החזר של 75% על ייעוץ אצל מומחה - עד 700 ש"ח, והחזר של 75% על הבראה לאחר לידה - עד 400 ₪ ללילה. לצד זאת, לתכנית נוספה תוספת של של ייעוצים חדשים. בין השאר תהיה אפשרות לקבל החזר של 75% גם על ייעוצים מהסוגים הבאים: ייעוץ שינה לתינוק, ביקור אחות פרטית בבית היולדת, ייעוץ אישי לפעילות גופנית בבית היולדת, ייעוץ תזונה אישי ליולדת על ידי תזונאית – כל זאת עד תקרה של 400 ש"ח לייעוץ. החל מה-1 באפריל 2019, יכנסו שינויים נוספים בתכניות אלו, כשהשינוי העיקרי הוא, שיוגבלו ההחזרים עבור ההוצאות שבהסדר, לתקרה של 2,000 ש"ח להריון (בהריון מרובה עוברים, תינתן האפשרות לקבל החזרים עד תקרה של 4,000 ש"ח, אך לא יותר מ-8,000 ש"ח לכלל ההריונות), כך שגם במעבר לקופה אחרת לאחר מימוש הזכאות, לא יתאפשר לקבל החזרים נוספים.

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אף אחד לא הבטיח???????....................
ברור...
אבל לכי תוכיחי....
אני עשיתי רק בגלל זה מכבי שלי והוא נכנס לי לתוקף רק אחרי הלידה ואחרי ה1/1 כמובן...
הייתי בטוחה שאני יוכל לתבוע, אבל אין לי עם מה לבוא לתביעה:(
אדרבה, יש לך איך להוכיח את ההבטחה?!

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
אתמול כתבו לי בבזאר שטראוס בקבלה משקל דיגיטלי........(למרות שהם לא מוכרים המוכרת אמרה לי שהיא רושמת לכולם, היא כמעט הסכימה לכתוב גם משקולות וכו')
סתם שאלה, זה לא פדיחה מהמזכירה בקופה להגיש קבלות?

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
קניתי ח הנקה בh&o באמת בלי קומבינות
אבל קניתי בחנות עוד משהו כך שיש לי 2 דברים בקבלה
מישהי אמרה לי שקופות החולים לא מקבלים קבלה שיש בה גם מוצרים לא קשורים
זה נכון?

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אתמול כתבו לי בבזאר שטראוס בקבלה משקל דיגיטלי........(למרות שהם לא מוכרים המוכרת אמרה לי שהיא רושמת לכולם, היא כמעט הסכימה לכתוב גם משקולות וכו')
באיזה סניף?

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קניתי ח הנקה בh&o באמת בלי קומבינות
אבל קניתי בחנות עוד משהו כך שיש לי 2 דברים בקבלה
מישהי אמרה לי שקופות החולים לא מקבלים קבלה שיש בה גם מוצרים לא קשורים
זה נכון?
לא אמור להיות בעיה, כמובן שלא יתנו החזר על הסכום של המוצר השני

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
מי יש לה המלצות על משקל שווה?
איפה קניתן?

רחל ז.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
שופט/ת באתגר דריבל
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה