חותכים למקלות, מצפים בקמח ומטגנים בשמן עמוק. יוצא מדהים, מגישים עם מטבל גבינה או שמנת חמוצהקדימה מתכונים--
מה אפשר עפ גבינת חלומי?
חותכים את הגבינה לקוביות, טובלים בקמח לאחר מכן בביצה ובפרורי לחם ומטגנים במחבת מכל הצדדים.מה התיבול?
* אם כבר דובר על חלומי - יש לי מתכון מדויק ומעולה לסלט
המתכון של הסלט כנראה בח"נ* אם כבר דובר על חלומי - יש לי מתכון מדויק ומעולה לסלט
* משקאות על בסיס פירות קפואים, שוקולדים, חלב (לשייק) או יוגורט (לפרוזן)
* תפו״א, רביולי או פסטה מוקרמים
* חטיף ׳בית לזית׳ - יש לי מתכון בספר, אבל יש הרבה מתכונים ברשת.
* בואיקוס מעולים של נירה רוסו.
* פילו בניצה - אני מכינה בלי מתכון, אבל יש ברשת.חגים - שבועות- מלוחים. כל מה שהוא לא מתוק.
כאן באשכול הזה ירוכזו כל מתכוני שבועות שלא עונים להגדרה עוגה/עוגיה/קינוח או במילים אחרות כל מה שהוא לא מתוק האשכול ישאר נעוץ עד אחרי שבועות בחיפוש מתכון, יש לבדוק קודם שלא מופיע משהו מתאים כאן [אן בפורום בכלל] . אם לא קיים, אפשר לפתוח אשכול חדש בבקשה למתכוןwww.prog.co.il
תודה על ההארה! לא שמתי לב.המתכון של הסלט כנראה בח"נ
אפשר להטריח אותך להעתיק אותו לכאן?
מדובר בקלאסיקה, אבל ההרכב המדויק הוא חיבור שאני יצרתי.
את הרעיון לרוטב הגיתי לפני כמה שנים ומאז הוא האהוב עלי.
חומרים:
ראש חסה
בצל סגול קטן
חצי סלסלת פטריות
בטטה גדולה
עגבניות שרי חצויות.
לחלומי:
חבילת גבינת חלומי
ביצה
פירורי לחם
רוטב צילי
חרדל
תבלינים: פלפל, א. מרק פטריות, ומה שרוצים.
רוטב ויניגרט פסטו:
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
כפית חרדל
1/4 כפית מלח
כף ממרח פסטו
הוראות הכנה:
1. שוטפים את החסה היטב וקוצצים.
2. מקלפים את הבטטה לפרוסות דקיקות ומטגנים בשמן עמוק עד שנהיה קריספי. ניתן לאכסן עד יממה סגור היטב בטמפרטורת החדר.
3. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות (או רבעים) ומקפיצים במחבת. פורסים את הבצל לחצאי טבעות.
4. מכינים את גבינת החלומי: חותכים את הגבינה לקוביות של 2*2 ס״מ. טורפים ביצה עם צילי וחרדל ומערבבים את פירורי הלחם בתבלינים.
מצפים את הגבינה בביצה ופירורים כמו שניצל. (אחרי השלב הזה ניתן להקפיא או לקרר מספר שעות אם עוד לא רוצים לטגן). מטגנים בשמן חצי עמוק. שומרים בחימום עד להגשה.
5. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים מלבד הפסטו לתמיסה חלקה. מוסיפים
את הפסטו ומערבבים שוב (במידה ואין ממרח פסטו, ניתן להכין: טוחנים היטב כוס צנוברים (או שקדים מולבנים),
חבילת בזיליקום, 3 שיני שום, מלח וחצי כוס שמן זית)
6. מרכיבים את הסלט: מערבבים את החסה עם הפטריות והבצל. מפזרים מעל ציפס בטטה
וגבינת חלומי. מוזגים רוטב בנדיבות או מצרפים בכלי נפרד.
היתה תקופה שאהבתי לעשות את זה עם גבנ״צ. כשאצבעות גבינה היו באופנה.
מחליפים את גבינת החלומי בגוש גבנ״צ.
חותכים את גוש הגבינה לקוביות בגודל 2*2 ס״מ טובלים
בביצה ובפירורי לחם כנ״ל 3 פעמים לסירוגין (ביצה-פירורים-ביצה-פירורים-
ביצה-פירורים) מקפיאים למשך שעה ולאחר מכן מטגנים בשמן עמוק.
נראה מעולהתודה על ההארה! לא שמתי לב.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: