מידע שימושי שילוח הקן > > מתי גברת יונה נמצאת?

• פותח הנושא bhj
  • פורסם בתאריך

יצאתי ממצרים

משתמש חדש
אני שאלתי את הרב זרגרי בערוץ על זה והוא ציטט לי מספר 'שלח תשלח' שבכל היונים והתורים (בין החומות ובין האפורות) וגם בצוצלת, ישנה מצוות שילוח הקן, וכל גדולי ישראל עשו בה את המצוה, היות והם עופות כשרים, וגם אם יש שלא אוכלים אותם, מספיק מסורת אחת אפילו כדי לקיים את המצווה, בפרט שבכל מקרה לא מברכים על השילוח.

משה אהרן גולד

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
גם לי ידוע משחר ילדותי שהיא איננה טהורה.

(מהם סימני הטהרה של יונים?)
הדבר אינו נכון שהרי מקריבים אותה כמו שכתוב שני תורים או שני בני יונה.
תורים הכוונה היא ליונה החומה. בני יונה הכוונה היא ליונה השחורה.

$bsd

משתמש פעיל
שמעתי שהמצווה היא לדפוק על היונה ולשלח אותה
אבל אם לא הספיקו לדפוק עליה, והיא בורחת מזה שנבהלה, זה לא נקרא ששלחו אותה,
ניסיתי פעם אחת והיא נבהלה וברחה
אז אני רוצה לשאול ממי שמבין,
איך אפשר להתקרב אליה בלי שתיבהל? בלי שתשים לב? כדי שנספיק לדפוק? אולי מקל שקוף? אולי להפתיע מלמעלה?
היא נמצאת במקום צר וארוך שבשביל לדפוק עליה צריך להתקרב ....

תודה רבה!!!

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
שמעתי שהמצווה היא לדפוק על היונה ולשלח אותה
אבל אם לא הספיקו לדפוק עליה, והיא בורחת מזה שנבהלה, זה לא נקרא ששלחו אותה,
ניסיתי פעם אחת והיא נבהלה וברחה
אז אני רוצה לשאול ממי שמבין,
איך אפשר להתקרב אליה בלי שתיבהל? בלי שתשים לב? כדי שנספיק לדפוק? אולי מקל שקוף? אולי להפתיע מלמעלה?
היא נמצאת במקום צר וארוך שבשביל לדפוק עליה צריך להתקרב ....

תודה רבה!!!
אז יש פוסקים שאומרים שמספיק שאתה גרמת ליונה לברוח, זה כבר מצוות שילוח הקן.
ולכן לכוון כשניגשים לכיוון היונה, שכל מה שיגרום על ידי ליונה לעוף זה למצוות שילוח הקן, ולכן כבר שהרמתם את התריס או פתחתם חלון או דלת או הדלקתם אור, יחשב למצוות שילוח הקן. אם זה מה שגרם ליונה לעוף.

ידוע לי על כאלו שפתחו תריס/חלון ושמו שם מקל ארוך. וכשהיונה חזרה דוחפים אותה קלות עם המקל והיא בורחת.

לגבי להרים את הביצים... אצלנו יש גוזלים טריים מהיונות האפורות, החזיקו את הביצים ביד ואפילו קשקשו עם עט על אחד הביצים, והם חיות וגדלות וכבר מנסות לנשוך (למי שמכיר)

לגבי אם זה בשטח שלכם, אז אם לא הפקרתם את הקן או את המקום מראש, אז אי אפשר לעשות שילוח הקן, אלא אם כן הפקרתם את השטח. לא כולם רוצים להיכנס לזה...
ולכן העצה כשרואים יונים בדרך לעשות קן, מכוונים ואפשר גם לומר שלא רוצים לזכות בקן וביונים ואז זה הפקר. ואפשר למסור מודעה מהיום ועד עולם שלא אזכה בקינים ובגזוזלים.

$bsd

משתמש פעיל
אז יש פוסקים שאומרים שמספיק שאתה גרמת ליונה לברוח, זה כבר מצוות שילוח הקן.
ולכן לכוון כשניגשים לכיוון היונה, שכל מה שיגרום על ידי ליונה לעוף זה למצוות שילוח הקן, ולכן כבר שהרמתם את התריס או פתחתם חלון או דלת או הדלקתם אור, יחשב למצוות שילוח הקן. אם זה מה שגרם ליונה לעוף.

ידוע לי על כאלו שפתחו תריס/חלון ושמו שם מקל ארוך. וכשהיונה חזרה דוחפים אותה קלות עם המקל והיא בורחת.

לגבי להרים את הביצים... אצלנו יש גוזלים טריים מהיונות האפורות, החזיקו את הביצים ביד ואפילו קשקשו עם עט על אחד הביצים, והם חיות וגדלות וכבר מנסות לנשוך (למי שמכיר)

לגבי אם זה בשטח שלכם, אז אם לא הפקרתם את הקן או את המקום מראש, אז אי אפשר לעשות שילוח הקן, אלא אם כן הפקרתם את השטח. לא כולם רוצים להיכנס לזה...
ולכן העצה כשרואים יונים בדרך לעשות קן, מכוונים ואפשר גם לומר שלא רוצים לזכות בקן וביונים ואז זה הפקר. ואפשר למסור מודעה מהיום ועד עולם שלא אזכה בקינים ובגזוזלים.

אז הרב שלי אמר שצריך לדפוק עליה, וזה נקרא ששלחו אותה,
אז יש אולי עיצות איך לגרום שהמקל ייכנס לחור הצר והארוך בלי שהיא תיבהל ותברח לפני שאדפוק עליה?
יש צבעים מסוימים שהיא לא רואה אולי?

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
העיצה הכי טובה זה לחפש מצוות חשובות יותר כגון עזרה לזולת.
לפי החזו"א, אם לא צריכים את הגוזלות לאכילה, בכלל אין מצוה, ואז זה סתם צער בעלי חיים.

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
סריקת הוראות לשילוח הקן (הופץ פעם בבתי כנסיות)

קבצים מצורפים

• 20230706_235506.pdf
    KB 365.9 · צפיות: 65

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה