אופיס 365 שאלה למבינים באקסל

minach

משתמש פעיל
צילום מקצועי
יש לי 2 שאלות למבינים באקסל:

1. יש לי קובץ עם מס' רב של גליונות ואני צריך להוסיף בתא מסוים מילה/נוסחה שתווסף לכל הגליונות באותו מיקום האם יש נוסחה כזו?

2. היום כשאני שולף תוכן תא לגליון אחר זאת הנוסחה המתקבלת: A2'ינואר'= ואז בעצם אני מקבל בתא הנוסחה את מה שכתוב בגליון ינואר בתא A2 אני רוצה לדעת האם יש אפשרות שאני יכתוב נוסחה כזו: B15'A2'= וההסבר: שאת שם הגליון הוא "ימשוך" מתא B15 ואם שם כתוב ינואר זה ימשוך נתונים מינואר ואם בB15 כתוב פברואר זה ימשוך נתונים מגליון פברואר האם יש אפשרות ואיך?

תודה מראש!

Reuven83

משתמש רשום
לשאלה ראשונה יש לבחור את כל הגליונות ע''י קליק ימני על שם הגליון. ואז בחר קבוצת גליונות.
חשוב מאוד מאוד מאוד לפרק את הקבוצה אחרי שכותבים ע''י קליק ימני ופירוק הקבוצה

שאלה 2 התשובה היא פונקציות indirect
קשה להסביר בלי להעלות דוגמא (אולי הערב אני יעלה)
בקצרה: הנוסחה לוקחת תוכן תא ומשתמשת איתה לכתובת . רק צריך להוסיף רת הסימנים של אקסל לפני הנתיב ואחרי

minach

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י Reuven83;2018908:
לשאלה ראשונה יש לבחור את כל הגליונות ע''י קליק ימני על שם הגליון. ואז בחר קבוצת גליונות.

בקצרה: הנוסחה לוקחת תוכן תא ומשתמשת איתה לכתובת . רק צריך להוסיף רת הסימנים של אקסל לפני הנתיב ואחרי

תודה רבה על התשובה!
יש לי כמה שאלות על התשובות :)
על תשובה 1 האם יש אפשרות לבחור את כל הגליונות חוץ מגליון אחד או חוץ מכמה? כי לפעמים יש לי גליון מסכם של כל הגליונות ואם אני יעשה כדבריך הוא יפגע בו?
על תשובה 2 אשמח מאוד אם תוכל לכתוב לי נוסחה ספציפית לדוגמא שלי ובהמשך בעז"ה אני ילמד את הפונקציה יותר לעומק

FullTime

משתמש מקצוען
לשאלתך הראשונה, אתה בוחר את הגליונות עם לחצן קונטרול, כל גליון שאתה מקליק עליו נכנס בבחירה, על מה שאתה לא מקליק - לא נכנס בהגדרה...

ולשאלתך הראשונה, הייתי חייב לנסות את מה שראובן כתב, אז הנה לך תוצאה. ;)

בA1 תכתוב את שם הגליון.

קוד:
=INDIRECT("'"&A1&"'!B15")

וחן חן לראובן על קידום הפורום בענייני אקסל, שלאחרונה עלה בכמה מדרגות...

minach

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י Reuven83;2018908:

נכתב ע"י a26955;2019035:
לשאלתך הראשונה, אתה בוחר את הגליונות עם לחצן קונטרול, כל גליון שאתה מקליק עליו נכנס בבחירה, על מה שאתה לא מקליק - לא נכנס בהגדרה...
[ואני לא יודע למה ראובן אומר שצריך קליק ימני, אפשר עם קליק שמאלי]

ולשאלתך הראשונה, הייתי חייב לנסות את מה שראובן כתב, אז הנה לך תוצאה. ;)

בA1 תכתוב את שם הגליון.

קוד:
וחן חן לראובן על קידום הפורום בענייני אקסל, שלאחרונה עלה בכמה מדרגות...
לא יכלתי רק לצלצל הייתי צריך לכתוב פשוט אלופים!!!
ניסתי לפני זה את הINDIRECT והסתבכתי עם ה ' הסימון הזה לא נקלט לי

minach

משתמש פעיל
צילום מקצועי
שאלה נוספת האם יש אופציה כזו שאני כאילו מייצר גליון "מסטר" שכל הגליונות יהיו תואמים לו וכל שינוי בו ישנה את שאר הגליונות?

minach

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י a26955;2019035:
קוד:

ניסיתי לעשות את הפונקציה הנ"ל הבעיה בה שה B15 זה לא מתייחס כאל תא חי אל כטקסט ואז שאני מנסה למשוך בידית הגרירה תמיד נשאר B15 ולא ממשיך לB16 איך אפשר להתמודד עם זה?

FullTime

משתמש מקצוען
הפונקציה ROW מחזירה את מספר השורה הנוכחי.
פלוס 14, הכוונה כדי לקבל את הערך הרשום בעמודה B בשורה 15, צריך לשחק איתו לפי המיקום הפיזי - אפשר לעשות גם מינוס.
קוד:
=INDIRECT("'"&A1&"'!B"&ROW()+14)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה