@ישראל44
חסום לי, יכול לעשות אולי צילום מסך?
אני משערת שזה מה שחסום ..
DIY עוגיות פירות קיץ
12/07/2017
7 By
ברוכי קופטייל
כשאני נחשפת לצילומים המדהימים ששושי הפיקה מהעוגיות המגניבות אני מתמלאת אושר.
אבל כשאני רואה את הפרצופים המגוונים והמעניינים שיצאו לה משם, אני כבר ממש נהנית וצוחקת.
כי אז אני מרגישה שהחיים לי נותנים מבט שונה אליהם.
כשחם בחוץ, ואני זוכה להיכנס לבית שלי, והוא ממוזג אני יודעת שהחיים פשוט קורצים לי.
לפעמים כשאני נתקלת במשהו לא מובן, כמו מזגן שמסרב להידלק,ואני לא בדיוק מצליחה לראות את התמונה המלאה,
אני מרגישה שאני צריכה להרכיב את המשקפיים שלי, כאלה, עם עדשות גדולות, ורצוי צהובות, שיאירו לי נכון את התמונה החסרה.
ולפעמים, על אף התמונה שאני חושבת שאני רואה. כשהטכנאי מבקש 300 ש"ח על דקה וחצי שהיה כאן,
אני נאלצת להרים גבה או שנים.
כי לא הכל מובן, אבל אני מאמינה שהחיים יפים
אני משתדלת להתרחק מאנשים שלא עושים לי טוב. כאלה שבשניה בלי לשים לב גורמים לי לחרוק שיניים בזעם על לא כלום.
יש את הרגעים האלה שכולם סביב כבר לגמרי נמסו, משתוללים חסרי מעצורים,
או אז אני מעדיפה להיות אינה רואה ואינה נראית כמו ינשוף, ביום, או בלילה….
וכשאנחנו יוצאים לטיולים בשטח עם הילדים או לפעמים בלעדיהם בהרכב מבוגרים בלבד.
תמיד תמיד, יש לי פחד מאיזשהו נחש שיקפוץ לי פתאום סתם כך.
אבל האחרון היה סתם שיתוף של חולשה
הכי חשוב זה החיים היפים, והארץ היפה שלנו.
אז בזמן כזה שבו הילדים כולם בבית, אין מוצלח מלנסות ליצור עם הילדים את העוגיות המהפנטות האלה.
בחרתי במיוחד בצורות קלות שאין צורך בחותכנים מיוחדים עבורם.
אתם תוכלו להוסיף שלל דוגמאות ולמנף את כל הספור הזה הלאה.
תוכלו לתת לילדים ליצור, לצלם את הפרצופים ולכתוב סיפור מענין, לעטוף בלימנציה ולתת לילדים להנות מפרי היצירה שלהם.
תוכלו להפוך את הפרצופים לכרטיסי רביעיות או משחק הזיכרון.
כך או כך, גם מהעוגיות עצמם, בטוחה שכולם יהנו.
כאן השתמשתי בחותכנים עגולים בכמה קוטרים, לשימוש האננס והאבטיח.
ובחותכן בצורה לב לדובדבנים, שיש אותם כמעט בכל בית, כך שאפשר כמעט להתחיל ליצור.
הבצק הוא בצק פריך פשוט הבצק 1,2,3 האהוב עלי, שכבר נתתי אותו כאן פעם.
הוא נקרא כך משום סדר וכמות המוצרים שבו.
לאחר קירור הבצק במקרר, מקמחים אותו מעט ומרדדים לעלה עבה.
כאן אנחנו צריכים עוגיה עבה ולא דקה, שלא תישבר אחרי העמל של הציפוי.
קורצים ממנו עיגול, במקרה של אבטיח, עיגול גדול.
חוצים לשניים בעזרת גלגלת או סכין.
על חלק מהחצאים קורצים כמה עיגולים קטנים בקצה ליצירת ביס.
כדי להגיע לצורת האננס פשוט קורצים עיגול גדול ובאמצעו עיגול נוסף קטן.
מעבירים את העוגיות לתבנית אפיה ואופים בחום של 165 מעלות כ10-15 דקות, העוגיות אמורות להישאר בהירות ולהתכהות רק בקצה טיפונת.
מצננים את העוגיות.
לציפוי נשתמש בציפוי המיוחד רויאל אייסינג.
ציפוי שמבוסס על אבקת סוכר וחלבון ביצה (לנמנעים ניתן לנסות להשיג בחנויות מתמחות אבקת אלבומין).
רויאל האייסינג מגיע בשלל צבעים. ומתקבל מרקם של משחה נוחה לעבודה. לאחר שעה שעתיים הציפוי הרך מתקשה ונהפך לקשה ויציב, אפילו כמו קנווס שאפשר לצבוע עליו.
מתחילים בציפוי: מזלפים קווי מתאר חיצוניים לפי הצבעים המבוקשים.
ממלאים את שטח הפנים בזילוף עד לכיסוי המלא.
דופקים בעדינות את העוגיה על משטח כדי ליישר את האייסינג ושמים בצד להתייבשות.
אם מעוניינים להוסיף סוכריות או צבעים נוספים שיטמעו בתוך המילוי הכללי מוסיפים מיד.
אתם גם כבר רואים את החגיגה הקייצית הזו בעיניים?
אז בואו ונתחיל,
חייבת לציין, שכשהבת שלי נחשפה לעוגיות האלה, מיד עלתה מפיה בקשה, היא רוצה לקרוא לחברות שלה, ושנעשה להם סדנא להכנת עוגיות כאלה, מפה לשם, חשבתי על זה שוב, והנה החלטתי ללכת על זה, אז את כל הפרטים על הסדנא תראו בסוף הפוסט.
המתכון המלא תמצאו
ברחוב האמן