קשר שמע-לב

שירי411

משתמש צעיר
מורה: שלום אמא של ציפי, מה שלומך? מה שלום ציפי?

אמא: אה... שלום המורה. ציפי ישנה, כלומר, בהתעוררות מוקדמת. המון תודה על ההשקעה. השיעורים פשוט מרתקים. גם אנחנו שומעים לפעמים.

מורה: מצויין מצויין. הקלטתי היום חמישה שיעורים. וודאי שמתן לב! הושיבי אותה עם הספרים, המחברות, כלי הכתיבה והכי חשוב- בחדר שקט ונעים. אווירת למידה היא חיונית עבור הילדה. ציפי כבר בכיתה ג'. כיתה קריטית. בדיוק במעבר בין הבשלות של הגיל הרך, לבין הריאקציה המודיקלית המתפתחת בסביבות גיל 9. תוכלי לשמוע בפינת היועצת טיפים ועצות להקניית בגרות למידה. אל תדאגי, אמא של ציפי, כולנו כאן נותנים יד ביד.

אמא: אה? אני לא כל כך מבינה. פשוט, המורה, יש כאן רעש, הילדים שיהיו בריאים, התחילו לקום, ואיך אומרים? על רגל ימין כפשוטו. אחד על השני.

מורה: עכשיו קמים? נו! חשוב מאוד להעיר אותם בזמן, לשמור על שיגרת למידה. ומתי הם מתפללים? ואוכלים? באמת, אמא של ציפי, אסור להזניח אותם להתמרחות חסרת תכלית במיטות. השעה עשר ועשרים. זאת שעה של שיעור שלישי לפי סדר המערכת. אבקש את התייחסותך הרצינית.

אמא: כמובן, בוודאי. תודה המורה, פשוט... פשוט.. (די!!! שמעון! ששששששש.... תפסיק לצעוק)

מורה: ובכן, הייתי רוצה לקבל רגע את ציפי. קשר לב- שמע הוא קריטי עבור הילדה הרכה המצויה בתהליכי גדילה אינטנסיביים כאמור.

אמא: כמובן כמובן, תודה רבה. (מכסה את השפופרת ומזעיקה את ציפי מהמיטה מפוזמת ואפופת שינה)

מורה: שלום ציפי, ברוכה הנמצאת! מה שלומך תלמידתי היקרה?

ציפי: אה...בסדר. (אמא: תגידי ברוך השם!) בעצם לא... ברוך השם.

המורה: את מתרגשת ציפי. את בטח מתגעגעת. גם אני מאוד מתגעגעת אלייך. בואי חמודה. שבי לך בשולחן הכתיבה שלך. אני רוצה להסביר לך כיצד לייצר אווירה לימודית.

ציפי: (מסתכלת על אמא בעיניים כלות, לוחשת: מזה שולחן כתיבה אמא??? אמא מושכת את ציפי לחדר הבנות מעיפה ערמות ביגוד מהמכתביה העתיקה של דודה שושנה, מזיזה כמה חפצי נוי זוטרים ומושיבה את ציפי לידו)

המורה: התיישבנו?

ציפי: אהה.

המורה: נפלא. עכשיו תפתחי את הקלמר.

ציפי: אבל אמא הביאה לי דברים בלי קלמר. (אמא: שששששששש... הקלמר בכביסה. תגידי הקלמר בכביסה) אהה. הקלמר בכביסה.

המורה: בכביסה? כמה מרענן. עתה אשמח אם תפתחי לרגע מחברת תורה. (אמא מגישה לציפי מחברת)

ציפי: אבל אמא, יש כאן משבצות? ( ששששששש...... כבר נביא אחרת)

המורה: טוב, זמננו תם. אני שמחה שאתן מתחילות לעבוד על אווירת למידה בתית. ולא לשכוח למלא בדף פירוט יום יום: מה למדנו, מה השלמנו, מה כתבנו, מה לא כתבנו, מה היה קשה, מה היה בינוני, עבור אילו משימות נדרשה מורה פרטית, ובאילו מטלות הילדה חטפה התמוטטות עצבים. מאוד חשוב, אמא של ציפי. מאוד מאוד חשוב. הכל כמובן, בשביל שיהיה לנו ממד מדוקדק ומדויק עבור התעודה הקריטית של כיתה ג'.

אמא: כמובן, המורה. כמובן. חשוב מאוד. (ציפי תגידי תודה רבה!)

ציפי: המורה כמובן, תודה רבה המורה. כמובן.

נערך לאחרונה ב:

בני ג.

משתמש רשום
מורה: שלום אמא של ציפי, מה שלומך? מה שלום ציפי?

אמא: אה... שלום המורה. ציפי ישנה, כלומר, בהתעוררות מוקדמת. המון תודה על ההשקעה. השיעורים פשוט מרתקים. גם אנחנו שומעים לפעמים.

מורה: מצויין מצויין. הקלטתי שם חמישה שיעורים. תושיבי אותה עם הספרים, המחברות, כלי הכתיבה והכי חשוב- בחדר שקט ונעים. אווירת למידה היא חיונית עבור הילדה. ציפי כבר בכיתה ג'. כיתה קריטית. בדיוק במעבר בין הבשלות של הגיל הרך, לבין הריאקציה המודיקלית המתפתחת בסביבות גיל 9. תוכלי לשמוע בפינת היועצת טיפים ועצות להקניית בגרות למידה. אל תדאגי, אמא של ציפי, כולנו כאן נותנים יד ביד.

אמא: אה? אני לא כל כך מבינה. פשוט, המורה, יש כאן רעש, הילדים שיהיו בריאים, התחילו לקום, ואיך אומרים? על רגל ימין כפשוטו. אחד על השני.

מורה: עכשיו קמים? נו! חשוב מאוד להעיר אותם בזמן, לשמור על שיגרת למידה. ומתי הם מתפללים? ואוכלים? באמת, אמא של ציפי, אסור להזניח אותם להתמרחות חסרת תכלית במיטות. השעה עשר ועשרים. זאת שעה של שיעור שלישי לפי סדר המערכת. אבקש את התייחסותך הרצינית.

אמא: כמובן, בוודאי. תודה המורה, פשוט... פשוט.. (די!!! שמעון! ששששששש.... תפסיק לצעוק)

מורה: ובכן, הייתי רוצה לקבל רגע את ציפי. קשר לב- שמע הוא קריטי עבור הילדה הרכה שבתהליכי גדילה אינטנסיביים כאמור.

אמא: כמובן כמובן. (מכסה את השפופרת ומזעיקה את ציפי מהמיטה מפוזמת ואפופת שינה דוחפת לאוזנה את הפלאפון)

מורה: שלום ציפי, ברוכה הנמצאת! מה שלומך תלמידתי היקרה?

ציפי: אה...בסדר. (אמא: תגידי ברוך השם!) בעצם לא... ברוך השם.

המורה: את מתרגשת ציפי. את בטח מתגעגעת. גם אני מאוד מתגעגעת אלייך. בואי חמודה. שבי לך בשולחן הכתיבה שלך. אני רוצה להסביר לך כיצד לייצר אווירה לימודית.

ציפי: (מסתכלת על אמא בעיניים כלות, לוחשת: מזה שולחן כתיבה אמא??? אמא מושכת את ציפי לחדר הבנות מעיפה ערמות ביגוד מהמכתביה העתיקה של דודה שושנה, מזיזה כמה חפצי נוי זוטרים ומושיבה את ציפי לידו)

המורה: התיישבנו?

ציפי: אהה.

המורה: נפלא. עכשיו תפתחי את הקלמר.

ציפי: אבל אמא הביאה לי דברים בלי קלמר. (אמא: שששששששש... הקלמר בכביסה. תגידי הקלמר בכביסה) אה. הקלמר בכביסה. אבל העיפרונות והמחק כאן. וגם הצבעים.

המורה: בכביסה? כמה מרענן. עתה אשמח אם תפתחי לרגע מחברת תורה. (אמא מגישה לציפי מחברת)

ציפי: אבל אמא, יש כאן משבצות? ( ששששששש...... כבר נביא אחרת. אמא מאלתרת מחברת אחרת. הפעם עם שורות)

המורה: טוב, זמננו תם. אני שמחה שאתן מתחילות לעבוד על אווירת למידה בתית. ולא לשכוח למלא בדף פירוט יום יום: מה למדנו, מה השלמנו, מה כתבנו, מה לא כתבנו, מה היה קשה, מה היה בינוני, עבור אילו משימות נדרשה מורה פרטית, ובאילו מטלות הילדה חטפה התמוטטות עצבים. מאוד חשוב, אמא של ציפי. מאוד מאוד חשוב. הכל כמובן, בשביל שיהיה לנו ממד מדוקדק ומדויק עבור התעודה הקריטית של כיתה ג'.

אמא: כמובן, המורה. כמובן. חשוב מאוד. (לוחשת: ציפי תגידי תודה רבה!)

ציפי: המורה כמובן, תודה רבה המורה. כמובן.
ממש יפה ונכון אן מה לעשות אבל אני חושב שהמורה צודקת בדברים שזה חינוך
ועוד זה תלוי בהרבה דברים אשמח לשמוע אם מישהוא חולק עלי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה