לא מכירים שם בתו ירוק?אני אשתף.
1. משרדי ההגירה בארצות הברית:
אי אפשר להגיע למשרדי ההגירה לפני שעברו עשרה ימים מהרגע שנכנסת לארצות הברית. הם בודקים את זה, בכל המקומות. גם בכניסה למשרדי ההגירה השומר שואל אותך על זה.
לאור זאת, הדרך הטובה ביותר זה לנסוע בטיסה שיוצאת במוצאי שבת ונוחתת ביום ראשון בבוקר, לקבוע את הפגישה ליום רביעי בשבוע שאחריו (בדיוק 10 ימים מהכניסה לארצות הברית), ואת הטיסה חזרה ארצה ליום רביעי בערב, או ליום חמישי (ואז נוחתים בשישי).
2. יציאה מהארץ -
א. צריך לעשות בדיקת קורונה (אפשר בשדה תעופה - הכי זול, 50 שקל) פחות מ72 שעות לפני הטיסה. ילדים בני שנתיים פטורים מחובה זו (הנחיות הCDC). ואצלנו זה עבד (לא עשינו בדיקה לתינוקת), אבל אני ממליץ לעשות בדיקה בכל זאת, גם לפחות מגיל שנתיים, כי היו פקידים שלא ידעו מזה, ויש מצב שיעשו לכם בעיות.
ב. צריך למלא הצהרת בריאות של משרד הבריאות הישראלי, 24 שעות לפני הטיסה. מומלץ להדפיס ולהביא לשדה, אבל חברות התעופה מסונכנות עם משרד הבריאות, והם רואים את ההצהרה. (כך זה באל על, עדיף לא לקחת סיכון, ולהדפיס ולהביא).
ג. צריך למלא הצהרת בריאות של ארצות הברית. בדרך כלל חברות התעופה שולחות לינק לטופס מקוון, שצריך רק לכתוב את השם (במקום חתימה) ולסמן V, ולאשר, וזהו זה. הם כבר שולחים את זה לרשויות בארצות הברית.
3. הגעה לארצות הברית - בידוד:
בכל מדינה יש הגדרות שונות. אני הייתי במדינה שאין צורך בבידוד (פלורידה).
ניו יורק או ניו ג'רסי - צריך לבדוק, זה גם משתנה מרגע לרגע.
4. חזרה לארץ:
א. חובה לעשות בדיקת PCR לכל הנוסעים המגיעים ארצה, כולל תינוקות בני יומם. צריך לעשות את הבדיקה תוך 72 שעות לפני הטיסה חזרה לארץ. באיזור מיאמי הבדיקות הם חינם, גם אם אתה לא אזרח ואין לך ביטוח בריאות וכולי. רק צריך למלא טופס עם השם והפרטים, ולהעלות צילום דרכון וזהו. נוסעים לבדיקה, עושים אותה חינם, ומקבלים תוצאות במייל תוך יומיים. איך זה בניו יורק - אין לי מושג.
ב. צריך למלא הצהרת בריאות של משרד הבריאות הישראלי.
ג. מי שמחוסן פטור מחובת בידוד בחזרה ארצה. מי שלא מחוסן, חייב בבידוד.
אין דיבורים על זה שהולכים להכיר בזה?