מידע שימושי ראש כבש

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
כמי שמעולם לא טעמו בשר כבש ולא ראו איך מטפלים בראש של כבש, נשמח לקבל הוראות ברורות מה עושים בו (עוד לפני המתכון) - מה מנקים, איך מנקים, מה חייבים לעשות בו ומה אסור (אם יש דבר כזה), אנא בלשון ברורה ובפרוטרוט. ואם אפשר - מתכון טוב לראש השנה.
תודה רבה!
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
זה אמיתי, קנית ראש ראש..על כל המשתמע...:eek:

אם קנית בשר ראש כבש זה משהו אחר [בתקווה שאתם אוהבים את ניחוח הכבש..]
תכניסי את הבשר לסיר גדול עם הרבה מים ותרתיחי,
לאחר הרתיחה תבשלי על אש קטנה עד שיהיה חצי רך,

תסנני, תקררי ותחתכי לקוביות - עכשיו תבשלי כמו כל צלי בשר אחר בישול לא ארוך במיוחד
את יכולה להוסיף ירקות שורש או פירות מתוקים לבישול,

אם את רוצה [ומי לא] גם להיות לראש וגם שנה מתוקה תוסיפי לסיר או דבש או סילאן.
 

ayelet

משתמש מקצוען
אצלינו אוכלים ראש של כבש, קודם כל מכניסים אותו לסיר גדול ומרתיחים, אחכ כשהוא רך, צריך לנקות אותו, עם כל המשתמע.....(את זה בעלי עושה).
ואז שנשאר רק הבשר, אני בסיר גדול מטגנת הרבה בצל להוסיף רסק עגבניות ותבלינים, פלפל שחור ,פפריקה מתוקה, אבקת מרק , מלח. לבשל קצת, ואז להוסיף מים, להכניס את הראש, ולתת לזה להתבשל עד שזה רך.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נכתב ע"י אות לי;n5088305:
זה אמיתי, קנית ראש ראש..על כל המשתמע...:eek:

אם קנית בשר ראש כבש זה משהו אחר [בתקווה שאתם אוהבים את ניחוח הכבש..]
תכניסי את הבשר לסיר גדול עם הרבה מים ותרתיחי,
לאחר הרתיחה תבשלי על אש קטנה עד שיהיה חצי רך,

תסנני, תקררי ותחתכי לקוביות - עכשיו תבשלי כמו כל צלי בשר אחר בישול לא ארוך במיוחד
את יכולה להוסיף ירקות שורש או פירות מתוקים לבישול,

אם את רוצה [ומי לא] גם להיות לראש וגם שנה מתוקה תוסיפי לסיר או דבש או סילאן.
אכן, אות לי, 'על כל המשתמע'...
קנינו ראש - כלומר, חצי ראש, אבל ממשי, כולל הגולגולת והעין וכל זה... בבקשה לפני המתכון - איך מנקים ומה... חשבנו לתומנו שמתקינים אותו לאכילה והוא שומר על צורת הראש (הרי ככה במפורש מציירים בדפי ה'סימנים' שמביאים הילדים מהחיידר, לא?:))
בבקשה, מרת איילת, נא לבקש מבעלך הסבר מפורט על 'כל המשתמע', ואם גם את, אות לי, בקיאה - נא לפרט כמו שמסבירים לבורים גמורים...
כבר חשבנו שנכיר לפחות את הטעם של קרבן פסח, יזכנו ה' להקריבו ולאכול ממנו בעוד ששה חודשים וחצי (בערך), אבל מדבריכן נראה לבשל את הראש ולא לצלותו.

 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
איך מטפלים בראש ממש צריך לחפש אם יש כאן ניקית קניבלית מאפריקה..:eek:
לי אין שמץ של מושג, נראה לי גם שאם אני מגישה חצי ראש של כבש גולגלת ועיין לשולחן כולם....

בשר ראש אני מכירה שזה בעצם בשר הלחי כי הראש זה עור ועצם..] וכתבתי איך מבשלים אותו.
 

ayelet

משתמש מקצוען
המשתמע זה שאחרי הבישול, מוציאים את העין, אני לא מסוגלת לעשות את זה, אבל היא יוצאת יחסית בקלות, וגם את כל העור הקשה והשומן.
אחרי זה מכניסים את הראש עם הבשר שנשאר, לתוך הרוטב ומבשלים, ונשארת צורה של הראש כמובן.
דרך אגב אין הרבה בשר בראש, אז אם אתם משפחה גדולה אולי תצטרכו שני ראשים לשני הימים.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
טוב, אמנם כשהעליתי אי פעם לפורום יצירה תמונה של (בין השאר) ראשי דג היו כמה שכמעט התעלפו, אבל אנחנו קצת יותר קשוחים, כנראה... אנו מניחים על השולחן ראשי דג (מבושלים כמובן) כמו שהם, יש לי נכדים שמבקשים במפורש לאכול את עיני הדג (סגולה חשובה). מה בקשר לעיני הכבש - יש בעיה כלשהי שבגללה צריך לנקר אותן?
וגברת איילת - אתם מניחים את הראש כולל הגולגולת על השולחן? זה לא מתפרק לאחר הבישול?
תודה רבה רבה על הזמן שאתם מקדישים לענות לי!
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני ביקשתי מהקצב לנקות אותו ולחתוך לקוביות שאני לא אראה לא עיניים ולא שיניים:eek:
טיגנתי בצל הוספתי תבלינים ומיים ובישלתי את הקוביות לאחר שהתרכך הוצאתי את העצמות, לא נשאר הרבה אבל בשביל סימנים זה מספיק.
כמובן שחוץ מזה בישלתי בשר כבש לכבוד החג.
בשר כבש זה מעדן ואם זה על האש זה בכלל מעדן אמיתי.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נירוש, כלומר, בישלת מן ההתחלה בתמהיל של בצל מטוגן, תבלינים ומים? כמה זמן בערך דרוש לבישול זה? ועל אילו עצמות את מספרת שהוצאת לאחר שהתרכך?

ayelet, אשמח ואודה לך מאוד אם תוכלי לענות על שאלותי לעיל.
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י אפכא מסתברא;n5089534:
נירוש, כלומר, בישלת מן ההתחלה בתמהיל של בצל מטוגן, תבלינים ומים? כמה זמן בערך דרוש לבישול זה? ועל אילו עצמות את מספרת שהוצאת לאחר שהתרכך?

ayelet, אשמח ואודה לך מאוד אם תוכלי לענות על שאלותי לעיל.


כן מההתחלה מכיון שהיו חתיכות קטנות בישלו של שעה ורבע בערך ואח"כ הוצאתי את העצמות הגדולות
 

ayelet

משתמש מקצוען
כן מניחים אותו, אומרים את ה״יהי רצון שתזכור לנו אילו של אברהם אבינו וכו...״ ואוכלים, יש שם ממש מעט בשר, הרוטב מאד מאד טעים.
זה לא מתפרק בכלל, אין מצב זה עצמות קשות.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
תודה רבה מקרב לב! תזכינה למצוות!
ayelet מה בדיוק הנוסח המלא שאומרים?
 

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
"שנהיה לראש ולא לזנב". [הספרדים מוסיפים: "ותזכור לנו אילו של יצחק אבינו עליו השלום בן אברהם אבינו עליו השלום".

יש לזכור שנוסח זה נתקן בעיקרו על ראש כבש, ומי שאין לו יביא ראש דג.
מי שעושה את שניהם, על ראש הדג יאמר: "שנהיה לראש ולא לזנב, ונפרה ונרבה כדגים ותשגיח עלינו בעינא פקיחא"

כמובן שיש לומר לפני: יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו וכו'
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לגבי הסגולה באכילת עיני דג:
מאדמו"רי בית לעלוב - סגולה לעין טובה. מרבי גרשון העניך מראדזין - סגולה נגד עינא בישא. כמו"כ קבלה ביד חתני (שמע מזקנו) - סגולה ליראת שמים, ויש עוד אלא שנשמט מזכרוני כרגע.
נכדי אוכלים בהתלהבות וה'סגולה' של 'להקיא' אינה פועלת עליהם:p...
 

שלום11

משתמש חדש
חשוב לזכור! שהטעם שלא אוכלים מאכלים חמוצים או מרים וכדומה, זה כדי שבראש השנה לא נעווה את פרצופינו מרוב מרירות או גועל.
ובכן, מי שראש כבש כמות שהוא מגעיל אותו, עיניים שיניים ומראה כללי לא מלבב, יואיל בטובו להביא לשולחן תפוח אדום מתוק ועסיסי טבול בבריכת דבש ויאמר עליו כל התפילות שבעולם.

ח"ו שבשביל הלכה או מנהג שיסודן בהררי קודש אי מי מיושבי השולחן יתמלא קבס, וח"ו ח"ו על זה כתוב "על כל הנעלם יביא אלקים במשפט" זה הרק בפני חבירו ונמאס בה.

יה"ר שכל בית ישראל יתברכו בשנה טובה ומתוקה, ונהיה לראש ולא לזנב, ראש לאריות ולא זנב לשועלים.
 

הגאון

משתמש רשום
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אני קניתי ראש כבש (חצי גולגולת)
ואני עדיין לה הבנתי איך להכינו
חשבתי לבשלו כמו שהוא שלם או למרוח בשמן זית ולפזר מלח גס ופלפל שחור, לעטוף בנייר כסף פעמיים, ולהכניס לתנור לכ6 שעות על חום בינוני,

מישהוא יודע לומר
בסדר או לא?

תודה רבה
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
@אפכא מסתברא
בסוף הכנת את הראש?
אם כן אולי תעשה לי סדר
למה מה אני מבולבל
כן, בישלתי את הראש, אבל באמת לא יצאתי ראש מכל ההסברים פה מה מנקים ואיך (וגם כל ידידינו ומכרינו הספרדים - הם ונשיהם כאחד - לא ידעו לומר לנו איך מטפלים בזה. אז מי אוכל כבשים, תגידו...)
כבר לא זכור לי איך בישלתי אותו, אבל כל הזמן היתה לי הרגשה שמי יודע מה היה צריך לחתוך ולזרוק ולא עשיתי. בסוף בר"ה רק טעמתי טעימה כדי לצאת ידי סגולה ומאז לא חזרתי על ההרפתקה הזו...
 

ayelet

משתמש מקצוען
כן, בישלתי את הראש, אבל באמת לא יצאתי ראש מכל ההסברים פה מה מנקים ואיך (וגם כל ידידינו ומכרינו הספרדים - הם ונשיהם כאחד - לא ידעו לומר לנו איך מטפלים בזה. אז מי אוכל כבשים, תגידו...)
כבר לא זכור לי איך בישלתי אותו, אבל כל הזמן היתה לי הרגשה שמי יודע מה היה צריך לחתוך ולזרוק ולא עשיתי. בסוף בר"ה רק טעמתי טעימה כדי לצאת ידי סגולה ומאז לא חזרתי על ההרפתקה הזו...
השנה יש לבית יוסף ראש של טלה, והוא ממש נקי
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה