שאלה קלאסית אבל חשובה ודחופה

פנינה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מעצבת ספריית גבס
ורוצה בבקשה לדעת מה הרוחב המקסימלי של מדף בשביל לשאת ש"ס וכו'?
מה לגבי ספריה מרחפת האם יש שינוי בענין?
ועוד שאלה
ספריה מעל ספה- מה הגובה שאפשר להתחיל כזה דבר?
עצות טיפים ורעיונות יתקבלו בברכה תודה לכולכם:D

חסי אונגר

משתמש צעיר
עיצוב ואדריכלות פנים
אצלי בבית עשיתי ספריה תלויה- לא מגבס......
מצרפת תמונה שתראי איך יצא, אני יכולה לבדוק בתוכניות שלי מה הגובה שעשיתי שם- אם אני לא טועה באזור ה135 ס"מ, רוחב הספריה הוא 24 ס"מ- ממש מדויק לספר

קבצים מצורפים

• SAM_1868.JPG
    SAM_1868.JPG
    3.4 MB · צפיות: 474

פנינה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
חסי אונגר תודה על השיתוף, ספרייה יפה מאד.
האם גובה כזה לא נמוך מידי? לא נתקעים בו בשימוש בספה?
אבל לגבי השאלה של רוחב מדף,
אני רוצה לדעת מהו הרוחב המירבי שאפשר לעשות את מדף הגבס כדי יוכל לשאת משקל כבד של ספרים?

SHLOMTZY

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא יודעת מה הרוחב המירבי
כשתכננתי ספריה מרחפת עם מדפים ברוחב 2+ אנשי גבס שהתייעצתי איתם אמרו שבעבודה מקצועית וחיזוקים נכונים אין בעיה (X עם הניצבים/ פלטת עץ/ קונסטרוקצית ברזל ולא פח)

*אפרת*

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
כשתכננתי ספריה מרחפת עם מדפים ברוחב 2+ אנשי גבס שהתייעצתי איתם אמרו שבעבודה מקצועית וחיזוקים נכונים אין בעיה (X עם הניצבים/ פלטת עץ/ קונסטרוקצית ברזל ולא פח)
נכון, ולסיכום למעשה שהרוחב גודל מומלץ להגדיל את גובה המדף יחד כחלק אינטגרלי
לדוג' שאני תכננתי ברוחב 1.20 עם מדפי עץ המלצת הנגר הייתה על 2.80 בירץ' ולא מ''מ פחות.
כל גודל התייעצי עם איש גבס או נגר לגופו.

פנינה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה לגבי רוחב מדף רק של גבס בלי עץ האם זה אותו דבר?
האם פלטת עץ מחזקת? מה לגבי זכוכית על המדפים?
שמעתם פעם על נישה בספרייה שבה מדליקים את הנרות בתוך המדף והוא נפתח מלמעלה לאוורור עם הטאצ'?

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אין הגבלה לרוחב מדף גבס, אבל יש לעשות חיזוקים וניצבים כל 35 ס"מ כדי שהוא יהיה יציב.
מצרפת תמונה של ספריית גבס מאחורי ספה - המדף הראשון מתחיל בגובה 90 ס"מ למיטב זכרוני ויש מעליו עוד 2 מדפים זהים - ברוחב 3.5 מ' כ"א.
יש על הגבס מדפי זכוכית והכל
Screenshot_20190531-160840.jpg
עומד כך על תילו כבר 8 וחצי שנים...

פנינה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ממש יפה.:D
ובכיוון של מה שאני מחפשת.
יש לך אולי את התמונה המלאה של הספריה?
מעניין אותי מה קורה שם למעלה;)

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אין הגבלה לרוחב מדף גבס, אבל יש לעשות חיזוקים וניצבים כל 35 ס"מ כדי שהוא יהיה יציב.
מצרפת תמונה של ספריית גבס מאחורי ספה - המדף הראשון מתחיל בגובה 90 ס"מ למיטב זכרוני ויש מעליו עוד 2 מדפים זהים - ברוחב 3.5 מ' כ"א.
יש על הגבס מדפי זכוכית והכל צפה בקובץ המצורף 520741 עומד כך על תילו כבר 8 וחצי שנים...
ממש יפה.:D
ובכיוון של מה שאני מחפשת.
יש לך אולי את התמונה המלאה של הספריה?
מעניין אותי מה קורה שם למעלה;)

שימי לב שיש כאן הבדל משמעותי בין 2 התמונות שעלו.
באחת המדפים נמצאים מעל הספה, ובעיני התחושה קצת לא נעימה, הייתי נמנעת אם אפשר, ואם חייבים- אז הייתי מתחילה את זה מגובה יחסית גבוה - נגיד 1.80
בתמונה השניה הספריה שקועה בקיר מאחורי הספה, וכאן רק צריך לוודא שהגובה שלה מתחיל גבוה מגב הספה, פחות משמעותי מבחינת תחושת המרחב.

RACHEL PSHITIK

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
@שיפי פוקסמן גובה של 1.80 מעל ספה. לא יראה כספריה בעננים?:rolleyes:
מישהיא פעם רצתה ממני כזה דבר וגם להדליק שם נרות שבת מידי שבת בשבתו. בספריה מרחפת מעל ספה. ולא רצו לעשות עיבוי לקיר כי זה לוקח שטח מהדירהץ שטח קטן מאד זה היה.

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@שיפי פוקסמן גובה של 1.80 מעל ספה. לא יראה כספריה בעננים?:rolleyes:
מישהיא פעם רצתה ממני כזה דבר וגם להדליק שם נרות שבת מידי שבת בשבתו. בספריה מרחפת מעל ספה. ולא רצו לעשות עיבוי לקיר כי זה לוקח שטח מהדירהץ שטח קטן מאד זה היה.

אני בכלל הייתי נמנעת מלעשות ספריה מעל הספה, זה מרגיש לי לא נעים להתרווח על הספה, כשמעל יש מדפים כבדים.
ודווקא בגלל זה אם הייתי נאלצת לעשות הייתי עושה בגובה כדי להשאיר תחושה מאווררת בספה עצמה. לי בדמיון זה מגיע כהמשך לספריה שליד הספה ומגיעה עד לרצפה, אבל כמובן שזה לא מחייב... לעשות הדלקת נרות מעל הספה נשמע לי לא נוח גם אם זה נמוך, כאילו מה - עומדים על הספה כדי להדליק?? לא נוח ולא בטיחותי.
תחפשו מקום אחר להדלקת נרות, וכמו שכתבתי אם אפשר להמשיך את הספריה לצד הספה- אפילו עמוד אחת, זה כבר נותן יותר מקום לעיצוב מעניין וגישה נורמלית לנרות

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עשיתי ללקוחות ספה משולבת בספריה,
יש רק מדף עליון גבוה מאד לספרים פחות שימושיים,
ובחלל שנשאר מעל הספריה עשיתי כעין מסגרת בעומק של 10-15 בשביל חפצי נוי ומראה או אולי בסוף תמונה
מצ"ב הדמיה גושנית,
אם חשוב לך אבקש מהלקוחה לצלם איך יצא.
Untitled.jpg

פנינה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
@אדריכלית מזווית אחרת. תודה רבה.!:D
מעניין אותי באיזה גובה עשית את המסגרת הזו שבהדמייה
אבל אם אני יעשה כזה דבר בשביל ספרים זה יוצא יותר עמוק בערך 25 ס"מ .בעייתי?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה