לרולדה:
4 ביצים M מופרדות
3/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1/2 כוס קמח
2 כפות קקאו
למריחה על הרולדה:
3 כפות קרם לוטוס
לקרם:
1 ריצ' קטן 250 מ"ל
1 כוס קרם לוטוס
3 כפות פודינג וניל
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס ריצ'
מעט קרם לוטוס
הכנה:
מקציפים חלבונים עם קמצוץ מלח. כשמתקבל קצף קל מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבל קצף בוהק ונוקשה.
מורידים את מהירו ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים, בערבול במהירות נמוכה ממש.
שטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה
מניחים בתבנית תנור ואופים ב 180 מעלות כ-15-18 דקו עד שהעוגה יבשה.
מוציאים מהתנור.
הופכים את העוגה על מגבת נקיה ומגלגלים את הרולדה עם המגבת. משהים כ-2 דקו ופותחים.
מורחים 3 כפות קרם לוטוס על הרולדה.
מכינים מילוי:
מקציפים ריצ' לקצף יציב ומוסיפים פודינג ולוטוס.
מורחים על העוגה מעל הקרם שמרחנו.
מורחים שכבה לא עבה.
את הקרם שנותר- אם נותר ננצל....בהמשך.
מגלגלים בזהירות את הרולדה ומעבירים להקפאה של כעשר דקות.
מכינים ציפוי:
ממיסים ריצ' עם שוקולד תוך כדי ערבוב עד לקבלת גנאש חלק. יוצקים בזהרות על הרולדה במרכז ומאפשרים זליגה לצדדים.
מזלפים פסים של קרם לווס מעל. מחממים מעט את קרם הלוטוס אם הוא נוקשה.
נשאר מהמילוי?
אדרבא!
ממלאים בכוסות ומקבלים מוס לוטוס
מקשטים בגנאש, קרם לוטוס ופירורי עוגיות