עזרה שאלה שאלתית לאלופי קטאן דכאן

sara lev

משתמש פעיל
הבנתי נכון?
לקבל נקודות צריך המשך...
לקבל משאבים לא...
??????????????????
אביר-שודד יש בכל קטאן
יש שודד ויש אבירים.
בבסיסי יש את השודד, אבל במורחב המשחק ממש מתבסס עם אבירים שיש לכל אחד.
ממה שידוע לי ממש אין חובה,
אפשר לשים בכל מקום פנוי
ממש לא.
חיפשתי עכשיו ליתר ביטחון את ההוראה: "יישוב חדש יכול להבנות אך ורק בצומת דרכים פנוי ובתנאי שאחת הדרכים המובילה אל הצומת תהיה שלכם.ובמרחק של שני קטעי דרך לפחות."

מיכל צמח.

משתמש חדש
''יישוב חדש יכול להבנות אך ורק אם אחת הדרכים בצומת תהיה שלכם''. כמו כן היישוב הקרוב אל הדרכים פנוי ובתנאי שאחת הדרכים המוביל לצומת צריך להיות במרחק של לפחות 2 קטעי דרך''
ודרך ודאי שאי אפשר לתקוע סתם ''קטע דרך חדש צריך תמיד להיות קשור לקטע דרך, יישוב או עיר שברשותך''
מה שבגרשיים הועתק מההוראות ויוצא שאי אפשר

אפרתEfrat

משתמש צעיר
יש קטאן "ערים ואבירים" ויש קטאן בלי אבירים.
לנו בהתחלה היה בלי האבירים ורק כשקנינו את השני היה לנו.
ב'קטאן המשחק' הבסיסי יש דמות אחת-שודד, אך בקלפי הפיתוח יש קלף 'אביר' שהוא מאלץ את השחקן להעביר את השודד לחבל ארץ אחר ולשדוד קלף משאב אחד ממי שיש לו שם יישוב.

ניק 27551

משתמש מקצוען
ב'קטאן המשחק' הבסיסי יש דמות אחת-שודד, אך בקלפי הפיתוח יש קלף 'אביר' שהוא מאלץ את השחקן להעביר את השודד לחבל ארץ אחר ולשדוד קלף משאב אחד ממי שיש לו שם יישוב.
מי שמשחק ערים ואבירים שוכח מקלפי הפיתוח של משחק הבסיס.

אפרתEfrat

משתמש צעיר
ערים ואבירים זו הרחבה למשחק הבסיסי,או משחק בפני עצמו?
מה ההרחבה הכי מוצלחת לבסיס?

ניק 5251

משתמש צעיר
חייב להיות מחובר לשבילים שיוצאים מהיישובים והערים שלכם.

יש קטאן "ערים ואבירים" ויש קטאן בלי אבירים.
לנו בהתחלה היה בלי האבירים ורק כשקנינו את השני היה לנו.
אבל יש קלפי פיתוח
ובקלפי פיתוח יש אבירים!!

ניק 5251

משתמש צעיר
ערים ואבירים זו הרחבה למשחק הבסיסי,או משחק בפני עצמו?
מה ההרחבה הכי מוצלחת לבסיס?
הרחבות ברעיון הופכים את המשחק ליותר מעניין
אבל זה לא הקאטן עם החשיבה ואסטרטגיה!!
לכן לא מומלץ לקנות הרחבה, אך הרחבה שתוסיף ל5 או 6 שחקנים זה כן טוב

עליבאבא

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
לא בטוח, אבל נראה לי שאני מכיר את כל ההרחבות. ערים ואבירים עולה על כולם משמעותית.

נחמיהה

משתמש חדש
בתור אחד ששיחק קטאו רגיל וקטאן אבירים אחרי ששחקנו אבירים אי אפשר לחזור ולשחק בקטאן הרגיל בנוגע להבדלים המשחק הוא כמעט אטו דבר אלא שבאבירים יש גם סחורות אותם מפיקים ע"י ערים[בד כבשים מטבעות ברזל וכן דף מעץ] ובנוסף ישנם את הברברים אשר מתקדמים לאיטם וכל פעם שמגיעים יש מתקפה ואם מספר האבירים עולה על הברברים אז מנצחים אך אם הברברים מנצחים כל מי שלא מוגן מפסיד את העיר שלו זה בגדול ההבדלים

ניק 27551

משתמש מקצוען
לא שיחקתי עם הרים ואבירים,
אבל שיחקתי את יורדי הים, וגם את עליית שבט האינקה,
ושתיהם פחות נחמדים מהרגיל,
יורדי הים זה בדיוק אותו משחק כמו משחק הבסיס עם לוח יותר גדול (ממציא המשחק עצמו כתב שמטרת יורדי הים היא להגדיל את המרחב של המשחק ומטרת ערים ואבירים היא להוסיף לו עומק)
את שבט האינקה אני לא מכיר.

ניק 5251

משתמש צעיר
יורדי הים זה בדיוק אותו משחק כמו משחק הבסיס עם לוח יותר גדול (ממציא המשחק עצמו כתב שמטרת יורדי הים היא להגדיל את המרחב של המשחק ומטרת ערים ואבירים היא להוסיף לו עומק)
טעות לא יורדי הים,
אלא מגלי ארצות ופיראטים,

RU1

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אין שום בעיה לבנות יישוב סתם בלי קשר של יישוב אחר שלכם

עריכה:בשביל לקבל את המשאבים זה בסדר אבל כדי לקבל את המקודות על היישוב בסוף המשחק צריך דרך צמודה
כתוב שחובה להמשיך עם רצף השבילים.
זה מה שיוצר את הקושי והמתח - המלחמות על הצמתים המניבים ביותר.
יורדי הים זה שונה לגמרי.
מהנה מאוד.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה