שטח שיש ברזים וכיורים למטבח!

שרילנקה

משתמש פעיל
היי לכם.
אשמח לדעת איזה גודל של משטח עבודה על השיש נחשב נורמלי\טוב?
מה עדיף ברז מחובר בכיור או בשיש?
על איזה כיור אתן ממליצות סטנדר פלוס [אופציות] ולמה.?

אלף פעמים תודה.
 

תמר רנד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים

2bdesign365

משתמש פעיל
תלוי בצורת העבודה
אם את עובדת עם הרבה מכשירים על השיש אז קחי אותם בחשבון כמו בזמן אפיה .
אבל בעיקרון לדעתי בשביל להרגיש נוחות 1.00מינימום ומעלה
בקשר לגודל כיור
כיור לארון 60 גודל ונוח יד אפשרות לקחת קטן יותר לחלבי וגדול יותר לבשרי
תלוי בכך .
לפי דעתי ברז על הכיור כך השיש יותר חזק נשמר
 

תמר רנד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
לפי דעתי ברז על הכיור כך השיש יותר חזק נשמר.
החור הקטנטן שעושים בשיש בשביל הברז זה ממש לא מה שהורס אותו.
(ואם תשווי לחור שעושים לכיור ולכיריים - אז זה ממש לא נספר)
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
היי לכם.
אשמח לדעת איזה גודל של משטח עבודה על השיש נחשב נורמלי\טוב?
זה מאד משתנה בין אשה לרעותה, יש כאלה ששטח מנימלי יספיק להן ויש שגם מטר וחצי זה מעט, את צריכה להכיר את עצמך ואת אופי התפקוד שלך במטבח בשביל לענות תשובה לעצמך.
מה עדיף ברז מחובר בכיור או בשיש?
לדעתי רק בכיור, מחר תחליפי ברז תחליפי כיור תרצי לשנות משהו, אני השתדלתי לאורך כל הדרך לא לחורר את השיש...
על איזה כיור אתן ממליצות סטנדר פלוס [אופציות] ולמה.?

אלף פעמים תודה.
לי יש של סיליגרניט של בלנקו בצבע אפור מרוצה עד הגג.
 

עיצוב מטבחים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
היי לכם.
אשמח לדעת איזה גודל של משטח עבודה על השיש נחשב נורמלי\טוב?
רצוי כמה משטחי עבודה בגודל 80-120 ס"מ.

מטבח הוא בעצם מפעל, והדבר הכי חשוב בו זה משטחי העבודה.
משטח אפיה
משטח בשרי
משטח חלבי
משטח פרווה
משטח הכנה
משטח אקספרס
משטח אכילה
משטח הנחה לתנור
משטח הנחה למקרר
משטח הנחה לכיריים
ועוד..
לכן צריך להתאים את המשטחים לצרכים ולמבנה המטבח.
 
נערך לאחרונה ב:

cherry c

משתמש סופר מקצוען
כיורים:

 

שרילנקה

משתמש פעיל
איזה כיף תגובות מועילות...

אני רוצה כיור לבן יש בזה עדיפות מסוימת?
 

שרילנקה

משתמש פעיל
תגידו העניין הזה של הכיורים לא אמיתי.... :p ;)

ככל שיש יותר תגובות זה רק מסתבך אני קוראת פה בפורום מה ש@cherry c הביאה ועוד... והעניין לא מובן.
בלנקו אקווהטופ חרסה ועוד זה שם של חברות נכון? או חברות שמשתמשות כל אחת בחומר אחר? והאם לכל חברה יש דגם אחר בחומר?
מי יכול לעשות סדר בכיור... [אפשר גם לשלוח למקום שמסביר מסודר]

אלף פעמים תודה.
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נראה לי שסיליגרניט ובלנקו זה שתי חברות שונות.
סיליגרניט זה סוג של חומר ממנו עשוי הכיור.
בלנקו היא חברה.
בלנקו זה "מותג" בכיורים, יש שיגידו שלא צריך להשתגע לקנות בלנקו ומספיק ×××××,
אני רכשתי בלנקו והמלצתי רק על זה.
 

sari11

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
סיליגרניט זה סוג של חומר ממנו עשוי הכיור.
בלנקו היא חברה.
בלנקו זה "מותג" בכיורים, יש שיגידו שלא צריך להשתגע לקנות בלנקו ומספיק ×××××,
אני רכשתי בלנקו והמלצתי רק על זה.

הסוג הוא גרניט. סיליגרניט זה חברה מסויימת, אם אני לא טועה.
 

2bdesign365

משתמש פעיל
כתבה בעניין מקווה שיעזור
המדריך לרכישת כיור מטבח

הכיור הוא הכוכב הראשי במטבח, הבחירה בו אמורה להתבסס על שיקולים פונקציונאליים ועיצוביים כאחד. כשאנחנו מדמיינים את מטבח חלומותינו, מושקעת תשומת לב מעטה מדיי בבחירת כיור המטבח. למרות שבחירה מושכלת של כיור, תתרום למראה המושלם של המטבח וכן ליעילות השימוש בו.
בניגוד למה שהיה מקובל בעבר, היום ישנה נטייה להשתמש בצורות וחומרים שבעבר נחשבו לנועזים והם משתלבים בצורה טבעית בחללי המטבח המודרני ופעמים רבות הופך הכיור לאלמנט שמכתיב את הטון העיצובי בחלל המטבח כולו.
באמבט פור יו תמצאו מגוון רחב של כיורי מטבח שישתלבו באופן מושלם עם העיצוב של המטבח.

אז איך בוחרים נכון?

1. כיור מטבח יחיד או כיור מטבח כפול?
כיור מטבח כפול הוא כיור שבו קיים חיץ המהווה הפרדה בין חלק אחד למשנהו. כיור מטבח זה יתאים לבית שבו קיימת הקפדה על הפרדה בין כלים בשריים לכלים חלביים. כיור מטבח יחיד לעומת זאת, יאפשר משטח עבודה גדול יותר וכן השריית ושטיפת סירים ותבניות גדולות.

2. כיור מטבח גדול או כיור מטבח קטן?
גודל הכיור תלוי בגודל השטח הקיים במטבח וכן בצרכים של בני הבית. במידה ואת/ה רווק/ה שלא מרבה לבשל, 30 ס"מ אמורים להספיק לך. במידה ואתם משפחה מרובת נפשות ואתם נוהגים לבשל הרבה, הגודל הרצוי הוא בין 70 ל- 80 ס"מ. לפני שאתם בוחרים את גודל הכיור, מדדו את רוחבו הפנימי של הארון שמעליו יישב הכיור. את התוצאה שקיבלתם עגלו כלפי מטה.
יש לקחת בחשבון גם את משטח ייבוש הכלים.

3. אוהבים לנקות?
בדקו מהי עמידותו של הכיור לכתמים, לשריטות או פגמים אחרים. קראו את המלצות היצרן בנוגע לתדירות ואופן הניקיון ובאילו חומרים רצוי לא להשתמש והם מזיקים לכיור. חשוב לוודא כי הכיור מגיע עם אחריות ומיצרן מוכר.

4. לאיזה חומר גלם אתם יותר מתחברים?

• כיור מטבח נירוסטה – חומר עמיד ומאוד נוח לניקוי מה שהופך את הנירוסטה לחומר הגלם האופטימלי. אם כי, חשוב לציין כי הנירוסטה נשרטת בקלות.


• כיור מטבח גרניט – המראה של כיורי הגרניט הוא מראה מגורען שכן הוא מורכב מתערובת של חלקיקי גרניט ופולימר. כיורי הגרניט מאוד עמידים, והם לא נשרטים בקלות. כיורי הגרניט יקנו למטבח מראה חם.
• כיור מטבח קוריאן – מיוצר מסוגים שונים של מינרליים טבעיים אליהם מתווסף חומר אקריליק. השילוב של שני החומרים האלה יוצר כיור עמיד ביותר, קל לניקוי ותחזוקה. הימנעו מהנחת סירים חמים שכן הם עלולים להרוס את החומר.
• כיור מטבח חרס – החומר המסורתי של כיורים בישראל. אלו כיורים אשר עשויים מקרמיקה קשה ונהנים ממראה מרשים מאוד. חסרונם העיקרי בא לידי ביטוי בעמידותם שכן הם נוטים להתלכלך בקלות, לספוח כתמים ולהיסדק.


• כיור מטבח סילקוורץ – עשויים מתערובת של סיליקון וקוורץ. סוג זה של כיורים פחות מומלץ בעקבות העובדה שהם נשרטים בקלות, מתלכלכים וקשים לניקוי.
• כיור מטבח אקרילי - עשויים תערובות אבן עם חומרים אקריליים הידועים בשמות שונים: סיליקרון, סיליגרניט, סיליקוורץ, קריסטלייט קריסטאדור.
• כיור מטבח סיליגרניט – עשוי מאותה תערובת של הסיליקוורץ, אך בתוספת גרניט חומר זה הינו מעולה עמידות בפני שריטות גבוהה מאוד והגימור מנוקד בדומה לאבן קיסר.


• כיור מטבח אבן או זכוכית – יתרונם העיקרי הוא יופיים המרהיב אולם עמידותם נמוכה.

5. איך הוא משתלב בעיצוב המטבח?
צבע שתואם לצבע משטח העבודה ליצירת מראה אחיד או צבע מנוגד שיבליט את הכיור? מה אתם אוהבים?


בחרתם? מעולה! נעבור להתקנה

סוגי התקנה

1. התקנה עליונה – הכיור יורכב על משטח העבודה ושוליו יבלטו כלפי חוץ. זוהי ההתקנה הפשוטה ביותר אבל חסרונה מתבטא בכך שהמים גולשים אל המשטח והלכלוך עלול להצטבר מתחת לשולי הכיור.
2. התקנה תחתונה – הכיור יורכב מתחת לשיש. יתרונותיה מתבטאים בקלות גריפת המים אל הכיור. אולם, זוהי התקנה שנחשבת יקרה יחסית ובמקום החיבור יכולה להיווצר נזילה והצטברות של לכלוך.
3. התקנה שטוחה – הכיור מורכב בגובה השיש כאשר צדדי הכיור מכוסים על ידי המשטח. היתרון הוא שקל לגרוף את המים והלכלוך מהשיש משויף שהם בקו אחד.
4. התקנה אינטגרלית – בהתקנה מסוג זה הכיור ומשטח העבודה יתחברו ביניהם כך שייראו כאילו הם אחד. אולם, מכיוון שלרוב שני האלמנטים הללו לא עשויים מאותו החומר, הם גם לא מתנהגים באותו האופן ומה שטוב לאחד, עלול להרוס את משנהו.
 

תמר רנד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים

מלכהלין

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
אני רכשתי בלנקו והמלצתי רק על זה.
גם בשימוש בדברים חמים?
אני ממש במצוקה
emoji_u1f61e.png

לקוחה סיפרה לי שהכיור שלה, בלנקו, נסדק כאשר סיננה את האטריות מהמים
ערערה לי את כל הבטחון עם הבלאנקו
emoji_u1f644.png

האם גם את מסננת איטריות לכיור?הכל רגיל רגיל?
 

הפעלות בכיף

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
הזוי?
למה כיור של חרסה עומד לי חזק ונוצץ (כמובן אחרי נקיון) במשך כ 20 שנה
ופה אני שומעת כ"כ הרבה תלונות...
מה כדאי לבחור?

האורך של הכיור אני יודעת גודל מועדף (60,50)
אבל מה הרוחב של הכיור המומלץ (היום יש לי צר יחסית)
וכן מה העומק שלו,
כי הייתי במטבח שהכיור היה ממש צר ולא עמוק בכלל (למרות שהיה כיור 60 נכנס שם הרבה פחות דברים ממה שנכנס אצלי בכיור קטן של חרסה)

אני מתלבטת על כיור- אולי עדיף נירוסטה
אבל מבחינת עומק ורוחב, לא יודעת מה הסטנדרט, מה מומלץ
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה