רגישות לחלב? שטייף או היימליך?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
דעתי (מנסיון): אל תתנו לילדים שלכם נוטרמיגן. עדיף נאוקייט.

הנאוקייט טוב הרבה יותר, מכל הבחינות.
הוא טעים יותר, וזו מעלה חשובה כשמדובר בילדים עם תת תזונה שחייבים לאכול במרץ כדי להתפתח,
והנאוקייט גם מפורק לגמרי, כלומר: הוא עשוי מחלבונים שמפורקים למרכיביהם הבסיסיים - חומצות אמינו, בניגוד לנוטרמיגן, שמפורק רק חלקית (לא עד לרמת חומצות האמינו), ולכן ילדים עם אי סבילויות לכל מיני חלבונים, מעכלים את הנאוקייט הרבה יותר טוב, כי הוא לא במבנה של חלבון.

המלצה שלי: שווה לחפור לרופא בקופה, כולל שליחת עסקנים לדרגים הגבוהים ואיומים במעבר לקופה אחרת, עד שתקבלו אישור לנאוקייט.

שער

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
לבת שלי היה פריחה בכמה איזורים בגוף, ניסיתי את כל סוגי המשחות שהיו על המדף..
עד שהחלטתי שאני הולכת לשושנה שטייף עשיתי את מה שהיא אמרה לי וישר באותו שבוע ראיתי תוצאות ב"ה.

ואני הלכתי אחרי ששמעתי הרבה המלצות וגם גם כמה אחיינים שלי טופלו אצלה וראו תוצאות מידיות..

אז מי שרשמה נוכלת, אני ממליצה שתחשוב פעמיים לפני שהיא רושמת, גם אם יש כאלה שלא כ"כ עזר להם, צריך לדעת שיש במקביל הרבה מאד כאלה שכן עזר להם...

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
אמרתי במקרה שלי נוכלת. זו האמת. שלא תבטיח ותגזול ממני אלפי שקלים סתם

נכתב ע"י שער;1879023:
לבת שלי היה פריחה בכמה איזורים בגוף, ניסיתי את כל סוגי המשחות שהיו על המדף..
עד שהחלטתי שאני הולכת לשושנה שטייף עשיתי את מה שהיא אמרה לי וישר באותו שבוע ראיתי תוצאות ב"ה.

ואני הלכתי אחרי ששמעתי הרבה המלצות וגם גם כמה אחיינים שלי טופלו אצלה וראו תוצאות מידיות..

אז מי שרשמה נוכלת, אני ממליצה שתחשוב פעמיים לפני שהיא רושמת, גם אם יש כאלה שלא כ"כ עזר להם, צריך לדעת שיש במקביל הרבה מאד כאלה שכן עזר להם...
יתכן ויש מקרים בהם כן עזרה.
היא היתה צריכה לומר אני לא יכולה לעזור לך
או לפחות כשראתה שלא עוזרת היתה מודה שלא מצליחה לעזור.
ולא לומר תמשיכי בתרופות ובשינוי התזונה ואהיה איתך בקשר.
לטלפון ממנה אני מחכה עד היום!
כל מילה שלי אמת.

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אלפא ביתא;1876693:
אם את רואה בעצמך שהילד רגיש למוצרי חלב, למה את צריכה מאבחנים?
ולגבי תחליף חלב- ניסיתם איזומיל?

כתבתי שניסיתי מטרנה צימחית ולא ראיתי הטבה.
כן ראיתי נזלת שהתגברה כשנתתי אשל.

איזומיל- עדיין לא.

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שרינה;1876856:
חכמים הזהרו בדבריכם ובפרנסתם של אחרים.
אגב למה לא להימנע בכלל מתחליפי חלב?
הוא יכול בגיל כזה לאכול כמעט הכל לא?

הוא אוכל שלוש ארוחות ביום של פרות וירקות וחלבונים

עדין נשארו זמנים שהוא צריך את התמ"ל בבקבוק.

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י sarigold5;1876213:
למה את חושבת כך?

ממה ששמעתי.
אמרתי לשני רופאים שהבן שלי סובל מנזלת כבר חודשיים מאז שנגמל מהנקה ויש לו אחות שרגישה לחלב והם לא חשבו אפילו בכוון.

אבל אולי אני טועה.

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י להרגיש בבית;1879700:
כתבתי שניסיתי מטרנה צימחית ולא ראיתי הטבה.
כן ראיתי נזלת שהתגברה כשנתתי אשל.

איזומיל- עדיין לא.

לא יכול להיות שהיא אלרגית גם לחלב וגם לסויה?

ללי41

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י תיקתוק;1875563:
אני באופן אישי הייתי אצל שושנה שטייף
והפילה אותי באלפי שקלים עם הבטחות שווא שתעזור
ולא עזרה במאום.
נוכלת במקרה שלי.
ולגבי היימליך הוא אמר לאחי שהוא אלרגי לגלוטן ובברור בבדיקות לאחמ"כ התברר שזו שטות.
מציעה לשקול היטב במיוחד עם תינוק.
אולי כדאי לפנות למומחה לאלרגיה.

צודקת מאד!!! אני מכירה כמה שכמעט שלמו בחייהם על טיפולים כאלו (וזה חוץ מהסכום ההזוי ששלמו מכיסם!!)

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י אהובה ו;1879750:
לא יכול להיות שהיא אלרגית גם לחלב וגם לסויה?

כשהגעתי למיון עם ילד שקיבל תגובה אלרגית חריפה לחלבי,
התייעצתי עם הרופא עם לעבור לתמ"ל צימחי (במקרה שלי ילד בן 5 חודשים) והוא אמר לי שהחלבון של הסויה והחלב מאד דומה ורוב הילדים שאלרגים לחלב אלרגים גם לסויה.

במקרה שלי הפתרון היה חלב שקדים.
(עושים לבד משקדימון/שקדיה ודומיהם)

ts4

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י רותי קפלר;1878502:
דעתי (מנסיון): אל תתנו לילדים שלכם נוטרמיגן. עדיף נאוקייט.

הנאוקייט טוב הרבה יותר, מכל הבחינות.
הוא טעים יותר, וזו מעלה חשובה כשמדובר בילדים עם תת תזונה שחייבים לאכול במרץ כדי להתפתח,
והנאוקייט גם מפורק לגמרי, כלומר: הוא עשוי מחלבונים שמפורקים למרכיביהם הבסיסיים - חומצות אמינו, בניגוד לנוטרמיגן, שמפורק רק חלקית (לא עד לרמת חומצות האמינו), ולכן ילדים עם אי סבילויות לכל מיני חלבונים, מעכלים את הנאוקייט הרבה יותר טוב, כי הוא לא במבנה של חלבון.

המלצה שלי: שווה לחפור לרופא בקופה, כולל שליחת עסקנים לדרגים הגבוהים ואיומים במעבר לקופה אחרת, עד שתקבלו אישור לנאוקייט.

ידוע לך אם לנאוקייט יש הכשר יותר טוב מהנוטרמיגן? הבן שלי חי על הנוטרמיגן ומישהי אמרה לי שזה על גבול הטרף :eek::eek::eek:

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י mig;1880021:
כשהגעתי למיון עם ילד שקיבל תגובה אלרגית חריפה לחלבי,
התייעצתי עם הרופא עם לעבור לתמ"ל צימחי (במקרה שלי ילד בן 5 חודשים) והוא אמר לי שהחלבון של הסויה והחלב מאד דומה ורוב הילדים שאלרגים לחלב אלרגים גם לסויה.
(עושים לבד משקדימון/שקדיה ודומיהם)

נכון.

למעשה, יש הרבה סוגי רגישויות, לא כולם אלרגיות, ולא כולם יש שיטה מדעית לבדיקות. בתור אמא, שרואה את התגובות, את יכולה לדעת יותר טוב מכל מומחה.

(מנסיון מר של תינוק שלא אלרגי, אבל נתקף בעויתות וכאבים בלתי נסבלים מחלב טרי)

הדבר נכון במיוחד עם חלב עד גיל שנה. יש אחוז מאד גבוהה של תינוקות רגישים, רובם נגמלים עד שנה. (3 חודשים ו6 גם מאד מצוי, אבל עד שנה כמעט כולם עוברים את זה)

בהצלחה!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י tehia;1880024:
ידוע לך אם לנאוקייט יש הכשר יותר טוב מהנוטרמיגן? הבן שלי חי על הנוטרמיגן ומישהי אמרה לי שזה על גבול הטרף :eek::eek::eek:

לשניהם אין הכשר.
אבל:
1. גם לתרופות שכולם לוקחים, כמו אנטיביוטיקה, אין הכשר.
2. הנאוקייט כ"כ מפורק, עד שלא בטוח שהלכתית יש עליו את הדין של החומר שממנו הוא עשוי (גם אם זה מחלב עכו"ם, חלבוני החלב מפורקים עד שאין להם היכר של חלבון בכלל).
3. ילד שמגיע לנאוקייט, ברוב המקרים לא יכול לאכול שום מזון תינוקות אחר. ('תחנה סופית', כלשונו של הרוקח במוקד הלכתי של קופ"ח, שהסביר לרבנים על מהות הנאוקייט כשהתקשרנו אליהם בשאלה. ילד שלא מצליח לעכל אפילו נאוקייט, עלול לעבור להזנה תוך ורידית. זה לא משהו שיש לו תחליף או אפשרות שינוי. מי שלא צריך את זה, לא מקבל את זה. מי שצריך את זה, חייב את זה.)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה