איציק הצדיק
משתמש מקצוען
האם זה אפשרי ו/או תקני לחבר מכונת כביסה + מייבש + טוסטר אובן, לשקע אחד, שהוא שקע כוח שמיועד למכונת כביסה?
זה לא יכול להישרף?בהנחה שלא ביצעו עבירת חשמל בגודל הפקק, אין סיכוי שזה יחזיק.
שקע כח יסחוב עד 16 אמפר.
מכונת כביסה לבד כ10, מייבש 10 ומעלה. טוסטר אובן כ5.
אם באמת לא בוצע שינוי שהגדילו את הפקק ולא הגדילו את החוטים, אין מניעה לנסות כמובן, כי מקסימום יקפוץ הפקק.
לא אמיתי !!בכל אופון אני עולה טרמפ על הדיון פה לשאלה נוספת.
מהזה אומר שיש זרמי חשמל מהמכשירים הנ"ל [גם כשלא עובדים!] כשאני באמצע נקיון והרגליים קצת רטובות......???
ועוד יותר גרוע, זרמי חשמל במי ברז של המטבח כשהרגליים קצת רטובות.....?
אין ארקה בביתבכל אופון אני עולה טרמפ על הדיון פה לשאלה נוספת.
מהזה אומר שיש זרמי חשמל מהמכשירים הנ"ל [גם כשלא עובדים!] כשאני באמצע נקיון והרגליים קצת רטובות......???
החוט לא יכול להתחמם מעבר למה שמותר לו, אם אכן מותקן פקק מתאים להגנה על החוט. אי סיכוי שזה יקרה.אצלנו השקע התחיל לעלות באש כשפעלו מכונת כביסה ומייבש! ובניגוד למה שכתבו למעלה זה לא נכון לומר שאם זה עובד אז הכל תקין, מאחר והחוט מתחמם לאט, ובסוף הוא נשרף!
א. מדבר בדירה חדשה שעברה כנראה אישור של חברת חשמל טרם הכניסה לדירה.בהנחה שלא ביצעו עבירת חשמל בגודל הפקק, אין סיכוי שזה יחזיק.
שקע כח יסחוב עד 16 אמפר.
מכונת כביסה לבד כ10, מייבש 10 ומעלה. טוסטר אובן כ5.
אם באמת לא בוצע שינוי שהגדילו את הפקק ולא הגדילו את החוטים, אין מניעה לנסות כמובן, כי מקסימום יקפוץ הפקק.
כי מערכת החשמל שם לא היתה תקינה מאחת הסיבות שכתבתי.מנסיון בשטח
גרתי בדירה ישנה (ארקה כנראה לא הייתה 100% בכל הבית)
כאשר פעל מכונת כביסה ומיבש על אותו שקע נשרף השקע והתקע ואח"כ קפץ החשמל
היה פעם אחת שאפילו עלה עשן.
א. מדבר בדירה חדשה שעברה כנראה אישור של חברת חשמל טרם הכניסה לדירה.
ב. לא בוצע כל שינוי, אבל דבר מאוד פשוט אין לכל שקע פקק, אלא לכל השקעי כוח יחד אם זכרוני אינו מטעה אותי, ונראה לי שזה תקין.
בכל מקרה אני מבין שזה משהו שצריך להתייעץ עם חשמלאי ונשמע את חוו"ד.
לא נראה לי, אבל אני יבדוק.בדרך כלל [ובוודאי בדירות חדשות] באמבטיה או מרפסת שירות שמים 2 שקעי כח צמודים, שלכל אחד פקק נפרד בלוח, וכל אחד מהם של 16 אמפר.
לא ידעתי את הנ"ל.
יש לי שקע שבו התנור אפיה, המכונת כביסה והמייבש יחד. = בד"כ הם לא פועלים כולם בו זמנית. אבל יתכן וכן אז פשוט לא לעשות את זה יותר? ומה עם אני משתמשת תוך כדי במצית של הגז [שהוא דרך החשמל גם כן] ???
בכל אופון אני עולה טרמפ על הדיון פה לשאלה נוספת.
אין דבר כזה.
לכל שקע כח יש פקק נפרד בלוח של 16 אמפר.
יש בכל חדר שקע כח אחד, והשאר שקעים שמחוברים לקו של התאורה בד"כ, ועל זה יכול להיות כמה שקעים כאלו על פקק של 10 אמפר.
בדרך כלל [ובוודאי בדירות חדשות] באמבטיה או מרפסת שירות שמים 2 שקעי כח צמודים, שלכל אחד פקק נפרד בלוח, וכל אחד מהם של 16 אמפר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: