דרוש מידע שיבוץ לגן שפה בירושלים

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
חחח
בטח אני גם ברשימה שלך, כאמא ש״לא״ אכפת לה איפה הבת שלה תהיה.
רק מה, מי ידע שהתקשרתי יום יום להרבה מהשמות המוזכרים כאן, ולעוד,
יום יום, כל פעם בשעה אחרת,
מעולם לא היה מענה.
וגם אם היה מענה, מישהו אחר ענה לי ו״היא לא יכולה לגשת״
לא חזרו אלי, אם שאלתם.

התקשרה אלי איזה מזכירה בקול חלוש ומעצבן הודיעה לי איפה הבת שלי משובצת,
שאלתי אותה מה זה אומר, התשובה שלה : ״אני רק חצי שנה כאן, לא יודעת כלום״
תאמינו לי שאני קצת קצת לפני קריאת פיטורים המונים להרבה אנשים שבמקום לעזור ולתת כתף תומכת להורים שצריכים לשלוח לגן שפה מסתכלים עלייך כאילו את ״חולבת״ את המדינה ד׳ ישמור.
עוול להורים ועוול לילדונת שלי.
אני עייפתי ממאבקים, עייפתי מטלפונים אין סופיים וממערכת שלא מסתכלת על כלום חוץ מעל הכיס והשקט שלה.
לא יפה.
הן לא עונות כי הן עובדות בלחץ מטורף בתקופה הזו (12 שעות עבודה ביום!!) והן לא מגיעות לטלפונים.

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לא יפה.
הן לא עונות כי הן עובדות בלחץ מטורף בתקופה הזו (12 שעות עבודה ביום!!) והן לא מגיעות לטלפונים.
אמרו לי את זה מלא פעמים,
תכלס התקשרתי ב12 וב 11 וב 13 וב 14 ובמלא שעות אחרות (לשלוח לך פירוט לפני שאת כועסת?!) אמרו לי שהיא כבר יצאה (לא כותבת מי מתוך השמות)

אחרי חודש + (כשחוקית אני צריכה לקבל תוך שבועיים תשובה) אני מקבלת שיחת טלפון ממזכירה שלוחשת לי איפה הבת שלי משובצת ולא יודעת כלוםם, כל שאלה שלי נענית ב:״אני מזכירה רק חצי שנה״
מאז ועד עכשיו אני מנסה להשיג את המנהלת, ללא הצלחה.
השארתי לה כמויות של הודעות אצל כל מי שעונה לי, אבל לא טרחו לחזור אלי.

בקיצור, לא צריכה להזכיר לך שהיא הבת שלי, ואני דואגת לה ומרגישה שאין לי מילה.
בערך, תגידי תודה שנתנו לך.
שלא לדבר על הוועדה, יצאתי מהוועדה ואחת שם אמרה לי שהיא היתה אתמול בועדות של הציבור החילוני, שם כל אמא שמגיעה מתקבלת בחיוך של: ״אין אמא כמוך ששמת לב שלילדה שלך יש קשיים״
כשאני יצאתי מהוועדה בערך בוכה, נתנו לי הרגשה שבערך עשקתי את המדינה על זכותי לעזור לילדונת שלי.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אחרי חודש + (כשחוקית אני צריכה לקבל תוך שבועיים תשובה) אני מקבלת שיחת טלפון ממזכירה שלוחשת לי איפה הבת שלי משובצת ולא יודעת כלוםם, כל שאלה שלי נענית ב:״אני מזכירה רק חצי שנה״

שלא לדבר על הוועדה, יצאתי מהוועדה ואחת שם אמרה לי שהיא היתה אתמול בועדות של הציבור החילוני, שם כל אמא שמגיעה מתקבלת בחיוך של: ״אין אמא כמוך ששמת לב שלילדה שלך יש קשיים״
כשאני יצאתי מהוועדה בערך בוכה, נתנו לי הרגשה שבערך עשקתי את המדינה על זכותי לעזור לילדונת שלי.
אולי סתם ככה כדאי לבדוק באילו תנאים עובדות הנשים במגזר הכללי ובאילו תנאים בחינוך החרדי.
בתכלס הציבור החרדי מקבל תקציב נמוך נמוך

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אולי סתם ככה כדאי לבדוק באילו תנאים עובדות הנשים במגזר הכללי ובאילו תנאים בחינוך החרדי.
בתכלס הציבור החרדי מקבל תקציב נמוך נמוך
יכול להיות
ובואי, אני לא כועסת עליהם אישית מבינה שזה באג במערכת,
ונורא נורא כואב לי לחשוב על עוד הורים שעוברים את דרך החתחתים שעברנו בשביל לעזור לילדה שלהם,
רק הצחיק אותי שמישהו כותב שיש הורים שאיפה ששמים אותם טוב להם, והם אולי פחות מתענינים בילדים שלהם,
כשלמעשה, גם אם לא טוב לי, אני פשוט לא מצליחה לבדוק או לשנות כלום.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
יכול להיות
ובואי, אני לא כועסת עליהם אישית מבינה שזה באג במערכת,
ונורא נורא כואב לי לחשוב על עוד הורים שעוברים את דרך החתחתים שעברנו בשביל לעזור לילדה שלהם,
רק הצחיק אותי שמישהו כותב שיש הורים שאיפה ששמים אותם טוב להם, והם אולי פחות מתענינים בילדים שלהם,
כשלמעשה, גם אם לא טוב לי, אני פשוט לא מצליחה לבדוק או לשנות כלום.
לגמרי איתך. לשפוט שתיקה של הורים כחוסר אכפתיות זה פשוט אי הכרת הנתונים.
אני בטוחה שכל הורה עושה המקסימום לילדו בכדי להייטיב עימו אבל גם בטוחה שגם המשרד של ועדת השיבוץ מנסה להיות שם ולא תמיד כל כך מצליח.

נערך לאחרונה ב:

MRF

משתמש מקצוען
אמרו לי את זה מלא פעמים,
תכלס התקשרתי ב12 וב 11 וב 13 וב 14 ובמלא שעות אחרות (לשלוח לך פירוט לפני שאת כועסת?!) אמרו לי שהיא כבר יצאה (לא כותבת מי מתוך השמות)

ניסית מיילים?
עונות יותר מהר במייל אולי כי יש תיעוד על זה

אלישבע לוי

משתמש רשום
סתם לידיעתך השכר בעירייה יושב על מינימום ואולי אפשר למעט את אילו ששרדו הרבה שנים וטיפסו בכמה שקלים לכל שעה. ואומרת מהיכרות קרובה.
סילחה, אני מנסה להבין, אם השכר עומד על מינימום אסור להתנהג בצורה אנושית?

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
סילחה, אני מנסה להבין, אם השכר עומד על מינימום אסור להתנהג בצורה אנושית?
איפה שמעת מדברי שלילה על כך?
לצאת מתוך נקודת הנחה כאילו כל עובדות העיריה יושבות על שקי כסף ומזלזלות בכולם זה עוול.
אני עייפתי ממאבקים, עייפתי מטלפונים אין סופיים וממערכת שלא מסתכלת על כלום חוץ מעל הכיס והשקט שלה.
יכול להיות לשם שינוי שאולי אי מתן מענה ספציפי שהורה דורש זה פשוט מתוך חוסר יכולת אמיתית?

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה על החיזוקים
אני באמת צריכה אותם
לבת שלי יש מורכבות של מספר לקויות.שפה .התנהגות . הבנה. וכן הפרעה מוזרה שהיא נמשכת לדברים מסכנים.
כבר פתחה את הדלת הנעולה באמצע נסיעה. ברחה מהגן מס' פעמים. בלעה כדורים וכו' זה משהו שקורה לעיתים רחוקות אבל קורה. אני חייבת מסגרת לא פחות ממעולה בשבילה. אסור לי לקחת סיכון במקרה כזה.
מישהי הלכה לעירייה לדבר עם הצוות שם?
מאז שכתבת אני חושבת על מה שכתבת.
את יודעת שזה די טבעי כל מה שאת כותבת?
לא הייתי קוראת לדוגמאות האלו הפרעה מוזרה, אולי מקסימום קצת קשיי קשב (היפראקטיביות) או גבולות.

ילד הוא טיפוס סקרן, לרוב.
לפתוח דלת נעולה של אוטו - לא סתם המציאו נעילת ילדים....
לברוח מהגן, לפעמים זה כי לא טוב לה שם :( ולפעמים סתם כי ילדים בודקים גבולות...
לבלוע כדורים - עד היום אני לא מבינה למה עושים כדורים כ״כ מרתקים ומעניינים.
בקיצור, היה קשה לי לשמוע את המילים ״הפרעה מוזרה״ על דברים די הגיונים לראש של ילד.

אלישבע לוי

משתמש רשום
ב"ה ביתינו מבורך בילדים, ואצלי כולם שובבים. אבל קיימת הפרעה כזו. זה לא משהו סטנדרטי.
כשמילאתי את הטפסים לגן שפה הייתה שם שורה ברורה
"האם הילד נמשך לדברים מסוכנים"? כן. משמע שזו בעיה ממוקדת מאד. יש לה דרכי טיפול מאד ספציפיים.
ומי שמכירה את ההפרעה הזו יודעת שלא מדובר בעוד ילד שובב. ממש לא.
ונכון. קשה לשמוע או לקבל. אבל האמת לא תמיד נחמדה מה לעשות...

אלישבע לוי

משתמש רשום
מנסיון של ילדה שקצת פחות מרמת גן שפה
הם לא רוצים לקלקל את הרמה של הגן
ומקבלים ילדות באותו סוג
תלוי באיזה שכונה ואיזה רשת
אצלי לא הסכימו מסיבה זו להכניס לרשת קריית הילד, שנמצאת בשכונה
אז אחרי מאמצי על הסכימו לשכונה סמוכה לרשת פתחיה- גני שפה
אז מעל נחמה שץ יש את רות שהיא הפסיכולוגית של העירייה והיא המחליטה הראשית [אם תרצי אחפש את המייל שלה אצלי, ענתה מייד]
אצלי התקשרה אלי כדי להסביר לי למה היא לא מתאימה [קשוחה ובטוחה בעצמה] ואמרתי לה שאם לא שתשים אותה בגן רגיל עם סייעת [במקום בח"מ] ואז פתאום [אולי מרחמים על הילדה] הסכימה להכניס לגן שפה פתחיה
למרות שיש בשכונה שלנו 3 גני שפה בגלל שהיא מרכזית יש ביקוש עצום לעומת נסיעה קצרה בהסעה מהעירייה לשכונה ליד ששם אנשים פחות רוצים אז יש יותר מקום
וואו לא חשבתי שכ"כ מהר אני יגיע לשלב הזה.
אבל אתמול הערב קיבלתי תשובה שהבת שלי תשובץ לגן חינוך מיוחד.
פשוט אין להם פתרון. אז כך פותרים בעיות בעירית ירושלים.
נראה לכם הגיוני שלקח לי שנתיים (!!!!) לקבל זכאות לגן שפה ועכשיו בהנף מקלדת משבצים אותה לגן חינוך מיוחד????
בלי ועדה? איפה כל הנהלים שמנפנפים איתם מול ההורים?? פתאום הם לא קיימים??
פשוט מודיעים לאמא שהבת שלה הולכת לגן מסוג אחר לגמרי בלי לעבור ועדה מסודרת??
שמישהו יסביר לי מה קורה פה
וכמובן כתבתי מיילים והתקשרתי לכל האנשים שהעלתם פה. לא עזר מאומה. קיבלתי תשובות אפטיות למדיי

5699

משתמש פעיל
וואו לא חשבתי שכ"כ מהר אני יגיע לשלב הזה.
אבל אתמול הערב קיבלתי תשובה שהבת שלי תשובץ לגן חינוך מיוחד.
פשוט אין להם פתרון. אז כך פותרים בעיות בעירית ירושלים.
נראה לכם הגיוני שלקח לי שנתיים (!!!!) לקבל זכאות לגן שפה ועכשיו בהנף מקלדת משבצים אותה לגן חינוך מיוחד????
בלי ועדה? איפה כל הנהלים שמנפנפים איתם מול ההורים?? פתאום הם לא קיימים??
פשוט מודיעים לאמא שהבת שלה הולכת לגן מסוג אחר לגמרי בלי לעבור ועדה מסודרת??
שמישהו יסביר לי מה קורה פה
וכמובן כתבתי מיילים והתקשרתי לכל האנשים שהעלתם פה. לא עזר מאומה. קיבלתי תשובות אפטיות למדיי
לא הבנתי.את רצית גן שפה או לא? לא הבנתי מה הבעיה שבתך התקבלה. ( )

5699

משתמש פעיל
ב"ה ביתינו מבורך בילדים, ואצלי כולם שובבים. אבל קיימת הפרעה כזו. זה לא משהו סטנדרטי.
"האם הילד נמשך לדברים מסוכנים"? כן. משמע שזו בעיה ממוקדת מאד. יש לה דרכי טיפול מאד ספציפיים.
אגב את יכולה לקבל קצבה מביטוח לאומי.תבררי.על זה שצריכה שמירה יתירה

MRF

משתמש מקצוען
גן שפה רציתי
גן חינוך מיוחד קיבלתי.
כל הגני שפה היום נקראים גני חנ"מ
זה ממש לא אותו דבר
גן שפה נקרא חינוך מיוחד אבל מתחתיו יש את סולם שיח סוד ופתחיה בירושלים שהם ילדי חינוך מיוחד לגמרי כשסולם איכשהו יותר נורמלי, נקרא גן תצפית [לצפות ולראות מה יצא מהילד הזה ומה בעיותיו] ופחות פיגור אלא כל הקשיים למניהם אח"כ יש להם המשך בבית ספר אפיקים שזה רמה פחותה מכיתה מקדמת שלה עצמה יש שם פחות גרוע.
בטוח אין כוונתם גן שפה שנקרא ח"מ?
לא כתבת בת כמה הבת אבל אם היא בת 3 וכתבת שיש לה גם איחור אז זה לא סוף העולם לשלוח לסולם לשנה אחת או שנתיים ולהוציא לחובה אבל יש לשים לב שברגע שילד ח"מ קשה להוציא אותו לחינוך רגיל אלא אם כן הוא באמת מתאים אז המוסד ממליץ על זה גכ אחרת הוא דוחף בכל הכח שישאר בח"מ כדי שיקבלו על הילד תקציב ויהיו להם מספיק ילדים [אצלי נלחמתי עד כלותי וספגתי בזיונות, האשמות כאילו לא אכפת לי מהילדה שלי, כאילו אני חושבת רק על הכבוד שלי, כאילו אני לא יודעת מה מתאים לה ואני לא בדיוק מבינה תכלס הם עשו את העבודה שלהם אבל אחר שהקב"ה הכניס אותה לגן שפה, הילדה קפצה המון, ההתנהגויות שלה השתפרו מאד וזה לא היה קורה במקום שההשפעה הסביבתית שלילית יותר] ולא קשור- אם זה ילדה בת 3 זה יכול להיות התנהגות שתחלוף אם היא בת 5 זה כבר פחות לעניין שעושה דברים מסכנים ואי אפשר לסמוך עליה וצריך להשגיח עליה- זה משהו שצריך לבדוק ממה נובע, כי לכל בעיה יש מקור ולא כולם חושבים על זה [ואז אפשר גם כמו שאמרו לקבל גם ביטוח לאומי]

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ואגב,
המשך הסיפור שלי, לכל מי ששמה לי כועסים.
אני מקבלת טלפון מאותה מזכירה ***: ״שלום, אני מדברת עם אמא של XX? בסוף החלטת לוותר על הגן שפה?, אני פשוט צריכה לרשום את המסקנה הסופית שלך״ :mad::mad::mad:
כמה עצבנים שאני ישים לא יהיה שווה לעצבים שהיו, עבדתי בפרך לקבל גן שפה, וזה מה שאני מקבלת מהם???
ביקשתי את המנהלת, אחרי כמה שעות חוזרת אלי המנהלת שכתוב לה שאני סירבתי לפגישת אינטייק,
לא היו דברים מעולם, אף פעם לא התקשרו להזמין אותי לפגישת אינטייק, ומעולם לא סירבתי לפגישה בשביל לעזור לילדונת שלי.
בקיצור, אמרתי שלא, אז הם: ״טוב, הפסדתם את הפגישות אינטייק, אז לא יודעים מה לעשות, אולי נפגוש אתכם באלול :oops:״
בקיצור, לבכות.
אחרי שדיברתי איתה הרמתי טלפון למישהי שעובדת שם שמכירה אותי טוב, והיא התקשרה למנהלת,
מסתבר שהיתה שם כנראה מזכירה קצת פחות טובה, רק שאנחנו נפלנו בין אלו שהיא לא דיברה איתם בצורה נורמלית
:cry::cry::cry:
מעכשיו הם הבטיחו לי מסלול vip, לבנתים עוד לא קיבלתי פגישת אינטייק (מבינה שלוקח זמן להתעדכן וכו, לבנתיים מחכה)
אבל החוויה שלי בלשבץ ילדה בגן שפה כ״כ גרועה שאין לי מילים.

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יכול להיות שהיא אימפולסיבית, יכול להיות שזה בא עם בעיות קש״ר.
אבל זה לא ״הפרעה מוזרה״ או משהו כזה, זה יכול להיות סופר נורמלי, ויכול להיות שמתלווה לבעיות אחרות.

• תודה
Reactions: MRF

shira500

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אחרי אינספור שיחות טלפון ושליחות מיילים מייגעות אני פונה אליכם
הבת שלי הולכת שנה הבאה לגן שפה בעז"ה
בשכונתינו יש מספר גני שפה. בררתי עליהם רבות, ומסתבר שישנם שני גני שפה מעולים והשלישי די נחשל
פניתי לעיריה לגב' נחמה שץ (אחראית על השיבוץ ח"מ) בבקשה לשבץ את ביתי לאחד מהגנים הטובים אך נענתי בשלילה בטענה שאין מקום. פניתי לעוד מס' גורמים במערכת אך כולם ענו אותה תשובה.
אני ממש מיואשת. כבר ניסיתי באמת את כל ההשתדלויות. למי עוד ניתן לפנות?
עסקנים? אנשי ציבור? בעלי תפקידים בעריה?
כל מידע יכול להועיל. תודה רבה
אני גם בסוגיה עכשיו... לא ידעתי שיש אפשרות לבחור גן שפה,
בת כמה הבת שלך שיש כזה מבחר?

אלישבע לוי

משתמש רשום
בנתיים בעיריה הבטיחו לדון במקרה של הבת שלי ויעדכנומ אותי בהחלטה. כאילו להורה אין מילה בכל הדיון הזה... עייפתי באמת. מה ביקשתי. מסגרת שמתאימה לבת שלי... כמה מלחמות וכמה כוחות צריך...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה