יכול להיות שיש עוד מה לעשות חוץ מלהתפלל?ככלה, אני מתפללת שחמותי לא רואה את הגהנום בעוה"ז בגללי.
יכול להיות שיש עוד מה לעשות חוץ מלהתפלל?ככלה, אני מתפללת שחמותי לא רואה את הגהנום בעוה"ז בגללי.
על אחד מגדולי ישראל מספרים, שבעת שהיו מתלוננים בפניו על ילדים חולים, או על קשיים מצויים בגידול הילדים, היה אומר שאין זה צער גידול בנים.. זהו הגידול בנים עצמו...שבעה בנים זה אומר תפעול 24/7 של:
ניהול תלונות ואכיפה משטרתית (אבא/אמא, הוא הרביץ לי), בתי משפט (תקרא לו ונשמע בדיוק מה קרה), גביית עדויות (מי התחיל? אה, את זה שכחת לספר..), הפעלת סמכות (ככה אבא אמר), שינויי חקיקה תקופתיים (מעכשיו מי ש... יקבל..), ניהול קרב במצבי משבר (תשב לידו בכל זאת..), הבטחות בלי כיסוי, יכולת תמרון ואקרובטיקה.
ועוד היד נטויה (עד שהקטן נתלה עליה, ואתה מפחד שלא יפול על הראש, אז תופס חזק, וההוא נהנה מהמצב ומרים רגלים וגם מעיז לבקש יותר גבוה, ועוד פעם ועוד פעם..).
ר' הלל זקס זצ"ל, ראש ישיבת חברון, הגיב כך. (לא יודעת אם תמיד או רק בסיפור מסוים)על אחד מגדולי ישראל מספרים, שבעת שהיו מתלוננים בפניו על ילדים חולים, או על קשיים מצויים בגידול הילדים, היה אומר שאין זה צער גידול בנים.. זהו הגידול בנים עצמו...
ראש ישיבת כנסת ישראל במודיעין עיליתראש ישיבת חברון
כנסת הגדולה את מתכוונת.רא
ראש ישיבת כנסת ישראל במודיעין עילית
על אחד מגדולי ישראל מספרים, שבעת שהיו מתלוננים בפניו על ילדים חולים, או על קשיים מצויים בגידול הילדים, היה אומר שאין זה צער גידול בנים.. זהו הגידול בנים עצמו...
ומה עם האישה? רק הבעל!? אם כבר להיפך!האם מישהו מכיר מקור לאמרת הכנף
שגן עדן מובטח למי שיש לו שבעה בנים?
שאלתי וביררתי ולא מצאתי לזה מקור.
אם מישהו יודע מקור אשמח לדעת.
לאומה עם האישה? רק הבעל!? להיפך.
אני הראשון ששמתי לזה לב...?
לרבנית קולדצקי יש גם מקור לכריכת חוט אדום וסיבובים בקבר רחל. כך התפרסם בשמה.שמעתי זאת במפורש מהרבנית קולדצקי
לאומה עם האישה? רק הבעל!? להיפך.
אני הראשון ששמתי לזה לב...?
אכן כך מסתבר, ולכן היה צריך לדייק ולכתוב "שגן עדן מובטח למי שיש להם שבעה בנים".לא
ברור שאם לאישה אז גם לבעל וכן להפך
אם וכן השמועה נכונה
אין מצב שרק אחד יזכה והשני יגרע שכרו
בעיקר 7 קווי טלפון...אצלנו אומרים 7 בנים גן עדן
7 בנות ספסל בגינה...
אז אם אין מקור כנראה שאחד מהאנשים שפרסמו את האמרת כנף שינו מהראשונים וכתבו ביחיד ולא ברבים.כמובן שאין מקור מבוסס לאמרת כנף הזו.
ואני משנה את האמרה הזאת"שגן עדן מובטח למי שיש להם שבעה בנים".
נכון. וגם לו יצוייר שהיה מדובר באותו אחד, אבל סו"ס לא יועיל לפי מה שנכתב כאן.לא לערבב - מי שבכה לפני פטירתו ואמר כנ"ל היה רבי יוחנן בן זכאי, לא האמורא רבי יוחנן שהיו לו עשרה בנים שנפטרו בחייו.
+1המקור לאמרה הזו שידוע לי ,
ואחרי שביררנו אצל תלמידי חכמים הוא כזה:
מכיון שכאשר אומרים קדיש על נפטר יש לו עילוי נשמה.
וכאשר שבעה בנים אומרים אחריו קדיש-
מעלים אותו משבעת מדורי הגהינום לגן עדן.
מעניין מאוד!המקור לאמרה הזו שידוע לי ,
ואחרי שביררנו אצל תלמידי חכמים הוא כזה:
מכיון שכאשר אומרים קדיש על נפטר יש לו עילוי נשמה.
וכאשר שבעה בנים אומרים אחריו קדיש-
מעלים אותו משבעת מדורי הגהינום לגן עדן.
לא אא לשנות את האמרה הזאת..מעניין מאוד!
אם זה המקור, אולי צריך שמונה.
כי דוד המלך אמר על בנו אבשלום שמונה פעמים 'בני', ומבואר בגמרא (סוטה י, ב) ששבעה הם להוציאו משבעה מדורי גיהנם, והאחרון - לפי דעה אחת - הוא להעלותו לעולם הבא. (וזכור לי שמפרשים שהכוונה ל'גן עדן').
בכל מקרה נראה שלא די ביציאה משבעה מדורי גיהנם.
אז אולי צריך שמונה בנים בשביל האמרה הזאת.
לא א"א לשנות את האמרה הזאת..
ואני משנה את האמרה הזאת
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: