חלילהאבל מי יודע אם הוא לא גדול הדור הבא? (אולי כבר של ההווה, לא מכירה)...
אכן יש לי את הספר הזה של הרב מיכאל שילוני שליט"א הווא נקרא "שומע ומשמיע" ניתן להשיגו בגיטלר (יש בקול הלשון 60 שיעורים שלו שזה בעצם הספר) ספר ניפלא הכי טוב שראיתי עד כההנושא כשלעצמו מרתק, ובהחלט לא נכתב על עליו כמעט כנושא, אני חושב שהספר היחיד המקיף שיש בנושא הוא של הרב (או האחים) שילוני, כמדומני תחת השם שומע כעונה.
ואם מישהו בעניין העלה רק את הנידון הלמדניים המוכרים
האם אפשר להוציא את האחרים בסיפור יציאת מצרים.
ומה הדין בברכת כהנים האם יכול כהן להוציא את חבריו במצות ברכת כהנים מדין שומע כעונה
אבל זה סתם למי שרוצה קצת לדבר בלימוד
מי יש לו אפשרות כל שהיא לעזור לי להשיגם אשמח מאוד מאוד וייזכה רבותנ.ב את 2 הספרים האחרונים אבני חושן ו"שומע כעונה" אין לצערי והלוואי והייתי
משיג אותם
מכיוון שלא הוצעו לי עוד רעיונותלמי יש רעיונות לשם של הספר?
אני חשבתי על "שמעתתא דשומע כעונה" כי שמעתתא זה שמועה ומתבאר בספר באריכות שזו הלכה שקיבלנו בשמועה הלכה למשה מסיני וכו
אשמח לשמוע עוד רעיונות וכו
מכיוון שלא הוצעו לי עוד רעיונות
הוחלט בס"ד על השם הנ"ל
הספר יכיל בקרבו ארבעה שערים
שמעתתא א' - בו יבוארו דברי הגמרא בסוכה בארוכה
שמעתתא ב'- בו יבואר ששומע כעונה הוא דין התורה
שמעתתא ג'- בו יבואר היכן רמוז בתורה דין שומע כעונה
שמעתתא ד'- בו יבואר מקומות בתורה שהתפרשו על פי דין שומע כעונה
הספר נמצא בס"ד עצומה בשיא כתיבתו וממש בקרוב תסתיים כתיבתו
באמת? תודה רבה רבה טוב שאמרת לישמעתא א' וכו'
שמעתתא זה לשון רבים. שמעתא לשון יחיד.
בהצלחה רבה!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: