מה פתאום! כמו ליקאת או ליקאתעת; אין לאשכנזים ט' בכלל.נכתב ע"י אליהו פריד;397132:אצל האשכנזים כיצד יבטאו כמו ליקאַט או כמו ליקטעֶט
זו לא בעיה, כי שוא נע גם האשכנזים יכולים לבטא (לא שהם תמיד עושים את זה...)נכתב ע"י אברהם;397364:אני מניח שאם תציעו את זה לאקדמיה היא תוציא בקרוב כלל חדש לשוא נע, לכלול גם את ט' ות' באותיות "הדומות".
אגב, איך בעלי מבטא אשכנזי אומרים את הפסוק "וְלֶחֶם סְתָרִים יִנְעָם"?
נכתב ע"י אושר;397375:זו לא בעיה, כי שוא נע גם האשכנזים יכולים לבטא (לא שהם תמיד עושים את זה...)
כשם שזה בא בלי עזרתי כן זה הלך שלא באשמתי...נכתב ע"י אברהם;397382:.
דרך אגב, סוףסוף יצא לך ציטוט בצורה נורמלית. אני מבין שהבעיה הסתדרה. מזל טוב!
כשם שלא קיבל שכר על הדרישה, כן לא יקבל שכר על הפרישה..נכתב ע"י אושר;397415:כשם שזה בא בלי עזרתי כן זה הלך שלא באשמתי...
נכתב ע"י געוואלדיג;397337:רבותי, עם "מלטתנו" הסתדרתם?
נכתב ע"י אברהם;397364:אגב, איך בעלי מבטא אשכנזי אומרים את הפסוק "וְלֶחֶם סְתָרִים יִנְעָם"?
לא חסרות מילים בעיתיות.נכתב ע"י למען דעת;397519:עם ד' ות' (מולדְתְּךָ) כבר הסתדרתם?
תן בבקשה דוגמא למה שקורה באזלא גרש/גרשיים.נכתב ע"י געוואלדיג;397566:פת"ח בסוף התיבה מתחת לאותיות הגרון, היא פת"ח גנובה ואינה אמיתית, אלא שו"א לכל דבר, (מלבד בנוגע לאזלא גרש/גרשיים).
מאיזו בחינה נחשבת המלה יהושע (או כל מלה שיש בה פתח גנובה) מלרעית? (האם חוץ מגרש/גרשיים יש עוד סימנים למלה מלרעית, פרט למקום הטעם?)נכתב ע"י געוואלדיג;397617:הכלל הוא שאם אין קדמא (משרת) לפני הגרש והמילה של הגרש היא מלרע, אזי הגרש הופך לגרשיים. אם המילה היא מלעיל ואין לפניה קדמא, אזי הגרש נקרא "אזלא גרש" ויש לו ניגון מיוחד.
מילה כמו יהושע, נחשבת כמלרע על אף הפת"ח שבא אחר הטעם. אולם ביחס לגרש/גרשיים היא נחשבת למלעיל. על כן "והצרוע" (ויקרא יג, מה) באזלא גרש.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: