פרווה קרקרים מלוחים דקים וקריספים- שיתוף

חניס

משתמש רשום
משתפת במתכון לקרקרים מלוחים ודקים, קלים להכנה, הילדים מאד אוהבים לקחת לבית ספר, או לנשנוש בצהריים. הקרקרים יוצאים קריספיים בזכות האפיה הנוספת שנותנים להם בחום נמוך - ראו בהוראות בהמשך.
לבצק-
קילו קמח
2 כפות שמרים
550 מ"ל מים
220 מ"ל שמן
4 כפיות מלח

לתערובת שמן ותבלינים:
חצי כוס שמן קנולה, חצי כוס שמן זית, כף תבלין פיצה כפית אבקת שום, כפית זעתר,
כמובן שאפשר לשנות תיבול לפי הטעם האישי..(בזיליקום מיובש/אורגנו/ שומשום/קצח/מלח גס)

ללוש הכל לבצק רך, נעים ולא דביק.
לחלק לשמונה חלקים
לרדד כל חלק על גבי נייר אפיה, לעלה דק ככל האפשר - הכי קרוב לעובי של דף (ניתן לרדד בין שני ניירות אפיה אם יותר נוח)
למרוח מעל תערובת של שמן ותבלינים
עם גלגלת של פיצה לחתוך את השוליים, כדי שיצא קרקרים סימטריים
לעשות פסים לאורך הבצק ואחר כך לרוחב,
לאפות 12 דקות בערך על חום של 180 מעלות

אחרי שכל הקרקרים מוכנים ואפויים- לשים את כל הקרקרים בתבנית אחת, ולהכניס לתנור
בחום של 50 מעלות למשך שעה - כדי שיצאו קריספיים. IMG_20240109_142044_994.jpg
IMG_20240109_142044_994.jpg
IMG_20240109_142330_797.jpg
IMG_20240109_142443_294.jpg
 

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
משתפת במתכון לקרקרים מלוחים ודקים, קלים להכנה, הילדים מאד אוהבים לקחת לבית ספר, או לנשנוש בצהריים. הקרקרים יוצאים קריספיים בזכות האפיה הנוספת שנותנים להם בחום נמוך - ראו בהוראות בהמשך.
לבצק-
קילו קמח
2 כפות שמרים
550 מ"ל מים
220 מ"ל שמן
4 כפיות מלח

לתערובת שמן ותבלינים:
חצי כוס שמן קנולה, חצי כוס שמן זית, כף תבלין פיצה כפית אבקת שום, כפית זעתר,
כמובן שאפשר לשנות תיבול לפי הטעם האישי..(בזיליקום מיובש/אורגנו/ שומשום/קצח/מלח גס)

ללוש הכל לבצק רך, נעים ולא דביק.
לחלק לשמונה חלקים
לרדד כל חלק על גבי נייר אפיה, לעלה דק ככל האפשר - הכי קרוב לעובי של דף (ניתן לרדד בין שני ניירות אפיה אם יותר נוח)
למרוח מעל תערובת של שמן ותבלינים
עם גלגלת של פיצה לחתוך את השוליים, כדי שיצא קרקרים סימטריים
לעשות פסים לאורך הבצק ואחר כך לרוחב,
לאפות 12 דקות בערך על חום של 180 מעלות

אחרי שכל הקרקרים מוכנים ואפויים- לשים את כל הקרקרים בתבנית אחת, ולהכניס לתנור
בחום של 50 מעלות למשך שעה - כדי שיצאו קריספיים. צפה בקובץ המצורף 1549899צפה בקובץ המצורף 1549899צפה בקובץ המצורף 1549900צפה בקובץ המצורף 1549901
כמה יוצא מהכמות הזו?
 

חניס

משתמש רשום
יוצא כמות מאד גדולה של קרקרים.
תלוי גם לכמה את חותכת
כל תבנית בסביבות 30-40 קרקרים
 

חניס

משתמש רשום
אני מחלקת את הבצק לשמונה חתיכות בערך
כל חתיכה מרדדים מאד דק, אז לא צריך חתיכה גדולה
גודל תבנית - תבנית תנור רגילה.
 

חניס

משתמש רשום
מאחסנים בקופסא אטומה על השולחן
לא צריך קירור /הקפאה
נשאר מעולה גם אחרי שבועיים ויותר.
הקרקרים לא מאבדים מהקריספיות שלהם בכלל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה