שאלה על תמחור למתלווה לעבודה...

יסמין שטרן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
שלום לכולם!

אני מלמדת מישהי בכיתה י"א ציור באופן פרטי.
לאחרונה הועלה רעיון שהיא תתלווה אליי לפרוייקטים שונים (ציורי קיר, איורי ספרים...), כצופה מהצד המקבלת הדרכה ולימוד תוך כדי עבודה ואולי גם תעזור קצת...
בקיצור- לימוד ציור כמו שהיו עושים פעם (מעין שוליה לצייר).

אני מאמינה שצריך לגבות על כך תשלום שהרי היא לא רק צופה וכן זה מצריך ממני מאמץ מסוים- לקבוע שעה, להדריך תוך כדי ועוד...
אך כמה לקחת???:confused:

אשמח אם יש הצעות למישהו... או אפילו כמה לקחת ביחס לשיעור פרטי רגיל?

תודה!
יסמין

יפית כוכב

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אני חושבת שאם היא תעזור לך בעבודה (כמו שהיה בעבר, שוליה לאמן וכו') נראה לי שמן הראוי שתשלמי לה... ואם תאמרי שאת מקנה לה ידע- אז יצאתם בתיקו.
גם בעבר האמן היה מחזיק את השוליה ומלמדו את רזי וסודות המלאכה, ובתמורה הנער ביצע את המטלות הפשוטות שבמלאכה ועזר לאמן.

השאלה היא האם באמת היא עוזרת לך או שזה רק נטל. כי אז זה כבר סיפור אחר.

שפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני חושבת שאת כן צריכה לגבות ממנה תשלום.
כשתלמידה יושבת לידך ומסתכלת איך את מציירת, זה נטל, בפירוש.
מעניין כמה.

יסמין שטרן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
האמת שלא נראה לי לפחות בשלב הזה שהיא תעזור... נראה רק אם תצבור בטחון. כרגע זה נראה ממש שיעור אך בלי התנסות...

יפית כוכב

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מה שעלול לקרות אם תיקחי כמו שיעור רגיל, זה שתהיי חייבת למסור לה שיעור ובו בזמן להתרכז בפרוייקט שיצא טוב ויפה, בזמן, מושלם וכו'
נראה לי שאני הייתי גומרת כזה שיעור מותשת לגמרי...

יסמין שטרן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
ברור שלא כמו שיעור רגיל.... אולי חצי... לכן שאלתי כמה כדאי לעומת שיעור רגיל...
רעיונות...?

mim

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יצא לי פעם לעשות ניסיון בכיוון הזה - תלמידה הייתה אמורה לעבוד איתי על ספר. קחי בחשבון שכאשר התלמידה מקבלת בטחון עצמי מספיק, היא תעיר הערות ותנסה לשכנע אותך לקבל דעתה, מה שגוזל המון המון זמן מזמן העבודה שאת צריכה להקדיש לציור. בכל אופן, זה היה ניסיוני - בסוף הפסקנו עם זה ומתוך שיקול אישי נתתי לה להמשיך לבד לאייר את הספר ההוא. אולי תלמידתך שונה, אך בכל מקרה צריך לקחת בחשבון הפסד זמן עבודה שלך ואולי תוכלי להתנות איתה קודם במה מותר לה להתערב ומה לא.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה