דרוש מתכון רגל קרושה (גאלער)

יונלה

משתמש מקצוען
2 אופציות,
או מרגליים עוף או גידי בקר.
יותר טעים ועדין זה הרגליים עוף אבל הרבה יותר עבודה,
צריך אח"כ לפרק את הרגליים המבושלות, להוציא עצמות ולטחון את ה"בשר",
גידים שוטפים, מסירים שיער ומבשלים, הריח יותר כבד, ואחרי הבישול טוחנים.
כמובן לבשל עם הרבה שום, מלח ופלפל שחור,
יש שמוסיפים גם פפריקה מתוקה.
 

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אצלנו במשפחה עושים מעצמות רגלי בקר בלבד ובסיר לחץ כדי לקצר בבישול.
 

תפוח זהב

משתמש מקצוען
איפה יש לקנות בשר מתאים לגאלע
בבית שמש
בהכשר קהילות או לנדא?
 

shayhel

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
לא ברור למה אבל הגאלע תמיד נחשב ליוקרתי
למרות שהוא זול, פשוט וקל להכנה.
 

shayhel

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
מה כל כך מורכב?
ומשך הזמן להכנת ארבעס הוא לא פחות.
נראה לי יותר בכיוון שהמאכל אינו עממי וממילא רק אנשים מסוימים מכינים אותו ומכאן "חשיבותו ויוקרתו".
 

דנידין246

משתמש צעיר
מה כל כך מורכב?
ומשך הזמן להכנת ארבעס הוא לא פחות.
נראה לי יותר בכיוון שהמאכל אינו עממי וממילא רק אנשים מסוימים מכינים אותו ומכאן "חשיבותו ויוקרתו".
לפרק עצמות מבשר..לסנן וכו..
יותר מורכב מהרגיל
 

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ואיזה בשר?
אני רואה בשר קצוץ במתכונים
הנה המתכון (זה מתכון עוד של סבתי ע״ה):
רגל עגל נקיה ופרוסה במשקל 1.250 קג'
שוטפים היטב ומבשלים במשך שעתיים בסיר לחץ עם בצל גדול חתוך לארבע, 3 עלי דפנה, 2 גזרים
10 שיני שום, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח ו
3 ליטר מים. מצננים היטב ופותחים את הסיר.
מורידים את הבשר הרך סביב העצמות עם מח העצם וטוחנים במטחנת בשר יחד עם עוד 10 שיני שום קלופות.
שמים את הבשר בתבנית פיירקס גדולה מלבנית
ויוצקים מעל את נוזל הבישול מהסיר דרך מסננת.
מערבבים היטב וטועמים אם לא חסר מלח /פלפל
מי שאוהב יכול להוסיף מעל ביצים קשות פרוסות.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים לגיבוש לילה במקרר
למחרת חותכים מנות מרובעות והופכים אותן על צלחת.
 

דנידין246

משתמש צעיר
הנה המתכון (זה מתכון עוד של סבתי ע״ה):
רגל עגל נקיה ופרוסה במשקל 1.250 קג'
שוטפים היטב ומבשלים במשך שעתיים בסיר לחץ עם בצל גדול חתוך לארבע, 3 עלי דפנה, 2 גזרים
10 שיני שום, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח ו
3 ליטר מים. מצננים היטב ופותחים את הסיר.
מורידים את הבשר הרך סביב העצמות עם מח העצם וטוחנים במטחנת בשר יחד עם עוד 10 שיני שום קלופות.
שמים את הבשר בתבנית פיירקס גדולה מלבנית
ויוצקים מעל את נוזל הבישול מהסיר דרך מסננת.
מערבבים היטב וטועמים אם לא חסר מלח /פלפל
מי שאוהב יכול להוסיף מעל ביצים קשות פרוסות.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים לגיבוש לילה במקרר
למחרת חותכים מנות מרובעות והופכים אותן על צלחת.
טוב בהקפאה?
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
ואיזה בשר?
אני רואה בשר קצוץ במתכונים
אצל סבתא שלי ואמא שלי ע״ה לא הקפיאו אוכל כלל, אז אני לא יודע.
המתכון שהבאתם מצויין אבל נראה לי שאת הבשר שנשאר על הרגל מגרדים עם סכין וטוחנים
מניחים אותו כבסיס בפירקס ורק אז את הנוזל
המהדרין מבשלים עם הרגל קורקבן עוף ןקוצצים אותו עם סכין וזה בסיס טוב מאוד
הקפאה:
מצויין אבל לא ניתן להפשיר ולאכול חייבים להכניס לסיר ולתת רתיחה ורק אז להחזיר לתבנית ולמקרר
 

דנידין246

משתמש צעיר
המתכון שהבאתם מצויין אבל נראה לי שאת הבשר שנשאר על הרגל מגרדים עם סכין וטוחנים
מניחים אותו כבסיס בפירקס ורק אז את הנוזל
המהדרין מבשלים עם הרגל קורקבן עוף ןקוצצים אותו עם סכין וזה בסיס טוב מאוד
הקפאה:
מצויין אבל לא ניתן להפשיר ולאכול חייבים להכניס לסיר ולתת רתיחה ורק אז להחזיר לתבנית ולמקרר
שאלה דומה-האם גם גפילטע פיש מוכן אפשר להקפיא ולתת רתיחה?
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
שאלה דומה-האם גם גפילטע פיש מוכן אפשר להקפיא ולתת רתיחה?
זה קצת יותר מורכב
אם יש לכם ציר מהבישול הראשון זה מתקבל כמעט כמו גפילטע טרי
מכניסים לסיר את הקציצות עם הציר מוסיפים מעט מים נותנים רתיחה

אם אין ציר צריך להרתיח מים מים כמו במקור עם תבלינים,בצל,גזר וכו' ואז להרתיח
גזר מבושל בגפילטע צריך לזרוק הוא נהיה סמרטוט
 

דנידין246

משתמש צעיר
זה קצת יותר מורכב
אם יש לכם ציר מהבישול הראשון זה מתקבל כמעט כמו גפילטע טרי
מכניסים לסיר את הקציצות עם הציר מוסיפים מעט מים נותנים רתיחה

אם אין ציר צריך להרתיח מים מים כמו במקור עם תבלינים,בצל,גזר וכו' ואז להרתיח
גזר מבושל בגפילטע צריך לזרוק הוא נהיה סמרטוט
הכוונה לדגים מבושלים כבר עם הציר
אפשר להקפיא הכל? (מלבד הגזר) להפשיר ולהרתיח הכל שוב?
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה