מידע שימושי שימו לב לנשמות שלידכם!!!

סתם פוילישער

משתמש מקצוען
שימו לב לנשמות שלידכם!!!

לפעמים רק צריך להציץ בחצי עין על אנשים שסביבכם – בשביל להבחין לפעמים בחוסר אונים\מצוקה\ייאוש וכדו'.

יש לי ידיד מחו"ל שלומד פה בארץ, חתונתו הייתה לא מזמן.

כשבוע לפני החתונה רחרחתי קצת מה המצב שם, אם הוא מסודר ומאורגן כיאות.

גיליתי משהו נוראי – לא רק שחסר לבחור המון דברים – (כתובה, טבעת, עדים, פראק! ועוד) הוא אפילו לא שם לב לזה!!

חתן לפני יום שמחתו כפי שבוודאי אתם מכירים לא כ"כ שם ליבו מה יש ומה אין – וכך הוא נמצא באיזושהי אופוריה שהכל מתוק וורוד ונחמד.

כך גם בערב ה'שבת חתן' שלו שמו לב שאין לו פמוטים להביא לכלה (כמו שנהוג בכמה קהילות) –

הבחור סיפר להוריו ע"ז והם הגיבו – אין בעיה – נשלח לך פמוטים עם קרוב משפחה שטס מחר לארץ.

יום חמישי בצהריים – אני רואה את החתן מנקה שיירי שעווה מפמוטים – וכשני מתעניין למעשיו הוא אומר לי – "זה הפמוטים לכלתי, צריך שזה יהיה מצוחצח"...

לא הלאה אתכם בדברים – רק אציין שבסוף הכל סודר על הצד הטוב ביותר (כן! גם שני 'שבע ברכות' היה צריך לארגן לו...)בסייעתא דשמייא.

לפעמים גם דבר קטן בשבילך – לזולת זה נתינה ענקית ומצילה!!

חשבו על כך ובעז"ה נראה בגאולת משיח צדקנו בב"א!!!

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
בתחילת דבריך, היה נראה שכוונתך לזהות את ה'בעלי סיכון' שבסביבה, שבמחי חיוך קטן ומילה טובה, ניתן להציל עולם ומלואו.
בהמשך, הבנתי שכוונתך שונה, והיא לשים לב ל'שלומפרים' וה'מזולמנים' שמסביב, לראות אם זכרו לקחת מטריה ביום גשום, ומאורר כיס ביום שרבי...הייתי ממליץ להיזהר לא להגזים עם זה, יש מספיק נודניקים ושוויגריות פנויות בסביבה... אז שימו לב, ובעיקר הפעילו טקט...

לעניות דעתי

משתמש פעיל
בתחילת דבריך, היה נראה שכוונתך לזהות את ה'בעלי סיכון' שבסביבה, שבמחי חיוך קטן ומילה טובה, ניתן להציל עולם ומלואו.
בהמשך, הבנתי שכוונתך שונה, והיא לשים לב ל'שלומפרים' וה'מזולמנים' שמסביב, לראות אם זכרו לקחת מטריה ביום גשום, ומאורר כיס ביום שרבי...הייתי ממליץ להיזהר לא להגזים עם זה, יש מספיק נודניקים ושוויגריות פנויות בסביבה... אז שימו לב, ובעיקר הפעילו טקט...
גם נראה מהסיפור שהמדובר "קנה" לעצמו אשה.
היא בודאי תדאג לזה, על הצד היותר טוב.

ואם אכן מדובר כאחת כזאת שלא אכפת לה, אז למה לנו צריך שיהיה אכפת..

סתם פוילישער

משתמש מקצוען
כמובן יש הבדל בין לחפור למישהו ולהציק לו - לבין אדם שזקוק לעזרה ומתבייש לבקש או אדם שכלל לא שם לב שהוא זקוק לעזרה הזאת. וזה יכול להיות כמו בסיפור הנ"ל - ואפשר גם שזה יהיה ילד שרוצה לעבור כביש ואנשים עוברים וממהרים - והוא ימתין עד בוש! שימו לב!!!
תודה על ההארה.:)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  86  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה