אם אני לא טועה זה רבי משה הלל הירשלא זכור לי את שם הרב אם מישהו נזכר שיגיד, שאל לבחורים לצאת בבין הזמנים לטיולים
שאחיהם נלחמים על חייהם!!!
בול!!מצד אחד בחורי החמד עייפים מה"זמן" הארוך ששקדו בו
מצד שני זה באמת לא הזמן והמקום למלא את הארץ בהמונינו במטיילים כשאחינו לוחמים בעזה.
מצד שלישי הבחורים חייבים קצת שחרור בשביל לחזור בכל הכח ללימוד בעז"ה מיד אחרי פסח, להמשיך להחזיק את עמ"י...
צריך שיקול דעת; זה לא שחור ולבן
אפשר לצאת, להתאוורר, להנות
אבל לא לתקוע חץ בעיניהם של אלו שלוחמים הם ובניהם בחזית כבר חצי שנה.
(לכן יש עדיפות למקומות שוממים יותר, או לטיולים קצרים יותר. וכמובן- לזכור שהעולם מתקיים עליהם גם בימי בינהזמנים, ומותר וכדאי לעצור בתצפית וללמוד קצת, או לשמוע שיעור תורה בדרך)
וה' ישמור צאתנו ובואנו לחיים ולשלום
זה בדיוק מה שהתכוונתי.אם אני לא טועה זה רבי משה הלל הירש
והוא אמר שפחות לצאת לטיולים במקומות בפרהסיה ויותר אטרקציות פנימיות שאפשר לעשות במקום סגור
לא שאני מזלזל בעניין,לצאת רק לא למקומות חילונים
תצעק עליו שילך למות באהלה של תורה,כל החילונים שיצאו משם התחילו לצעוק על לכו למות בעזה...
שם מתים?תצעק עליו שילך למות באהלה של תורה,
ודאי.שם מתים?
על מלא?ודאי.
כך כתוב בגמ' אין התורה מתקיימת אלא במי שממית עצמו עליה.
אפשר לבדוק במפרשי הגמ',על מלא?
משפחה אבלה, שבעה, שלושים...?
העניין הוא לא מבחינת לימוד התורה על זה אין חולק,על כן התורה זה ההגנה לעם ישראל מכל אויב שלא יבוא ח"ו.
אני לא צועק, גם על חרדים..תצעק עליו שילך למות באהלה של תורה,
ויתחיל ללמוד ולקיים מצוות.
הי הילא שאני מזלזל בעניין,
אבל שיהיה לך ברור שהחילונים עצמם יוצאים לטיולים וכדו' יותר מאיתנו...
ולא הפסיקו בגלל המלחמה.
וודאי היום אחרי חצי שנה של מלחמה.
אני מעולם לא הבנתי למה הם יכולים לצעוק עלינו להשפיל אותנו וכו'ובכלל
אני חושב שכל אחד מאיתנו שבאמת אכפת לו מהקב"ה והיהודים
צריך לחשוב משהו בכיוון הבא
שכל חילוני הוא בן של הקב"ה, וצריך לחשוב להתייחס אליו בסבלנות כדי שהוא לא יכעס וכך אולי יחזור לאבא שלו בשמיים...
מכל דבר כמו צעקות ועקיצות לא יקרבו שום יהודי לאבא שלו שבשמיים
אני ינסה להסביר:אני מעולם לא הבנתי למה הם יכולים לצעוק עלינו להשפיל אותנו וכו'
ואנחנו רצים להביא להם צ'ונט...
מי שיוכל להסביר לי אני אשמח
אני ינסה להסביר:
הם צועקים עלינו ומשפילים אותנו כי הם 'משתגעים' מאיתנו, זה אמת שמחייבת והם מסתבכים לראות אותה.
אנחנו רצים להביא להם צולנט.. זה לא כ"כ מדויק, כי השאלה מי זה אנחנו? בדר"כ אלה שמחלקים צונט, זה כאלה שפחות מראים להם איך נראה חיי תורה אמיתיים...
אנחנו חייבים להתייחס יפה וומכבד כמו שאנחנו צריכים להתייחס לילד נושר בבית שלנו ח"ו...
להאמין שרק עם מילים טובות נצליח לקרב ולא עם השפלות ועקיצות.
להאמין שצעקות ועקיצות זה בשביל לנצח ולא בשביל להחזיר אותם לאבא או לשנות אותם מבפנים
לדבר יפה ומכבד כדי שהם יגידו :
"יהא משאו ומתנו בנחת עם הבריות מה הבריות אומרות עליו
אשרי אביו שלמדו תורה אשרי רבו שלמדו תורה אוי להם לבריות שלא למדו תורה פלוני שלמדו תורה ראו כמה נאים דרכיו כמה מתוקנים מעשיוגשת את זה מעולה!
רציתי להגיב לכמה מההודעות שנכתבו כאן, ונדמה שכל מטרתם היא לקנטר,אני ינסה להסביר:
הם צועקים עלינו ומשפילים אותנו כי הם 'משתגעים' מאיתנו, זה אמת שמחייבת והם מסתבכים לראות אותה.
אנחנו רצים להביא להם צולנט.. זה לא כ"כ מדויק, כי השאלה מי זה אנחנו? בדר"כ אלה שמחלקים צונט, זה כאלה שפחות מראים להם איך נראה חיי תורה אמיתיים...
אנחנו חייבים להתייחס יפה וומכבד כמו שאנחנו צריכים להתייחס לילד נושר בבית שלנו ח"ו...
להאמין שרק עם מילים טובות נצליח לקרב ולא עם השפלות ועקיצות.
להאמין שצעקות ועקיצות זה בשביל לנצח ולא בשביל להחזיר אותם לאבא או לשנות אותם מבפנים
לדבר יפה ומכבד כדי שהם יגידו :
"יהא משאו ומתנו בנחת עם הבריות מה הבריות אומרות עליו
אשרי אביו שלמדו תורה אשרי רבו שלמדו תורה אוי להם לבריות שלא למדו תורה פלוני שלמדו תורה ראו כמה נאים דרכיו כמה מתוקנים מעשיו "
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: