מידע שימושי רשימת הניספים ז"ל במגיפה מהציבור החרדי - והחי יתן אל לבו!

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אנשים שחולים כבר במחלה [סרטן, וכדו'] והמערכת החיסונית שלהם חלשה ממילא
כל וירוס יהרוג אותם!
לאו דווקא קורונה
גם אם יהיה להם דלקת ריאות 'רגילה'

חזקי חדד

משתמש פעיל
והחי יתן אל ליבו
בתחילת המגיפה היה קרוב לחמישים אחוז חרדים, בחודש האחרון זה פחות מחמש אחוז.

ורד בגליל

משתמש מקצוען
אם אפשר בבקשה להשאיר את האשכול תואם לכותרת שלו
הוצאת קיטור וחזרה על אותו ויכוח עקר - אפשרית באשכולות סמוכים
כן, גם אני בכלל...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אנשים שחולים כבר במחלה [סרטן, וכדו'] והמערכת החיסונית שלהם חלשה ממילא
כל וירוס יהרוג אותם!
לאו דווקא קורונה
גם אם יהיה להם דלקת ריאות 'רגילה'
באמת?
מעניין ביותר.

אם כך כנראה שיש לי למשל 15 נשמות.

ורד בגליל

משתמש מקצוען
אם אפשר בבקשה להשאיר את האשכול תואם לכותרת שלו
הוצאת קיטור וחזרה על אותו ויכוח עקר - אפשרית באשכולות סמוכים
כן, גם אני בכלל...
תבינו
יש (א)נשים, ואני בכללם
שכשרואים את האשכול הזה מוקפץ, הלב שלהם קופץ ביחד
פותחים באימה
ובסוף רואים את הוויכוח שממשיך מאשכול 'פרופורציות' הנעול ומרעהו 'ירון אברהם' שנמחק
לכן בקשתי

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תבינו
יש (א)נשים, ואני בכללם
פותחים באימה
ובסוף רואים את הוויכוח שממשיך מאשכול 'פרופורציות' הנעול ומרעהו 'ירון אברהם' שנמחק
לכן בקשתי
את צודקת.
אבל כאשר כותבים עובדה שגויה לחלוטין, והיא כזו שעלולה להביא לזלזול בחיי אדם, אז יש חובה לתקן את הטעות.
[כותבת רק לגבי התגובה שלי]

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
תבינו
יש (א)נשים, ואני בכללם
פותחים באימה
לכן בקשתי
אני אפילו קשה לי לראות את ההקפצות של הבקשות לתפילה שמא ח"ו ....

יש איזה דרך לציין שזו הקפצה סתם ולא איזו בשורה לא טובה ח"ו

דסי123

משתמש מקצוען
ברוך דיין האמת: קורבן נוסף של הקורונה - הזמר הברסלבי הנודע דוד (דדי) רפאל בן-עמי נפטר בבי''ח הדסה עין כרם

דוד רפאל, שנפטר היום (שישי) ממחלת הקורונה, היה בן 70 במותו והותיר אחריו אשה ו-4 ילדים
רק לפני כחודש אמר בראיון ב'מעריב' בנוגע לנסיעה לאומן:
"אני לא נוסע, כי אני בקבוצת סיכון... כדי להיזהר, אני לא צריך את הפרויקטור, או איך שקוראים לו... אין לי צורך בהם כדי לשמור על עצמי ולהימנע מלצאת. כן, גם לא לבית הכנסת ולמקווה. כי די במספר הרב של החולים במחלה בישראל, לא כל שכן המתים ממנה, כדי להרתיע".
5f8036b425c3bfa01.png

דוד רפאל בן-עמי (כונה מילדותו בשם "דָּדִי") נולד ב-8 באוקטובר 1950 במושב נהלל למשפחה חילונית מסורתית ממקימי המושב.
בצעירותו למד משחק אצל הבמאית נולה צ'לטון. את שירותו הצבאי עשה בלהקת פיקוד דרום ולהקת פיקוד צפון. לאחר שחרורו מהצבא החל ללמוד בחוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב ועבד כשחקן בתיאטרון הקאמרי.
בשנת 1970 הקליט את השיר "דזדמונה", שהולחן עבורו על ידי מתי כספי ונכתב על ידי גד קינר, שהיה ללהיט והגיע לראש מצעד הפזמונים, והיה הלהיט היחיד שלו. בשנת 1973 השתתף בסרט אבו אל בנאת של הבמאי משה מזרחי, בתפקיד הבן הצנחן שמופיע בחלומותיו של האב.
אחרי מלחמת יום כיפור החל להתקרב ליהדות בהשפעת הרב ישראל מאיר לאו והרב יצחק גינזבורג.
בהשפעת חברים מחסידות חב"ד הוא נסע לחצרו של הרבי מלובביץ' בניו יורק ושהה שם שנה שלמה, אך לבסוף חזר לירושלים ובחר בדרכה של חסידות ברסלב. כחלק מתהליך חזרתו בתשובה החל להשתמש בשמו הפרטי הכפול, "דוד רפאל", ובשם המשפחה "פיינשיל" ששימש את אבותיו בגולה לפני שסבו יוסף, איש העלייה השנייה, החליף אותו בשם העברי "בן-עמי".
במשך שנים ארוכות עזב את העיסוק המקצועי במוזיקה והתמקד בליקוט ניגונים חסידים עתיקים מזקני מאה שערים, אותם הוא מבצע באלבומיו שהחלו לצאת משנת 1988.
לדבריו, "השליחות שלי היא הנחלת השירים והנצחת הניגונים". בהופעותיו הוא מבצע שירים ישראלים, וגם באלבומו האחרון נמצאים שירים ולחנים ישראלים שהושרו עוד לפני קום המדינה.
על השיר "שם במקום ארזים", אמר "אני נושא בשיר הזה את כל זקני וזקנותי, ואת כל הכיסופים שלהם במשך מאות שנים לארץ ישראל. כל נפשם הייתה לעלות ולמסור את נפשם על ארץ ישראל". ב-2005 שודר בערוץ הראשון הסרט "מנהלל לירושלים" המתאר את המפגש של בן-עמי עם הדמויות איתן גדל במושב ואת אורח חייו כחסיד ברסלב בירושלים.

bat 7

משתמש סופר מקצוען
ברוך דיין האמת: קורבן נוסף של הקורונה - הזמר הברסלבי הנודע דוד (דדי) רפאל בן-עמי נפטר בבי''ח הדסה עין כרם

דוד רפאל, שנפטר היום (שישי) ממחלת הקורונה, היה בן 70 במותו והותיר אחריו אשה ו-4 ילדים
רק לפני כחודש אמר בראיון ב'מעריב' בנוגע לנסיעה לאומן:
"אני לא נוסע, כי אני בקבוצת סיכון... כדי להיזהר, אני לא צריך את הפרויקטור, או איך שקוראים לו... אין לי צורך בהם כדי לשמור על עצמי ולהימנע מלצאת. כן, גם לא לבית הכנסת ולמקווה. כי די במספר הרב של החולים במחלה בישראל, לא כל שכן המתים ממנה, כדי להרתיע".
5f8036b425c3bfa01.png

דוד רפאל בן-עמי (כונה מילדותו בשם "דָּדִי") נולד ב-8 באוקטובר 1950 במושב נהלל למשפחה חילונית מסורתית ממקימי המושב.
בצעירותו למד משחק אצל הבמאית נולה צ'לטון. את שירותו הצבאי עשה בלהקת פיקוד דרום ולהקת פיקוד צפון. לאחר שחרורו מהצבא החל ללמוד בחוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב ועבד כשחקן בתיאטרון הקאמרי.
בשנת 1970 הקליט את השיר "דזדמונה", שהולחן עבורו על ידי מתי כספי ונכתב על ידי גד קינר, שהיה ללהיט והגיע לראש מצעד הפזמונים, והיה הלהיט היחיד שלו. בשנת 1973 השתתף בסרט אבו אל בנאת של הבמאי משה מזרחי, בתפקיד הבן הצנחן שמופיע בחלומותיו של האב.
אחרי מלחמת יום כיפור החל להתקרב ליהדות בהשפעת הרב ישראל מאיר לאו והרב יצחק גינזבורג.
בהשפעת חברים מחסידות חב"ד הוא נסע לחצרו של הרבי מלובביץ' בניו יורק ושהה שם שנה שלמה, אך לבסוף חזר לירושלים ובחר בדרכה של חסידות ברסלב. כחלק מתהליך חזרתו בתשובה החל להשתמש בשמו הפרטי הכפול, "דוד רפאל", ובשם המשפחה "פיינשיל" ששימש את אבותיו בגולה לפני שסבו יוסף, איש העלייה השנייה, החליף אותו בשם העברי "בן-עמי".
במשך שנים ארוכות עזב את העיסוק המקצועי במוזיקה והתמקד בליקוט ניגונים חסידים עתיקים מזקני מאה שערים, אותם הוא מבצע באלבומיו שהחלו לצאת משנת 1988.
לדבריו, "השליחות שלי היא הנחלת השירים והנצחת הניגונים". בהופעותיו הוא מבצע שירים ישראלים, וגם באלבומו האחרון נמצאים שירים ולחנים ישראלים שהושרו עוד לפני קום המדינה.
על השיר "שם במקום ארזים", אמר "אני נושא בשיר הזה את כל זקני וזקנותי, ואת כל הכיסופים שלהם במשך מאות שנים לארץ ישראל. כל נפשם הייתה לעלות ולמסור את נפשם על ארץ ישראל". ב-2005 שודר בערוץ הראשון הסרט "מנהלל לירושלים" המתאר את המפגש של בן-עמי עם הדמויות איתן גדל במושב ואת אורח חייו כחסיד ברסלב בירושלים.
איזה עצוב!!
אדם יקר.
לצערינו הוא גר באזור בו אנשים לא מתים מקורונה... :mad::mad::mad:
ולכן לא היה לו סיכוי למרות שנשמר מאד... :(

נערך לאחרונה ב:

יכין.

משתמש פעיל
בליקוט ניגונים חסידים עתיקים מזקני מאה שערים, אותם הוא מבצע באלבומיו שהחלו לצאת משנת 1988.
ברוך דיין האמת.
אדם מדהים!
מוזיקה יהודית אותנטית.
יש למישהו את השירים שלו בפורמט לדיסק און קי? (יש לנו רק בקלטות)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה