חילך לאורייתא
משתמש מקצוען
אני לא מבין מה הבעיה ברטלין אני לוקח שנים והייתי הבחור הכי טוב בישיבה ופרחתי!
לא תמיד זה כזה גרוע!
לא תמיד זה כזה גרוע!
אם תראה את ההודעות לא מדובר בשאלה אם לתת ריטלין השאלה האם לילד שלא אובחן צריך לתת והשאלה שלי האם מותר מי אומר שזה יעזור אם אין לו בעיות קשר אלא בעיה רגשית למה שריטלין יעזור אין לו בעיות בדופמין אז למה לתת סתם כי הרבה רוצהאני לא מבין מה הבעיה ברטלין אני לוקח שנים והייתי הבחור הכי טוב בישיבה ופרחתי!
לא תמיד זה כזה גרוע!
תואר דוקטור ב'פסיכולוגיה של הבלשנות'. במילים פחות מסובכות: מה שעומד מאחורי השפה, הקריאה וכל המסתעף.גד דואר: קורא את המפה אחרת
כשגד דואר, מאבחן, מייעץ ומטפל בליקויי למידה, שינה כיוון בחיים, והחל לשמור תורה מצוות, הוא הופתע לגלו...www.hidabroot.org
סתאאאם,
ילד עם קושי רגשי, שהרב'ה בטוח שרק ריטלין יפתור את הבעיה,
נמצאים בתהליך של טיפול רגשי, שכידוע לא זבנג וגמרנו,
בכל אופן, מחפשת נוירולוג שאפשר לסמוך עליו שלא דוחף ריטלין סתם, ובודק האם באמת יש בעיית קשב
עדיף במרכז,
אפשר גם פרטי
ד"ר אריה אשכנזי ברעננהאשמח לשמות על נוירולגים, תודה!
זה לא מסמיך אותו לאבחון פסיכולוגי וק"ו לגבי תרופות [ריטלין].תואר דוקטור ב'פסיכולוגיה של הבלשנות'. במילים פחות מסובכות: מה שעומד מאחורי השפה, הקריאה וכל המסתעף.
אני אישית לוקח מכיתה ג' קשה לי כבר לחשבן כמה שנים עברו מאז ובכ"ז [מאז] אין לי תאבון לפחות לא בשעות הבוקר ואני לוקח את הכדור בשעה 6 וחצי בצהרים מתחיל התיאבון לחזור אבל גם זה בדחילו ורחימו.אני מכירה כמה וכמה באופן אישי- שהתחילו לקחת בגיל צעיר ולא יצרו אצלם את ההתניה- ריטלין= חוסר תיאבון, אזי גם בגיל יותר בוגר זה לא גורם להם לחוסר תיאבון.
כמובן שזו לא רק התניה, מכירה גם הרבה שיש להם חוסר תיאבון בשעות שהתרופה משפיעה.
מסכים שאינו מאבחן פסיכולוגיזה לא מסמיך אותו לאבחון פסיכולוגי וק"ו לגבי תרופות [ריטלין].
ברור שבלי לאבחן את הילד לא נותנים.אם תראה את ההודעות לא מדובר בשאלה אם לתת ריטלין השאלה האם לילד שלא אובחן צריך לתת
מצטרפת מאד. הפסיכאטרים מאבחנים בתפיסה רחבה הרבה יותר מנוירולוגים וככלל מומלציםככלל עדיף פסיכיאטר מנירולוג הוא יכול לראות תמונה רחבה יותר ולתת לעיתים תרופות טובות יותר מהנירולוג.
בירושלים יש את דר' אייזנברג ממש מעולה
כבר כתבתי מהרן פרהדיאן הוא מקבל במגדלי השקל בבני ברק.מצטרפת מאד. הפסיכאטרים מאבחנים בתפיסה רחבה הרבה יותר מנוירולוגים וככלל מומלצים
ולכל אלה שמחפשים להצדיק את הרבה, יכול להיות שאתם צודקים ויכל להיות שלא
מה שברור ש @פיין תמרי בקשה שמות של נוירולוגים/פסיכיאטרים ולא חוות דעת על הרבה!
לא נכון וראוי לדון באדם אישית.מסכים שאינו מאבחן פסיכולוגי
אבל הוא מומחה גדול מאד בנושא קש"ר
והגישה שלו היא מאד אינדוודואלית ללא ניסיון לדחוף כדורים.
עי' כאן: https://go.shidur.net/2020/vod/hls/ED029474.mp4
אגב,
איש יר"ש גדול
ומכיר סיפורים שראשי ישיבות שלחו אליו בחורים והיה לו זמן לקבלם רק בחול המועד, אז הוא לא לקח כסף כי אסור לעבוד בחול המועד.
הרב'ה קלט תוך יומיים שיש בעיה לילד, שההורים גם מודים לזה,לא, גם לי.
אבל שרבה יומיים (!!) אחרי תחילת שנה מסמן ילד פרח, שיש לו קשיים מסוימים
שההורים מסורים ומטפלים בכל מה שצריך,
והא מאבחן בעיית קשב שלא קיימת, אז כן, גם לי צורם המצב הזה
(נוירולוג מאד בכיר שעזר מציון המליצו עליו, אמר לי באחד האיבחונים - אין מנוס מלהחליף מורה)
אם הכותרת צורמת לך כנראה עוד לא נתקלת בקושי של הורים מול מוסדות.
מבטיחה: אני נותנת כשצריך!!!
לא מוכנה לתת אם לא צריך!!!
אין שום סיבה בעולם שילד יקבל תרופה לא ממש פשוטה (תראו איזה קשיים קופות החולים מערימות כדי להוציא מרשם!)
חשוב לזכור שריטלין הוא חומר כימי שאמור לסייע בהפרשת הורמונים מסוימים למח*למה לא פשוט לקחת ריטלין ולראות את התוצאות?*
אם עוזר- יופי יש פתרון.
אם לא עוזר- נפתחת דרך חתחתים של בדיקות התאמה והחלפת מינונים וסוגים אבל לא בזה ברצוני לדון.
הסיבה היא כי סטודנטים נלחמים על זה כדי לעבור מבחנים בקלותאין שום סיבה בעולם שילד יקבל תרופה לא ממש פשוטה (תראו איזה קשיים קופות החולים מערימות כדי להוציא מרשם!)
קול שפויאבל הגישה של: "אם לא יועיל - לא יזיק" שגויה מיסודה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: