רוצה להציל חיים?. מחפשים כליה...

מרשמלו

מנהלת איש את רעהו מנהלת פורום נשים
מנהל
מנוי פרימיום
בטבלה:

upload_2017-11-9_14-18-34.png

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מאיפה הנתון הזה?
באתר של מתנת חיים כתוב שאין שום בעיה ללדת אחרי שתורמים כליה.
רק אולי מושבתים לתקופה? אין לי מושג....
לא כתבתי שלא יקחו בשום אופן
מעדיפים לא לקחת מאישה שעדיין יולדת מכיון שכל הריון מהווה עומס על הכליות. גם הריון רגיל באישה עם כליות בריאות הוא עומס לכליות. רעלת הריון- זה תסמינים שנובעים מהעומס הזה.

אברהם כבר פירט יותר.

סוג דם AB-,
למי יכול לתרום?

AB יכול לתרום ל AB

זה נכון שמי שהיו לו אבנים בכליות לא יכול לתרום?
נכון

הייתי שמחה A +
רלוונטי?

לא. A+ יתרום רק ל A ול-AB עם RH שלילי וחיובי.

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ל
מעדיפים לא לקחת מאישה שעדיין יולדת מכיון שכל הריון מהווה עומס על הכליות. גם הריון רגיל באישה עם כליות בריאות הוא עומס לכליות. רעלת הריון- זה תסמינים שנובעים מהעומס הזה.
לגבי מושתלים- אני מבינה את הקטע של עומס על הכליות כי גם ככה הכליה המושתלת לא מאריכה ימים, אז זה הגיוני טענת הרופאים שכל הריון מקצר את חייה של הכליה,
אבל זה מוזר מאד לגבי תורמים. משום שאם טוענים שכליה אחת בריאה עושה את העבודה בדיוק כמו שתיים, אז למה לא מומלץ לה לשאת עומס של הריון???

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לגבי מושתלים- אני מבינה את הקטע של עומס על הכליות כי גם ככה הכליה המושתלת לא מאריכה ימים, אז זה הגיוני טענת הרופאים שכל הריון מקצר את חייה של הכליה,
אבל זה מוזר מאד לגבי תורמים. משום שאם טוענים שכליה אחת בריאה עושה את העבודה בדיוק כמו שתיים, אז למה לא מומלץ לה לשאת עומס של הריון???
גם הריון רגיל מהווה עומס על כליות בריאות. לכן מלכתחילה לא יקחו מאישה שעוד יולדת כי ברור שעומס על 1 קשה מעומס על 2.
אם אישה מתעקשת- יתנו לה לתרום בד"כ לקרוב משפחה ולא סתם לזר.
אין אינטרס לפגוע בתורמים. האינטרס הגדול הוא לשמר את בריאות התורמים במקסימום ויחד עם זאת להקל על החולים.
נשים מושתלות יכולות להרות וללדת. הסיכון עם זאת קצת יותר גדול, בגלל שאם לכליות בריאות זה כך, ק"ו למושתלות.
אבל- כל חברותיי המושתלות [ויש ההההההההמממממממממוווווווווןןןןןןןןןן], למעט אחת, ילדו אחרי ההשתלה. וזו שלא ילדה, אין לזה קשר להשתלה כמו שיש נשים עם כליות בריאות שלא יולדות.
בדיאליזה חריג ביותר להרות, אך היו מקרים...

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ברור שיכולות, אבל לא ממליצים להם. לחברה טובה שלי שהיתה בת 32 והיו לה 3 ילדים- אמרו הרופאים שכל הריון מוריד מהכליה 3-4 שנות חיים. אוף!! לאיזה פלונטר של לבטים זה מכניס את הבן אדם. נס שיש לנו רבנים שהם מכריעים בזה.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ברור שיכולות, אבל לא ממליצים להם.
לא מדוייק.
אם הכל תקין, אין בעיה.
רק מה? לא יותר מדי.
מנסיון.

לא יודעת בדיוק מה הסיפור של החברה שלך. אבל יש לי 2 חברות עם 5 ילדים אחרי השתלה. ולאמא שלי יש חברה מושתלת כבר כ-40 שנה ויש לה גם 5 ילדים. מצד שני יש כאלו עם פחות ילדים ופחות שנים לכליה. יש מליון סיבות אפשריות להידרדרות בתפקוד הכליה המושתלת. ובתכל'ס כליות משותלות לא מחזיקות כל החיים. עובדה. מציאות.

יש גם "מלקה" נוספת- יש לי חברה מושתלת שמחלת הבסיס שלה עדיין קיימת למרות ההשתלה [כי זו מחלה אוטואימיונית שתקפה את הכליות] ובהריונות שלפני ההשתלה היו לה רעלות קשות ולכן לא מאפשרים לה.
כך שבאמת זה כל סיפור לגופו.

ואדרבא, עד כמה שזה מפתיע- אם הכליה המושתלת עובדת טוב, בדיקות הדם משתפרות בהריון [כי הדם מדולל יותר].
אבל בכל מקרה זה נחשב כהריון בסיכון גבוה ודורש מעקב צמוד יותר.

ואם תרצי להחכים עוד, את יכולה לעבור למייל. כל הפרטים מניסיון, אישי, כמובן.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
גם מושבתים לתקופה,
וגם- יש מעט יותר סיכון לסיבוכים בהריון.
למיטב ידיעתי - אין שום סיכון.
כלומר לא משהו שהוכח.
אבל בגלל שלא יודעים אם יש משהו אפשרי - בארה"ב ממליצים לא לתרום לפני לידה אחת או שתיים
בארץ לקחו את זה צעד קדימה, לדעתי אין סיבה
אבל אני אשמח לשמוע מידע נוסף אם אני טועה. כי זה מענין אותי מאד.

מינוף

משתמש מקצוען
אוטומציה עסקית
סוג דם AB-,
למי יכול לתרום?

- דרך אגב
סוג הדם שלכם AB- נחוץ מאוד לתרומות פלסמה - כדוריות בדם
זה סוג שמצוי רק ב-1% מהאוכלוסיה ומשתמשים איתו כשלא יודעים בבירור את סוג הדם של המקבל או לפגים
זה תרומה לא מורכבת במיוחד אבל מצריכה להגיע לביה"ח תל השומר
זה לוקח בערך חצי שעה

מלאך טוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
שאלה: לתרום כליה, ולקבל עבור זה סכום מכובד, זה נקרא לתרום?

yaffat

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
- דרך אגב
סוג הדם שלכם AB- נחוץ מאוד לתרומות פלסמה - כדוריות בדם
זה סוג שמצוי רק ב-1% מהאוכלוסיה ומשתמשים איתו כשלא יודעים בבירור את סוג הדם של המקבל או לפגים
זה תרומה לא מורכבת במיוחד אבל מצריכה להגיע לביה"ח תל השומר
זה לוקח בערך חצי שעה

תוכלי לתת מידע נוסף?
מה זה התרומה הזו?
והאם ידוע לך עד כמה היא באמת נחוצה.
זה לא דם שלי אלא דם של אבא שלי,
אני צריכה לדעת מה בדיוק לומר לו אם אני רוצה לשכנע אותו לתרום.

הוא המון פעמים תורם דם, זה לא אותו הדבר?

מינוף

משתמש מקצוען
אוטומציה עסקית
תוכלי לתת מידע נוסף?
מה זה התרומה הזו?
והאם ידוע לך עד כמה היא באמת נחוצה.
זה לא דם שלי אלא דם של אבא שלי,
אני צריכה לדעת מה בדיוק לומר לו אם אני רוצה לשכנע אותו לתרום.

הוא המון פעמים תורם דם, זה לא אותו הדבר?

זה לא כמו תרומת דם
בתרומת פלסמה - מוציאים את הדם מצד אחד ומחזירים אותו מצד שני ובדרך מוציאים מהדם מרכיב שנקרא פלסמה התרומה הזאת נחוצה הרבה יותר מתרומת דם (ובפרט לסוג הדם הזה}
כיון שבתרומת דם תורמים כחצי ליטר אבל בתרומת פלסמה תורמים פלסמה בכמות של כ-6 מנות דם
דרך אגב תרומת דם אפשר פעם ב-3 חודשים ותרומת פלסמה פעם בחודש - כנראה שזה חוזר מהר יותר לדם
בהצלחה

מינוף

משתמש מקצוען
אוטומציה עסקית
@מינוף יש עוד סוגי דם שצריכים שם ?
אין לי מושג
פשוט לי יש את סוג הדם הזה והם שולחים לי מכתב כל תקופה שאני יבוא לתרום
לכאורה הם צריכים את כל סוגי הדמים רק שסוג זה הכי נחוץ
- שימו לב שזה לוקח קצת זמן כל התרומה, צריך לנסוע לתל השומר וכו'

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שאלה: לתרום כליה, ולקבל עבור זה סכום מכובד, זה נקרא לתרום?
זה סחר באיברים ואסור חוקית.
ובוודאי לא נקרא לתרום כליה. אולי יותר כמו "למכור" כליה. ושוב- זה אסור חוקית זה ממש לסחור באיברים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה