שאלת המליון דולר

רחל לאה

משתמש רשום
ידועה הדילמה כיצד מתמחרים עבודת קריאיטיב, עם כל מי שאני מדברת אני שומעת את הספיקות בזה, מצד אחד מדור לקוח שעדיין לא פונה למשרד פרסום גדול, מאידך עבודת הקריאיטיב אינה פשוטה...
אשמח לפתוח דיון פורה על התמחור עבור עבודות קריאיטיב ללקוח קטן, בינוני וגדול. לטווח קצר ולטווח ארוך.
:)

לללי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
תפרטי, למה את קוראת עבודת קריאייטיב? מה זה כולל?

רחל לאה

משתמש רשום
עבודת קריאיטיב היא כל מה שזה כולל, מההפקה של הפרסום בעיתון ובפליירים עד רעיונות במוצר עצמו וכל מה שיעזור לקידומו מבחינה רעיונית.
כמובן שיש לקוחות שמבקשים קריאיטיב + כתיבת תכנים, או קריאיטיב + קידו"מ ויח"צ. אבל בכלליות אני סבורה שבעבודת קריאיטיב התמחור בה היא מלאכה בפני עצמה, אין חולק ע"כ.
תקנו אותי אם אני טועה...

טוהר

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
לקוח שיעריך קריאייטיב ישלם עליו. לקוח שלא יעריך לא ישלם. המחיר לא ישנה לו. כמובן לקוח שלא יכול לשלם זה כבר סיפור אחר. במצב כזה אפשר לסגור מחיר נמוך ואת ההפרש כאחוז מההצלחה (כאן את לוקחת סיכון אך מוכיחה שאת מקצועית ומאמינה ביכולותייך) כמובן שהסכם כזה חייב להיות מסודר בחוזה והוא יעשה רק אם יש לך זמן פנוי מלקוחות אחרים.
לגבי התמחור שלך : הוא צריך להיות ע"פ הערכת הזמן וע"פ הערכת היכולת שלך לתת עבודה מקצועית שתביא תוצאות מהירות.

ובכל מקרה תמיד כדאי לזכור: משרד פרסום מתחיל לא גובה אותו מחיר שגובה משרד פרסום ותיק.

בהצלחה

אדיר

אלי אלימלך

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
א. שאלת מליון הדולר. ולא שאלת המליון דולר.
ב. הכל לפי המבייש והמתבייש (ב"ק פג.), והכל לפי המפרסם והמתפרסם.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י אלי אלימלך;594093:
א. שאלת מליון הדולר. ולא שאלת המליון דולר.
ב. הכל לפי המבייש והמתבייש (ב"ק פג.), והכל לפי המפרסם והמתפרסם.

בקיצור, אם לא שוה לך - בודאי שלא תעשי את העבודה, ואם שוה לך ואת יכולה לסחוט,
כמה שנראה לך שאת יכולה - תסחטי. גם אם זה מחיר מוגזם ביחס לשעות העבודה ולהשקעה שלך.

וכמובן, אל תקני קוטג' כי תנובה סוחטים אותנו.

רחל לאה

משתמש רשום
עדיין לא באתי על סיפוקי,
מאחר ואחוזי הצלחה זה לא רלוונטי אצל רוב הלקוחות, שלא אוהבים את זה, כי עובדים איתך תקופה ומשלמים עליה, ונפגשים בפרויקט הבא.
כמו"כ לקבוע שהכל לפי רמת המפרסם, לדעתי זה תלוי בעוצמת המסר שנקלט מהקריאיטיב גם אם נעשה ע"י פרסומאי מתחיל.
וודאי שסתם לסחוט זה לא פתרון...
העיקר-ישנו תעריף מסויים על פיו אפשר להתקדם? לדוגמא פר שעות + פר עבודה?
רוב תודות לכולם...

שוקולד לבן

משתמש צעיר
הפקות ואירועים
במצב הנוכחי של השוק - חברת 'רעיונות' בעלמא אינה זוכה להכרה הראויה.
אופציות אפשריות:
1. תשלום חד פעמי לפי שעות על ייעוץ (ואז יכול להיות שיצוץ לך רעיון מדהים יומיים אחרי הפגישה, ואת והם יפסידו)

2. בניית תוכנית שיווק (אם גם זה התחום שלך, מלבד הרעיונות הקריאייטיביים) - שם תנתחי להם את מצב העסק למען הפרוטוקול, ותשלבי את הרעיונות. התשלום יבוצע עבור תוכנית השיווק.

3. ריטיינר חודשי - לפיו הם 'נמצאים בראש שלך', ואת מייצרת להם רעיונות לשדרוג השיווק באופן קבוע (קצת קשה לי לראות אותם עושים את זה, אלא אם כן נתת להם בעבר רעיון-שניים שהוכיחו את עצמם, ואז הם יודעים ששווה לשכור את שרותייך בקביעות)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה