השקעות רעיון-מה דעתכם???

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אחד שיש לו דירה באחת מערי המרכז,באו נגיד בית שמש הישן,בלי משכנתא,וגר בשכירות בביתר
מה הייתם אומרים על למכור את הדירה שמה,נראה לי אפשר להשיג 1.4M. לקנות דירה ב1M בפריפרה ע''י מתווך אמין באמת ולהכניס שכירות כל חודש 2500-2800 ושאר ה400K להשקיע לטווח ארוך(20 שנה) פאסיבי בשוק ההון (כמו שמומלץ פה?)

כמובן אני לא הולך לתבוע אף אחד פה.מאוד מעניין אותי מה המומחים פה יחשבו על כזה מהלך

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
אחד שיש לו דירה באחת מערי המרכז,באו נגיד בית שמש הישן,בלי משכנתא,וגר בשכירות בביתר
מה הייתם אומרים על למכור את הדירה שמה,נראה לי אפשר להשיג 1.4M. לקנות דירה ב1M בפריפרה ע''י מתווך אמין באמת ולהכניס שכירות כל חודש 2500-2800 ושאר ה400K להשקיע לטווח ארוך(20 שנה) פאסיבי בשוק ההון (כמו שמומלץ פה?)

כמובן אני לא הולך לתבוע אף אחד פה.מאוד מעניין אותי מה המומחים פה יחשבו על כזה מהלך
בקצרה מדובר כאן על משקיע 100% בנדל"ן (דירה ראשונה)
וכעת אתם מציעים לפזר את ההשקעה גם על שוק ההון.
צריך לחשב עלויות קנייה ומכירה של הנכסים
אבל לכאורה זה מהלך נכון.

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בקצרה מדובר כאן על משקיע 100% בנדל"ן (דירה ראשונה)
וכעת אתם מציעים לפזר את ההשקעה גם על שוק ההון.
צריך לחשב עלויות קנייה ומכירה של הנכסים
אבל לכאורה זה מהלך נכון.
אם זה דירה ראשונה אין מס שבח או מס רכישה
מה עוד יכול להיות? תיווך? עו''ד? נגיד 50K?
וא''כ אז מה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

זה בעיקרון יכול להיות רעיון.
כל השאלה היא האם יש לכם תכנון לקנות בשנים הקרובות דירה שתגורו בה? וא"כ האם אז לא תהיו זקוקים לכסף הזה?

Panda

משתמש מקצוען
עוד כיוון,
להשאיר את הדירה ולקחת עליה הלוואה, את הלוואה להשקיע לטווח ארוך.
ככה חוסכים פעמיים עורכי דין ומתווכים.
עליה גדולה יותר במחיר הדירה.
השכירות תכסה את החזר ההלוואה.

נחמי3

משתמש מקצוען
לדעתי זה סיכון לא מומלץ, כי בית שמש זה מיקום טוב
ודירה במקומות נידחים, שומעים על זה סיפורים הזויים.
לדוג' עמנואל שפעם לא היה אטרקטיבי, היום כבר נכנס מאוד ועולה לא פחות מ1.3
אז רוב הסיכויים שתקנה באזורים נידחים עם אוכלוסיה חלשה, ולא נראה לי שיהיה מיזה למצוץ דבש בחודשי

נחמי3

משתמש מקצוען
ועוד דבר רוב הסיכויים שלא תכניס מהנכס החדש את הסכום שאתה רוצה
יש יותר סיכוי שיכנס פחות, וגם סיכון לתקופות שלא יושכר בכלל

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה בעיקרון יכול להיות רעיון.
כל השאלה היא האם יש לכם תכנון לקנות בשנים הקרובות דירה שתגורו בה? וא"כ האם אז לא תהיו זקוקים לכסף הזה?
אני שואל עבור קרוב
הם כבר משפחה מבוססת והבנתי שהם הפנימו שאין להם מספיק כדי לקנות איפה שרוצים
לכאורה אני חושב שזה מהלך נכון.רק צריך לרדת לפרטים של איזה פריפריה לקנות במזומן ולקבל שכירות יפה והשאר (אני משער איזה 400K) להשקיע פאסיבית לטווח ארוך

די

משתמש סופר מקצוען
אם יש לו הון עצמי של 1.4 לכאורה יכול לקנות דירה למגורים בביתר וכו'.

די

משתמש סופר מקצוען
הבנתי שמשכנתא של 500K
אז בעצם יש להם 900 אל"ש הון עצמי.
לא הייתי לוקח משכנתא כדי להשקיע בשוק ההון.
לגבי הדירה להשקעה, אם הכוונה להחזיק לטווח ארוך, אולי אפשר לקנות דירה מחולקת (חיפה? צריך לברר) הבנתי שאפשר לקבל מדירה של 900 אל"ש (בחיפה) בערך 4000 ש"ח חודשי נטו. וככה אפשר לחיות כמו מלך בלי משכנתא עם הכנסה פסיבית של 4000 ש"ח שיכולה לכסות שכירות בהרבה מקומות.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה