דרוש מידע שיבוץ לגן שפה בירושלים

אלישבע לוי

משתמש רשום
טוב,
הבת שלי בבית. כולם הולכים לביה"ס ולגנים אבל לה אין מסגרת. השיבוץ נישאר בגן שפה גרוע ביותר. ואני החלטתי להשאיר אותה בבית. קשה לה היא עצובה ובוכה אבל אני לא יזיק לבת שלי. נקודה.
ביקשתי שוב לשבץ אותה בגן שפה אפילו מחוץ לשכונה. הסכמתי לקחת ולהחזיר אותה כל יום. אבל לא מאשרים.
פוליטיקות... אוף!

לא מוגדרת

משתמש פעיל
ומה השלב הבא?
חינוך מיוחד
ושם מה קורה?
מתייאשים מראש מהילד, לא מצפים ממנו שיתקדם ויהיה נורמלי [מניסיון]
אז קחי את הכל בשיקול דעתך
[אצל הבת שלי נלחמתי למרות שהייתה ברמה פחות וכולם היו נגדי, בסופי התקדמה המון וההתנהגות השתפרה המון, היא עדיין אחרי אבל אין להשוות] הווי זנב לאריות- על זה נאמר
לא מזלזלת במלאכת האחראיות שסהכ עושות מלאכתן נאמנה וצריכות בסהכ שהרמה תהיה שווה אבל בתור אמא זו הבת שלך האחת ויחידה
אני חייבת להגיב למה שכתבת שבחינוך מיוחד מתיאשים מראש מהילד זו אמירה מאד מכלילה
הבן שלי היה בגן שפה והיה לי אפשרות לשלוח או לחיידר רגיל או לכיתה מקדמת בחיידר רגיל
וביררתי טוב טוב וחקרתי את כל מי שאפשר כולל רבה ויועצים שילמתי למטפלת רגשית שתדבר עם הגננת
והלכתי לבדוק את המקום
והנתונים הם בחיידר רגיל אין שום מענה לילד עם צרכים נוספים אפס רק דרישות מהרבה והילד מסכןןןן מרגיש זנבבב איך ההרגשה? תנסי ללכת לקורס בסינית שכולם יודעים ואת בקושי מבינה מה המורה אומרת זאת הרגשה איומה והביטחון יורד ויורד
לעומת זאת במקדמת ארבע מורות בכיתה של 10 ילדים!מטפלות רגשיות מעצבות התנהגות
מרפות בעיסוק ותקציבי ענק של כיתה מוכרת
לפעמים אנחנו כהורים עושים מה שטוב לנווו כדי שלא נתבייש מה יגידו?
והתוצאה הילדים האלה יושבים על הברזלים ברחובות בגלל ההורים שלהם!הילד שלי ילד מתוק חמוד אין לו בעיות לימודיות בכלל רק השפה לא משהו לאחר יעוץ עם הרב שלנו פסק שעדיף המקדמת
!

MRF

משתמש מקצוען
אני חייבת להגיב למה שכתבת שבחינוך מיוחד מתיאשים מראש מהילד זו אמירה מאד מכלילה
הבן שלי היה בגן שפה והיה לי אפשרות לשלוח או לחיידר רגיל או לכיתה מקדמת בחיידר רגיל
וביררתי טוב טוב וחקרתי את כל מי שאפשר כולל רבה ויועצים שילמתי למטפלת רגשית שתדבר עם הגננת
והלכתי לבדוק את המקום
והנתונים הם בחיידר רגיל אין שום מענה לילד עם צרכים נוספים אפס רק דרישות מהרבה והילד מסכןןןן מרגיש זנבבב איך ההרגשה? תנסי ללכת לקורס בסינית שכולם יודעים ואת בקושי מבינה מה המורה אומרת זאת הרגשה איומה והביטחון יורד ויורד
לעומת זאת במקדמת ארבע מורות בכיתה של 10 ילדים!מטפלות רגשיות מעצבות התנהגות
מרפות בעיסוק ותקציבי ענק של כיתה מוכרת
לפעמים אנחנו כהורים עושים מה שטוב לנווו כדי שלא נתבייש מה יגידו?
והתוצאה הילדים האלה יושבים על הברזלים ברחובות בגלל ההורים שלהם!הילד שלי ילד מתוק חמוד אין לו בעיות לימודיות בכלל רק השפה לא משהו לאחר יעוץ עם הרב שלנו פסק שעדיף המקדמת
!
כשדיברתי על חינוך מיוחד דיברתי על גנים שהם במוסד חינוך מיוחד אלו שפחות מגן שפה
גן שפה נותן המון
בנים שונה מבנות כי אצל בנות יש יותר, שעות סל, הבנה לצרכים וכו'
בנות פחות יושבות בברזלים וחוזרות הביתה ב1 ולא ב4 קיבלו דוגמא אישית איך להתנהג ורצון לחקות את ההתנהגות הנאותה במקום לחקות מעשים משונים. מעבר לכך גם ילד שבכיתה מקדמת מקבל דימוי עצמי נמוך כי יודע שהוא שם ולא בכיתה רגילה וכולם מסתכלים עליו בהתאם.
ברור שמקבלים הרבה בכיתה מקדמת השאלה אחכ איזו ישיבה תקבל אותו ועם מי הוא יתחתן אם הוא נשאר בסוג הזה ומתאים לו מצויין אבל אם הוא בסביבה רגילה יש סיכוי שיושפע לטובה מהסביבה ואצל בנות הסביבה וההתנהגות חשובות יותר מהלימודים מה שאצל בנים אולי לא

דובדבן לבן

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
טוב,
הבת שלי בבית. כולם הולכים לביה"ס ולגנים אבל לה אין מסגרת. השיבוץ נישאר בגן שפה גרוע ביותר. ואני החלטתי להשאיר אותה בבית. קשה לה היא עצובה ובוכה אבל אני לא יזיק לבת שלי. נקודה.
ביקשתי שוב לשבץ אותה בגן שפה אפילו מחוץ לשכונה. הסכמתי לקחת ולהחזיר אותה כל יום. אבל לא מאשרים.
פוליטיקות... אוף!
באיזה רשת השיבוץ?

לא מוגדרת

משתמש פעיל
כשדיברתי על חינוך מיוחד דיברתי על גנים שהם במוסד חינוך מיוחד אלו שפחות מגן שפה
גן שפה נותן המון
בנים שונה מבנות כי אצל בנות יש יותר, שעות סל, הבנה לצרכים וכו'
בנות פחות יושבות בברזלים וחוזרות הביתה ב1 ולא ב4 קיבלו דוגמא אישית איך להתנהג ורצון לחקות את ההתנהגות הנאותה במקום לחקות מעשים משונים. מעבר לכך גם ילד שבכיתה מקדמת מקבל דימוי עצמי נמוך כי יודע שהוא שם ולא בכיתה רגילה וכולם מסתכלים עליו בהתאם.
ברור שמקבלים הרבה בכיתה מקדמת השאלה אחכ איזו ישיבה תקבל אותו ועם מי הוא יתחתן אם הוא נשאר בסוג הזה ומתאים לו מצויין אבל אם הוא בסביבה רגילה יש סיכוי שיושפע לטובה מהסביבה ואצל בנות הסביבה וההתנהגות חשובות יותר מהלימודים מה שאצל בנים אולי לא
לא הבנתי הילד יסבול כי איזה ישיבה תקבל אותו..תקבל אותו ישיבה שמתאימה לו בלבד ולא לחבר שלו ולשכן שלו ולכבוד של סבא שלו ודודים שלו רק מה שטוב ומתאים לווו דיי כבר איך אפשר לחיות לפי המראה של הסביבה !ובכיתה מקדמת הוא מרגיש לגובה יש שלוש כיתות מקדמות והכיתה הרגילה היא החריגה אמרתי לו שהכיתה שלו הכככי טובה יותר מהחיידר והסברתי לו גם למה אני לא קוראת לזה מקדמת הילדים נראים מהמם!הכל מה שההורה משדר ולא מעבר לכך!אני בטוחה שזה מה שטוב לו אז גם וא בטוח בכך!

פנינה :)

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
טוב,
פוליטיקות... אוף!
דבר ראשון, אני ממש מצטערת בשבילך. מקווה שיסתדר לכם מהר.
שני, פנית באופן אישי לעסקן מהעירייה? אולי ישראל קלרמן?

MRF

משתמש מקצוען
לא הבנתי הילד יסבול כי איזה ישיבה תקבל אותו..תקבל אותו ישיבה שמתאימה לו בלבד ולא לחבר שלו ולשכן שלו ולכבוד של סבא שלו ודודים שלו רק מה שטוב ומתאים לווו דיי כבר איך אפשר לחיות לפי המראה של הסביבה !ובכיתה מקדמת הוא מרגיש לגובה יש שלוש כיתות מקדמות והכיתה הרגילה היא החריגה אמרתי לו שהכיתה שלו הכככי טובה יותר מהחיידר והסברתי לו גם למה אני לא קוראת לזה מקדמת הילדים נראים מהמם!הכל מה שההורה משדר ולא מעבר לכך!אני בטוחה שזה מה שטוב לו אז גם וא בטוח בכך!
אמרת דברים נכונים
השאלה אם אנחנו מנסים להוציא מהילד את המקסימום שלו או להשלים עם איך שהוא
אני מרגישה שאני רוצה שתצא כמה שיותר נורמלית בשביל עצמה, לחיים שלה
למה אנחנו משקיעים בעצמינו ומנסים להיות כמה שיותר מוצלחים? למה שולחים את הילדים ללמוד מקצועות קשים כשהרבה יותר קל להיות מעצבת בארים? כי אנחנו שואפים למקסימום מעצמינו- כל אחד והמקסימום שהוא מסוגל אליו,
למה אני לא שוכבת במיטה וקוראת ספר, הכי נחמד... אנחנו רוצים להשיג מעצמנו כמה שיותר ולי נראה שכך יהיה טוב יותר אבל יכול להיות שנראה שטעינו והיא לא נהנית ואז נוכל להוריד אותה, להעלות זה הרבה הרבה יותר קשה

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
טוב,
פוליטיקות... אוף!
שואלת בכנות. לפי מה הגן קיבל ציון שהוא גרוע ביותר?

לא מוגדרת

משתמש פעיל
אמרת דברים נכונים
השאלה אם אנחנו מנסים להוציא מהילד את המקסימום שלו או להשלים עם איך שהוא
אני מרגישה שאני רוצה שתצא כמה שיותר נורמלית בשביל עצמה, לחיים שלה
למה אנחנו משקיעים בעצמינו ומנסים להיות כמה שיותר מוצלחים? למה שולחים את הילדים ללמוד מקצועות קשים כשהרבה יותר קל להיות מעצבת בארים? כי אנחנו שואפים למקסימום מעצמינו- כל אחד והמקסימום שהוא מסוגל אליו,
למה אני לא שוכבת במיטה וקוראת ספר, הכי נחמד... אנחנו רוצים להשיג מעצמנו כמה שיותר ולי נראה שכך יהיה טוב יותר אבל יכול להיות שנראה שטעינו והיא לא נהנית ואז נוכל להוריד אותה, להעלות זה הרבה הרבה
לא בהכרח אם ילד לומד במקום שלא מתאים לו רגשית או למודית לא רק שהוא לא מתקדם אלא הוא נסוג ואני רואה זאת בבירור כמורה הביטחון העצמי יורד הוא לא מבין ואז הפער הולך וגדל ואיתו התסכול ולעומת זאת אם יהיה מתואם לרמה הוא יתקדם ויכול להיות שבהמשך יוכל לעלות ולהתקדם לכיתה רגילה

• תודה
Reactions: MRF

MRF

משתמש מקצוען
לא בהכרח אם ילד לומד במקום שלא מתאים לו רגשית או למודית לא רק שהוא לא מתקדם אלא הוא נסוג ואני רואה זאת בבירור כמורה הביטחון העצמי יורד הוא לא מבין ואז הפער הולך וגדל ואיתו התסכול ולעומת זאת אם יהיה מתואם לרמה הוא יתקדם ויכול להיות שבהמשך יוכל לעלות ולהתקדם לכיתה רגילה
רק שבכיתה מקדמת לומדים ברמה פחותה כך שאין לו צורה אם יעלה להשלים את הפער כי הוא גדול מידי ואז אם יגיע לכיתה רגילה ירגיש את אותו הפער
ואם מתחיל במקדמת שזה מה שמתאים לו לא יסכימו לעלות אותו כך שהוא סגר את עצמו במסגרת חינוך מיוחד לחיים
אולי זה באמת מה שטוב לו אבל אם יש סיכוי שיסתדר ברגילה חברתית שווה הנסיון כי ההתנהגות והחברה הם אלו שמשפיעים על האדם בחיים גם אם לא יקלוט לימודית שוב לדעתי זה לגבי בת לבן יכול להיות שאת צודקת כי התסכול הלימודי יכול להיות פי כמה כי זה מה שמשמעותי יותר אצלם כמובן צריך לבדוק כל הזמן שטוב להם והם לא סובלים

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
רק שבכיתה מקדמת לומדים ברמה פחותה כך שאין לו צורה אם יעלה להשלים את הפער כי הוא גדול מידי ואז אם יגיע לכיתה רגילה ירגיש את אותו הפער
ואם מתחיל במקדמת שזה מה שמתאים לו לא יסכימו לעלות אותו כך שהוא סגר את עצמו במסגרת חינוך מיוחד לחיים
אולי זה באמת מה שטוב לו אבל אם יש סיכוי שיסתדר ברגילה חברתית שווה הנסיון כי ההתנהגות והחברה הם אלו שמשפיעים על האדם בחיים גם אם לא יקלוט לימודית שוב לדעתי זה לגבי בת לבן יכול להיות שאת צודקת כי התסכול הלימודי יכול להיות פי כמה כי זה מה שמשמעותי יותר אצלם כמובן צריך לבדוק כל הזמן שטוב להם והם לא סובלים
זה ממש לא נכון
זה מאד תלוי ילד
הדמיון שיש קשיים שאפשר להתגבר עליהם מבלי לקבל הכוונה איך זה טעות גדולה!
וכדאי מאד להפנים ולהסכים עם זה.
לתת לילד להתמודד עם דברים שגדולים עליו זה גדול באמת. ולהיות בחוויה שהוא כל כך שונה ולא כמו כולם זה אסון לכל החיים.
צריך לברר על אנשי צוות טובים ומקצועיים, החל מהמאבחנים ועד אילו שילמדו אותו בפועל ושם לשים אותו.
לא הכל תלוי בידינו והכל בסופו ובתחילתו בידי שמים ויש כמובן גם בחירה לאדם עצמו ולא רק להוריו.
אבל אנחנו בתור הורים צריכים לעשות את ההשתדלות הנכונה ולתת לו את מלוא הכלים שברשותינו לגדול נכון ועם כח.

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה ממש לא נכון
זה מאד תלוי ילד
הדמיון שיש קשיים שאפשר להתגבר עליהם מבלי לקבל הכוונה איך זה טעות גדולה!
וכדאי מאד להפנים ולהסכים עם זה.
לתת לילד להתמודד עם דברים שגדולים עליו זה גדול באמת. ולהיות בחוויה שהוא כל כך שונה ולא כמו כולם זה אסון לכל החיים.
צריך לברר על אנשי צוות טובים ומקצועיים, החל מהמאבחנים ועד אילו שילמדו אותו בפועל ושם לשים אותו.
לא הכל תלוי בידינו והכל בסופו ובתחילתו בידי שמים ויש כמובן גם בחירה לאדם עצמו ולא רק להוריו.
אבל אנחנו בתור הורים צריכים לעשות את ההשתדלות הנכונה ולתת לו את מלוא הכלים שברשותינו לגדול נכון ועם כח.
ועדיף כמה שיותר מוקדם לתפוס את הבעיות ולעזור להם לפתור אותם,
חבל על כל יום של הרגשה לא שווה,
חבל על כל יום שצוחקים עליהם בגן או בכיתה.
פשוט חבל על הנפש של הילדים שלכם!

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
חבל בעיקר שמבזבזים אנרגיות וזמן! לנסות להתווכח עם המציאות במקום למצוא כלים איך להתמודד איתם

MRF

משתמש מקצוען
חבל בעיקר שמבזבזים אנרגיות וזמן! לנסות להתווכח עם המציאות במקום למצוא כלים איך להתמודד איתם
הבעיות מקבלות מענה מגיל 0 בטיפולים חיצוניים שמקבלת ובשעות סל ועזרה בבית
ובעז"ה לא יצחקו [זה רק תחילת שנה] וגם בשביל להרגיש לא שווה צריך שכל [שאין לכולם]
זה באמת המון אנרגיות וזמן אבל בעז"ה התוצאה תהיה שווה את המאמצים
אם כיף לה, ב"ה
אם תסבול ח"ו נכניס את ההתכתבות כאן לשיקולים מכריעים
תלוי בילד
תלוי כמה עזרה עצבים וסבלנות מוכנים להשקיע בו
ותלוי בחברה כמה היא פוגעת או מפרגנת

לא מוגדרת

משתמש פעיל
כיתה מקדמת זה ילדים רגילים ונחמדים בחברה רק עם קשיי לימוד שלא בא לביטוי בחיים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה