רפלקסולגיה

בילא

משתמש חדש
הבן שלי כל יומיים לאא מרגיש טוב כל שני וחמישי, שמעתי שיש היום טיפול רפסלוגיה שמסלק את כל האנטיביוטיקה מהבית, רציתי לברר האם יש בזה משהו, האם זה לא עוד איזה אמונה טפילה?

בילא

משתמש חדש
מישהו\י יכול\ה איזה הגיון יש לזה , קשה לי לקבל את זה::

שרהה

משתמש פעיל
מתוך ויקפדיה
פיתוחה של השיטה המקובלת בימינו החל ויליאם פיצג'רלד,רופא אף אוזן גרון, בשנת 1913, והיא שוכללה בשנות השלושים והארבעים של המאה העשרים על–ידי יוניס אינגהם, שאף המציאה את המונח "רפלקסולוגיה" בשנות החמישים. טיפול דרך כפות הרגליים ניתן כבר בעת העתיקה במצרים העתיקה בסין ובהודו. המילה "רפלקסולוגיה" גזורה מהמילה האנגלית Reflection שמשמעותה "השתקפות" מחד, ומאידך מן המילה "רפלקס" (רעדה) התומכת בכוונה כי על ידי לחיצות באזורים מסוימים ישנה "תגובת שרשרת" של השרירים הגורמת להפרשת אדרנלין לזרם הדם, ומבחינה אנרגטית לשחרור של מרידיאנים.

לטענת העוסקים ברפלקסולוגיה, בעזרת השיטה ניתן לאתר דפוסים שקיימים אצל האדם ברבדיו השונים כגון בגוף, בנפש ובתחום החשיבה. על ידי לחיצות, חימומים והנעות של אזורים מסוימים בכף הרגל, ניתן לטפל במצבים בהם ה"אנרגיה" "חסומה" ואינה זורמת כראוי, וכך לרפא מחלות מסוימות. "חסימות אנרגיה" אלו נקראות "קריסטלים" ולטענת העוסקים ברפלקסולוגיה, לעתים הן מורגשות כמעין גבשושיות בכפות הרגליים.

מפת כפות הרגליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
"טבלת אזורי המגע של כפות הרגליים" מציגה את הקשר, על פי הרפלקסולוגיה, בין האברים השונים בגוף האדם לאזורי המגע או לחיצה בכפות הרגליים. על פי הרפלקסולוגיה, הקשר בין הנקודות בכפות הרגליים לאיברים הוא הדדי, כלומר כאשר ישנה פגיעה באיבר מסוים, אזי הנקודה המתקשרת אליו ברגל תפגע. הצבעים השונים מייצגים את אזורי המגע בכפות הרגליים והאיברים התואמים להם בגוף האדם:

https://he.wikipedia.org/wiki/רפלקסולוגיה

מלכי A1

משתמש צעיר
רפלקסולוג מומחה עם ניסיון והמלצות יכול גם לרפא ולמנוע להבא.
אם הילד סובל נניח מדלקות אוזניים-תוכלי ממש לראות איך בנקודות הקשורות הילד יתכווץ
(נראה לי מתחת לכריות האצבעות)
רפו"ש!

אסתי 052714

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מלכי A1;2360915:
רפלקסולוג מומחה עם ניסיון והמלצות יכול גם לרפא ולמנוע להבא.
אם הילד סובל נניח מדלקות אוזניים-תוכלי ממש לראות איך בנקודות הקשורות הילד יתכווץ
(נראה לי מתחת לכריות האצבעות)
רפו"ש!

פעם בדרך לרופא עם ילד וכאבי אוזניים נסענו עם נהג מונית, והלה התענין מה יש לו
והוא אמר אה? כאבי אוזניים עושים רפלקסולוגיה, לא הולכים לרופא קיצור הדריך אותנו בערך איך לעשות, וזה ממש פלאים!!

שרהה

משתמש פעיל
נכתב ע"י אסתי 052714;2360924:
פעם בדרך לרופא עם ילד וכאבי אוזניים נסענו עם נהג מונית, והלה התענין מה יש לו
והוא אמר אה? כאבי אוזניים עושים רפלקסולוגיה, לא הולכים לרופא קיצור הדריך אותנו בערך איך לעשות, וזה ממש פלאים!!

הדריך לעשות לבד?

נוכחות לעסקים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני הלכתי לרופא משפחה עם בתי, ולא ראו כלום, הלכתי לאף אוזן גרון וראה דלקת קטנה, אבל הצרחות שלה אמרו לי שזה יותר מזה.
הלכתי לרפלקסולוגיה, ועזר פלאים. ואמרה דלקת רצינית באוזן. וממש ריפאה את זה.

לא בכל דבר אני מאמינה ברפלקסולוגיה.

עקיבא1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
עריכה תורנית
אפשר לנסות. אבל מנסיון - הבן שלנו סבל מנוזלים באוזן וירידה בשמיעה, ובגלל שלא רצינו לעבור ''על העבירה החמורה'' דהיינו ניתוח כפתורים, הלכנו לטיפול רפלקסוגיה אצל מטפלת חרדית שאמרה שבמאה אחוז הכל יסתדר. למעשה בזבזנו חודשים ללא תועלת והיום יש לו איחור משמעותי בפיתוח שפתי. סוף סוף עשינו ניתוח וב''ה הוא משתפר יום יום.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
רק אל תשחקו באש!
אם יש חלילה דלקת גרון - חייבים לגמור את האנטיביוטיקה עד לטיפה האחרונה.
סטרפטוקוק בגרון - אינו מסוכן במיוחד, אבל אם לא ממגרים אותו הוא יורד הלאה ומתיישב - איפה שמתיישב.
אני מכירה מקרוב אישה כבת שישים שעד היום היא חולת לב וכבר עברה שני ניתוחי מעקפים והכל התחיל מום שבגיל שש(!) היא לא טופלה כראוי בדלקת גרון!

רפואה שלמה!
חני

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה