דרוש מידע שיטת ההרזיה FITFIVE

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
כבר כתבו
יכול להיות שבהתחלה הם השתמשו בהרבלייף
אבל היום זה לא הרבלייף
הייתי אצליהם לפגישה
אין שום הרבליף בתפריט לא בהתחלה ולא בסוף ולא באמצע :)

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כבר כתבו
יכול להיות שבהתחלה הם השתמשו בהרבלייף
אבל היום זה לא הרבלייף
הייתי אצליהם לפגישה
אין שום הרבליף בתפריט לא בהתחלה ולא בסוף ולא באמצע :)
כתבה את זה מישהי שסיימה לפני סך הכל שלושה חדשים את הדיאטה,
מענין.
כאילו נשמע שיש כאן שתי תוכניות שונות..

to

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אין שם שום הרבלייף מנסיון, ומישהי שסיימה לפני שלושה חודשים - ז"א שהתחילה לפני שנה ושלושה חודשים, מסתבר שלפחות לפני שנה הפסיקו עם הרבלייף

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
אוקיי אז שלחתי להם מייל
וזאת התשובה שקיבלתי:
נכון פעם בתוספת לתוכנית המדהימה שלנו המלצנו על תוספי תזונה, בהמשך הפעילות שלנו שראינו שזה לא חובה והלוקוחות מגיעות לתוצאות מדהימות בזכות העבודה הורדנו את ההמלצה הזו....
היתרונות של השיטה שלנו:
שיטת בניה ולא הריסה
אנחנו ממלאות את החסרים בגוף שהם גורמי ההשמנה שלך
איך?
ב2 דרכים:
1. איכות האוכל
2. שינוי של הרגלי תזונה
כל זה ללא תוספות רק מאוכל ממש!!!!!!
מי שרוצה שתבוא לשמוע.....

נערך לאחרונה ב:

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

פטצ'ולי

משתמש צעיר
אשמח לשמוע מניסיון אישי מה זה בערך השבועות של הניקוי רעלים?
ולמה עולה כל כך יקר?(פי 3 מדיאטניות פרטיות אחרות) האם שווה את המחיר?

אלי7 ספורט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לכל הדיאטטיות שכאן רק להעיר את תשומת לבכן הרבלייף היא חברה עתיקה שמנסה להיכנס לשוק כל פעם בשם אחר.
אני לא יודעת מי עכשיו בתור... אם זה דיאטה עם משקה ועם הסרטון הסבר המעניין הזה על השיטה זה הם בברור
על בשרי חויתי אכזבה- רציתי ללמוד עוד תזונה הלכתי לערב שפורסם ולתדהמתי גיליתי שמדובר בהרבליף - דברו שם הרבה על הרווח הכספי של המדריכה זה לא היה נשמע לי טוב ברחתי חיפשתי בגוגל והצלבתי מידע...
שמנה לב לכל מה שמוכרים לכן

דבר חשוב שמנה לב- "שיטה" של דיאטה לרוב (מודגש) המדריכה עברה רק הכשרה של השיטה ואין לה הכשרה של תזונאית / או דיאטנית קלינית. כמו בכל מקצוע מומלץ ללכת למישהו עם ידע נרחב מאד ולא רק מישהו שלמד שיטה מסוימת

אתן לכן דוגמא (עצובה) מהמקצוע שלי- אני מאמנת כושר למדתי בוינגיט ובעוד מקומות את כל הנושאים לעומק אח"כ גם השלמתי קורס קטן של רכיבת ספינינג
יש כאלה שמעבירות ספינינג רק עם הידע של הרכיבה ואז מה קורה כשמגיע ההתאמה, שאלות, דברים חריגים, נורה אדומה, פציעות? לא לומדים בהדרכת ספינינג מקוצר גם התעמלות נשים, רצפת אגן, אורטופדיה ועוד...

בהצלחה לכולכן
ובריאות איתנה
וכמובן איך לא אמליץ תעשו ספורט!!!

כהן גדול123

משתמש צעיר
הם כן עובדות עם המוצרים של הרבלייף, מידיעה.
אבל אפשר רק ליווי צמוד שלהן גם בלי המוצרים.
הן מאד מסורות ואכפתיות, סדנאות, קשר קרוב וכו'

שיראז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מדובר בתוכנית לאורח חיים בריא ומאוזן ולא על דיאטה
והתוכנית לא קשורה להרבלייף

to

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אני גם יודעת להגיד מנסיון שאין שום קשר להרבלייף.
זו פשוט שיטה של תזונה נכונה שמבוססתת הרבה על אימון אישי - ליווי צמוד ( דיווח סדר יום אחת ליום, שקילה פעם בשלושה שבועות בערך, התאמת תפריט אישי וכו'), וזה המחיר המקובל בשוק לאימון אישי - קאוצ'ינג.
אכן קצת יקר, אבל מאד מלמד.

למעשה מדובר בגישת הנון-דיאט שרווחת לאחרונה בארץ ובעולם. גישה של אכילה בריאה ומאוזנת ללא ספירת קלוריות, וכדו' כך שלמעשה בהקפדה על אכילה נכונה ומתאימה לגוף (מה שנוגע גם למי שלא שמן) - משיגים גוף בריא שעובד טוב וממילא גם חילוף החומרים עובד נכון, והירידה קורית באופן אוטומטי - לא בכמויות אבל בעקביות ממשיכים לרדת קילו אחר קילו ללא מאמץ כלל.

לפי מה שאני יודעת זה גם מבוסס הרבה על השיטה של דר מארק היימן הידוע, למי שקרא לדוגמא את ספרו - חילוף חומרים מנצח - חלק גדול מהשיטה נלקח כנראה משם. אבל משלב בתוכו עוד כמה דברים.
בניגוד לדיאטניות אחרות שמטפלות רק בתסמיני ההשמנה - זאת אומרת בכך שהגוף לא שורף מספיק קלוריות ומספקות דרך קשה ולא ממש נכונה תזונתית להתמודד עם הבעיה, כאן פותרים אותה מהשורש.
לדוג' אם דיאטניות ממליצות על ממתיקים מלאכותיים - הגישה הנכונה סוברת שדווקא הממתיקים הורסים את הלבלב וממילא גורמים לגוף לפתח סכרת במקום למנוע אותה. הרעיון הוא - שכמה שנלך יותר על המזון הטבעי והלא מעובד - נספק לגוף את מה שהוא צריך לבריאותו.

אני ממש לא מאמינה על עצמי - אבל אני שהייתי מכורה לשוקולד - לא מסוגלת היום לאכול שוקולד חלבי, הוא פשוט לי מתוק לי ברמות דוחות. היום אני פשוט לא מסוגלת לאכול אוכל עם מדי סוכר, הסוכר שבפרות הוא די והותר בשבילי וכשאני מכניסה לפה משהו עם יותר סוכר - זה פשוט לא טעים לי. וזו רק דוגמא. מדהים לראות עד כמה החיך מסוגל להתרגל לטעמים הבריאים - הם טעימים לי מלכתחילה שבלכתחילה. מה שגם מראה עד כמה הרגלנו את עצמנו מגיל 0 לדברים לא בריאים וזאת הסיבה היחידה לכך שהם טעימים לנו.

בקיצור - מנסיון - מומלץ בהחלט, אמנם יקר, אבל בפרוש מציל גם אנשים שהיו ממש מיואשים מהמשקל, נחוץ לכולם ( לדעתי גם לאנשים רזים - אבל אצלם יש פחות סיכוי שירצו לשנות הרגלי תזונה.)

נערך לאחרונה ב:

אלי7 ספורט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
@דונג באמת לפי האתר זה לא נראה קשור להרבלייף,
אורח חיים בריא תמיד יותר טוב,
אבל לא מכירה אישית

to

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אשמח לשמוע מניסיון אישי מה זה בערך השבועות של הניקוי רעלים?
ולמה עולה כל כך יקר?(פי 3 מדיאטניות פרטיות אחרות) האם שווה את המחיר?
ואני רואה שאחרי שנסחפתי עם כל ההרצאה שלי, שכחתי לענות על השבועות של הניקוי רעלים. בזמן הניקוי רעלים מורידים למעשה את כל המאכלים הלא בריאים לגמרי (בעוד שאחר כך מותר לאכלם מדי פעם) - הרעיון לבטל את ההתמכרות לכל הדברים הלא נכונים לגוף.
וכן מורידים מאכלים שגורמים הרבה פעמים לדלקת בגוף - למי שרגיש לזה, ואחר כך מוסיפים אותם בהדרגה עד לשילוב קבוע בתפריט - מכיוון שאלו מאכלים שהרבה פעמים אנשים רגישים אליהם, והם למעשה גם גורמים לגוף לתגובות לו רצויות ואנחנו אפילו לא יודעים על כך שהם הגורמים. פעמים רבות ההשמנה נגרמת רק בשל רגישות למאכל זה או אחר - זו לא אלרגיה רגילה, אי אפשר לאבחן אותה בבדיקת אלרגיה, אבל כאשר מורידים אותם - אפשר לראות מה בדיוק ההשפעה שלהם, והאם כדאי לצרוך אותם או לא. וכך בעצם זה נעשה בהתאמה לצורך האינבידואלי של כל אחד. המאכלים הם: חלב ומוצריו, וביצים. למשך שבוע אחד מהניקוי גם חלבון מן החי.

to

משתמש פעיל
צילום מקצועי
@דונג באמת לפי האתר זה לא נראה קשור להרבלייף,
אורח חיים בריא תמיד יותר טוב,
אבל לא מכירה אישית
לגבי הרבלייף - דר מרק בספרו מדבר הרבה על תוספי תזונה שעלינו לצרוך כיון שאינם מצויים בתזונה בצורה מספקת. אני מאמינה שאם היה כאן אי פעם קשר להרבלייף - זה הגיע משם. אני רק יודעת שהיום ממש לא מדברים על הנושא של תוספי תזונה - אולי בגלל הפחד שיאמרו שהם קשורים להרבלייף - מי יודע?

אלי7 ספורט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
ושוב אני מדגישה מנסיון שראיתי עשרות נשים שהלכו כמו עדר לשיטת שונות
מומלץ להתייעץ עם מישהו מומחה עם הסמכה לנושא אי אפשר להקיש מאדם לאדם, למשל לא לכולם ניקוי רעלים זה טוב.
לא לכולם כוסמין טוב וכו' לא כולם מסוגלות לא לגעת במתוק להתנזר לגמרי לגמרי לגמרי - הרוב נשברות אחרי זמן
הכי טוב זה ללכת לדיאטנית קלינית אפילו מהקופה (היו אצלי הרבה שעשו את זה ונהנו) שתתאים לכם תזונה שמותאמת לגוף שלכם.
יש גם את ד"ר רינה גרנות, לא ניסיתי אבל אני יודעת שהיא בעלת הסמכה לנושא יש לה אתר אפשר לבדוק שם

to

משתמש פעיל
צילום מקצועי
ושוב אני מדגישה מנסיון שראיתי עשרות נשים שהלכו כמו עדר לשיטת שונות
מומלץ להתייעץ עם מישהו מומחה עם הסמכה לנושא אי אפשר להקיש מאדם לאדם, למשל לא לכולם ניקוי רעלים זה טוב.
לא לכולם כוסמין טוב וכו' לא כולם מסוגלות לא לגעת במתוק להתנזר לגמרי לגמרי לגמרי - הרוב נשברות אחרי זמן
הכי טוב זה ללכת לדיאטנית קלינית אפילו מהקופה (היו אצלי הרבה שעשו את זה ונהנו) שתתאים לכם תזונה שמותאמת לגוף שלכם.
יש גם את ד"ר רינה גרנות, לא ניסיתי אבל אני יודעת שהיא בעלת הסמכה לנושא יש לה אתר אפשר לבדוק שם
לא באה לשכנע ספיציפית על השיטה הזאת, אבל אני במו עיני נוכחתי בהמלצות של דיאטניות קליניות מהקופה, שממש הרסו את הבריאות לאנשים. בשיטה הזו הרפואה הטבעית הוכיחה את עצמה הרבה יותר מהרפואה הרגילה. חסר להם מידע בסיסי שהיום מכירים כבר בכל העולם.
למשל אני כשהלכתי לדיאטנית קיבלתי המלצה לאכול גבינה וחלב (אני ספציפית מאד רגישה להם) על בסיס יומיומי - הסתובבתי כל היום רעבה, עם חשקים לאוכל ובעיקר למתוק, ולא קלטתי את מה שאני יודעת היום - שכשאדם אוכל דברים שלא טובים לו הם אלו שגורמים לו לנפילת סוכר - הוא פשוט חיב סוכר ופחמימות ומתוק.
הדיאטנית אמרה לי לפתוח את היום עם פרוסות לחם, מלא כמובן, זה גרם לי להסתובב רעבה כל היום.
ורק הלכתי והשמנתי ותפחתי.
זה לא שהיום אני מתנזרת ממתוק לגמרי, אני פשוט אף פעם לא מרגישה את ה"אני חייבת עכשיו משהו מתוק!!!!!" כי הגוף שלי מקבל את מה שהוא צריך.
אני אוכלת בריא בבסיס וגם דברים לא בריאים מדי פעם, וממשיכה לרדת במשקל, לקבל מחמאות ולהרגיש הרבה יותר טוב ואנרגטי.
הגישה כאן לא להתנזר מכלום ( הי, רק אתמול אכלתי פיצה במפגש משפחתי, אבל אחרי משולש אחד התפוצצתי!! שכחתי לקחת את השני.....) אבל במקביל לדאוג לספק לגוף את מה שהוא באמת צריך. ( מספיק חלבון, מספיק מים, מספיק ירקות, מספיק פירות). לא מתמקדים על מה לא לאכול אלא על מה כן לאכול.
וברור ששום דבר לא נעשה בהעתק הדבק מאחת לשניה, הכל בהתאמה אישית, מנסים לאט לאט להוסיף את כל סוגי הקמחים ובודקים מה טוב לגוף ומה לא.
לפי מה שאני יודעת הן מאד מקצועיות ובנוסף מתייעצות גם עם מומחי תזונה מעליהן.
ושוב אני לא ממליצה דווקא עליהם אבל זה מה שאני מכירה - יצא לי גם לשמוע על - https://www.daat-haguf.co.il/אכילה-מאוזנת/
זה נראה כמו אותה שיטה - לא מכירה מנסיון. ממליצה לקרוא לכל מי שרוצה לדעת יותר.

נערך לאחרונה ב:

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לא באה לשכנע ספיציפית על השיטה הזאת, אבל אני במו עיני נוכחתי בהמלצות של דיאטניות קליניות מהקופה, שממש הרסו את הבריאות לאנשים. בשיטה הזו הרפואה הטבעית הוכיחה את עצמה הרבה יותר מהרפואה הרגילה. חסר להם מידע בסיסי שהיום מכירים כבר בכל העולם.
למשל אני כשהלכתי לדיאטנית קיבלתי המלצה לאכול גבינה וחלב (אני ספציפית מאד רגישה להם) על בסיס יומיומי - הסתובבתי כל היום רעבה, עם חשקים לאוכל ובעיקר למתוק, ולא קלטתי את מה שאני יודעת היום - שכשאדם אוכל דברים שלא טובים לו הם אלו שגורמים לו לנפילת סוכר - הוא פשוט חיב סוכר ופחמימות ומתוק.
הדיאטנית אמרה לי לפתוח את היום עם פרוסות לחם, מלא כמובן, זה גרם לי להסתובב רעבה כל היום.
ורק הלכתי והשמנתי ותפחתי.
זה לא שהיום אני מתנזרת ממתוק לגמרי, אני פשוט אף פעם לא מרגישה את ה"אני חייבת עכשיו משהו מתוק!!!!!" כי הגוף שלי מקבל את מה שהוא צריך.
אני אוכלת בריא בבסיס וגם דברים לא בריאים מדי פעם, וממשיכה לרדת במשקל, לקבל מחמאות ולהרגיש הרבה יותר טוב ואנרגטי.
הגישה כאן לא להתנזר מכלום ( הי, רק אתמול אכלתי פיצה במפגש משפחתי, אבל אחרי משולש אחד התפוצצתי!! שכחתי לקחת את השני.....) אבל במקביל לדאוג לספק לגוף את מה שהוא באמת צריך. ( מספיק חלבון, מספיק מים, מספיק ירקות, מספיק פירות). לא מתמקדים על מה לא לאכול אלא על מה כן לאכול.
וברור ששום דבר לא נעשה בהעתק הדבק מאחת לשניה, הכל בהתאמה אישית, מנסים לאט לאט להוסיף את כל סוגי הקמחים ובודקים מה טוב לגוף ומה לא.
לפי מה שאני יודעת הן מאד מקצועיות ובנוסף מתייעצות גם עם מומחי תזונה מעליהן.
ושוב אני לא ממליצה דווקא עליהם אבל זה מה שאני מכירה - יצא לי גם לשמוע על - https://www.daat-haguf.co.il/אכילה-מאוזנת/
זה נראה כמו אותה שיטה - לא מכירה מנסיון. ממליצה לקרוא לכל מי שרוצה לדעת יותר.
מסכימה שיש דיאטניות על הפנים,
וללא שום סתירה שיש תוכניות חסרות אחריות ויוצרות בעיות רבות בשוק.

הקושי שנוצר בעולם המעורפל גם ככה של נאבקי המשקל ו/או הבריאות,
זה שגם את המושג 'נון דיאט' כבר משדכים לכל תוכנית שניה...
בזמן שגם אם לא סופרים קלוריות, אפשר ואפשר שזו דיאטה מלאת הגבלות.
(לא מדברת ספציפית על תוכנית מסוימת, באה להסב את תשומת הלב)
ואפשר שאת מאזנת זמנית את הכמיהה הפיזית,
אבל נשארת עם דפוסים רגשיים ומנטאליים חזקים שמנהלים,
וכשנשברים התסכול הוא כפול.

ואז את פוגשת בנות מתוסכלות בדאבל בלגן,
שהן 'אמורות' להרגיש חופשיות כפרפר,
ואת לא סופרת קלוריות, אז בטוח שזה יהיה לך ממש קל,
אבל הן 'רק' אמורות להגביל את עצמן בפרמטרים לא פחות קשים אחרים...

מה גם שעצם ההתיחסות לאוכל או לאוכל מסוים כאל 'ממכר' כשלעצמה -
לפעמים יוצרת הרבה חרדה וכמיהה, לא לכל אחד זה מתאים. (באכילה רגשית - לרוב לא, וגם עלול ליצור החמרה)
אישית למדתי, בין השאר, אצל אורנית יונה - מייסדת גישת 'דעת הגוף' שהבאת פה קישור לאתר שלה -
ואני חושבת שהיא מהשפויות והמאוזנות שקיימות בנושא..
אבל ממה שאני מכירה זה לא דומה לתוכנית שמתוארת כאן (למרות שאותה לא עברתי על בשרי אז לא יודעת בוודאות, אבל ממה שאני שומעת מבנות שמגיעות אלי.)

קיצור שורה תחתונה..
אל תתבלבלי מכותרות דומות, תבחני כל דבר לגופו -
תוודאי עם עצמך מה הדבר שאת רוצה להשיג,
ותאמיני לקול הפנימי שלך שמתחבר או מתנגד.

to

משתמש פעיל
צילום מקצועי
מסכימה שיש דיאטניות על הפנים,
וללא שום סתירה שיש תוכניות חסרות אחריות ויוצרות בעיות רבות בשוק.

הקושי שנוצר בעולם המעורפל גם ככה של נאבקי המשקל ו/או הבריאות,
זה שגם את המושג 'נון דיאט' כבר משדכים לכל תוכנית שניה...
בזמן שגם אם לא סופרים קלוריות, אפשר ואפשר שזו דיאטה מלאת הגבלות.
(לא מדברת ספציפית על תוכנית מסוימת, באה להסב את תשומת הלב)
ואפשר שאת מאזנת זמנית את הכמיהה הפיזית,
אבל נשארת עם דפוסים רגשיים ומנטאליים חזקים שמנהלים,
וכשנשברים התסכול הוא כפול.

ואז את פוגשת בנות מתוסכלות בדאבל בלגן,
שהן 'אמורות' להרגיש חופשיות כפרפר,
ואת לא סופרת קלוריות, אז בטוח שזה יהיה לך ממש קל,
אבל הן 'רק' אמורות להגביל את עצמן בפרמטרים לא פחות קשים אחרים...

מה גם שעצם ההתיחסות לאוכל או לאוכל מסוים כאל 'ממכר' כשלעצמה -
לפעמים יוצרת הרבה חרדה וכמיהה, לא לכל אחד זה מתאים. (באכילה רגשית - לרוב לא, וגם עלול ליצור החמרה)
אישית למדתי, בין השאר, אצל אורנית יונה - מייסדת גישת 'דעת הגוף' שהבאת פה קישור לאתר שלה -
ואני חושבת שהיא מהשפויות והמאוזנות שקיימות בנושא..
אבל ממה שאני מכירה זה לא דומה לתוכנית שמתוארת כאן (למרות שאותה לא עברתי על בשרי אז לא יודעת בוודאות, אבל ממה שאני שומעת מבנות שמגיעות אלי.)

קיצור שורה תחתונה..
אל תתבלבלי מכותרות דומות, תבחני כל דבר לגופו -
תוודאי עם עצמך מה הדבר שאת רוצה להשיג,
ותאמיני לקול הפנימי שלך שמתחבר או מתנגד.

היום אני כבר שנתים אחרי התגובה הקודמת שלי...
בכל מקרה אם אנחנו מדברים על אכילה רגשית - אפשר לומר שהאוכל עדין מעסיק אותי - אני ממש אוהבת אוכל טעים, עסוקה סביבו חלק נכבד מהיום אם בהכנה ואם באכילה, והוא גם מנחם אותי בעת קושי או צרה
כנראה שזה נקרא אכילה רגשית.

אבל אני באופן כללי משתדלת שיהיה לי בפריזר תמיד חטיפים טעימים שהם על בסיס מוצרים טבעונים כמו שקדים/טחינה/סילאן/דבש/מייפל וכדו' ואני אוכלת אותם להנאתי - משתדלת לצרף לארוחה קימת, מכינה אוכל כמה שיותר טעים וכמה שיותר מועשר תזונתית. אספתי וגם המצאתי בעצמי מלא מתכונים טעימים ובריאים שעונים על ה"כללים" וזה פשוט כיף וטעים. כל פעם שאני מרגישה שנמאס לי אני מתפנטזת על מתכון חדש.

אז יכול להיות שזה נקרא רגשי, אבל תכלס אני שוקלת הרבה פחות ממה ששקלתי בעבר נהנית ממשקל גוף נכון והרגשה אנרגטית ומאוזנת.

ד"א בתקופות עומס ארוכות כמו חופשים וחגים שאני מכינה רק אוכל עפ"י העדפות המשפחה ואין לי זמן להכין דברים מיוחדים לעצמי- פתאום אני מתחילה בחיפושי מקרר... גם אם אכלתי שניה לפני זה ארוחה עתירת קלוריות, אפשר לקרוא לזה אכילה רגשית, אבל אני רואה בברור קשר בין חסר תזונתי והצורך הזה שמכונה כאכילה "רגשית". ברגע שאני פותחת את היום עפ"י ה"כללים" ודואגת לאכול אוכל בריא, אני אוכלת מסודר ולא מרגישה צורך בנשנושים מיותרים.

בקיצור אני חושבת שלאף אחד לא יזיק ללמוד להוסיף אוכל בריא באמת לתפריט וכמו שלא יקרה כלום אם ננשנש מדי פעם מגנום ופיצה גם לא יקרה כלום אם נלמד לאכול גזר, כרוב, קולורבי, חסה, עדשים, שעועית, קינואה, כוסמת, צ'יה, גרעינים וכו' וכו'

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
היום אני כבר שנתים אחרי התגובה הקודמת שלי...
בכל מקרה אם אנחנו מדברים על אכילה רגשית - אפשר לומר שהאוכל עדין מעסיק אותי - אני ממש אוהבת אוכל טעים, עסוקה סביבו חלק נכבד מהיום אם בהכנה ואם באכילה, והוא גם מנחם אותי בעת קושי או צרה
כנראה שזה נקרא אכילה רגשית.

אבל אני באופן כללי משתדלת שיהיה לי בפריזר תמיד חטיפים טעימים שהם על בסיס מוצרים טבעונים כמו שקדים/טחינה/סילאן/דבש/מייפל וכדו' ואני אוכלת אותם להנאתי - משתדלת לצרף לארוחה קימת, מכינה אוכל כמה שיותר טעים וכמה שיותר מועשר תזונתית. אספתי וגם המצאתי בעצמי מלא מתכונים טעימים ובריאים שעונים על ה"כללים" וזה פשוט כיף וטעים. כל פעם שאני מרגישה שנמאס לי אני מתפנטזת על מתכון חדש.

אז יכול להיות שזה נקרא רגשי, אבל תכלס אני שוקלת הרבה פחות ממה ששקלתי בעבר נהנית ממשקל גוף נכון והרגשה אנרגטית ומאוזנת.

ד"א בתקופות עומס ארוכות כמו חופשים וחגים שאני מכינה רק אוכל עפ"י העדפות המשפחה ואין לי זמן להכין דברים מיוחדים לעצמי- פתאום אני מתחילה בחיפושי מקרר... גם אם אכלתי שניה לפני זה ארוחה עתירת קלוריות, אפשר לקרוא לזה אכילה רגשית, אבל אני רואה בברור קשר בין חסר תזונתי והצורך הזה שמכונה כאכילה "רגשית". ברגע שאני פותחת את היום עפ"י ה"כללים" ודואגת לאכול אוכל בריא, אני אוכלת מסודר ולא מרגישה צורך בנשנושים מיותרים.

בקיצור אני חושבת שלאף אחד לא יזיק ללמוד להוסיף אוכל בריא באמת לתפריט וכמו שלא יקרה כלום אם ננשנש מדי פעם מגנום ופיצה גם לא יקרה כלום אם נלמד לאכול גזר, כרוב, קולורבי, חסה, עדשים, שעועית, קינואה, כוסמת, צ'יה, גרעינים וכו' וכו'
וואי וואי איזו הקפצה.. הייתי צריכה לשים לב שמישהו הקפיץ פה אשכול זקן ובא בימים!
מצטערת על זה :)
אני לא נגד אוכל בריא :)
מה שאני אומרת זה שצריך לבחון את הבעיה ואת המקום שרוצים לפתור,
כי מה שיעיל לאדם אחד - עלול להזיק לאדם אחר.
ומה שמהווה פתרון לשכנה שלך - לאו דווקא הדבר הנכון עבורך..
ואם יש לך קושי מול אוכל - אוכל 'בריא' לאו דווקא יפתור את הקושי.
שמחה בשבילך שהגעת למקום טוב ורגוע!
אכילה רגשית יש לכולם :)
כל זמן שהיא לא מזיקה ולא מפריעה לחיים, לבריאות - הכל טוב..

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה