משתפת במתכון לקרקרים מלוחים ודקים, קלים להכנה, הילדים מאד אוהבים לקחת לבית ספר, או לנשנוש בצהריים. הקרקרים יוצאים קריספיים בזכות האפיה הנוספת שנותנים להם בחום נמוך - ראו בהוראות בהמשך.
לבצק-
קילו קמח
2 כפות שמרים
550 מ"ל מים
220 מ"ל שמן
4 כפיות מלח
לתערובת שמן ותבלינים:
חצי כוס שמן קנולה, חצי כוס שמן זית, כף תבלין פיצה כפית אבקת שום, כפית זעתר,
כמובן שאפשר לשנות תיבול לפי הטעם האישי..(בזיליקום מיובש/אורגנו/ שומשום/קצח/מלח גס)
ללוש הכל לבצק רך, נעים ולא דביק.
לחלק לשמונה חלקים
לרדד כל חלק על גבי נייר אפיה, לעלה דק ככל האפשר - הכי קרוב לעובי של דף (ניתן לרדד בין שני ניירות אפיה אם יותר נוח)
למרוח מעל תערובת של שמן ותבלינים
עם גלגלת של פיצה לחתוך את השוליים, כדי שיצא קרקרים סימטריים
לעשות פסים לאורך הבצק ואחר כך לרוחב,
לאפות 12 דקות בערך על חום של 180 מעלות
אחרי שכל הקרקרים מוכנים ואפויים- לשים את כל הקרקרים בתבנית אחת, ולהכניס לתנור
בחום של 50 מעלות למשך שעה - כדי שיצאו קריספיים.
לבצק-
קילו קמח
2 כפות שמרים
550 מ"ל מים
220 מ"ל שמן
4 כפיות מלח
לתערובת שמן ותבלינים:
חצי כוס שמן קנולה, חצי כוס שמן זית, כף תבלין פיצה כפית אבקת שום, כפית זעתר,
כמובן שאפשר לשנות תיבול לפי הטעם האישי..(בזיליקום מיובש/אורגנו/ שומשום/קצח/מלח גס)
ללוש הכל לבצק רך, נעים ולא דביק.
לחלק לשמונה חלקים
לרדד כל חלק על גבי נייר אפיה, לעלה דק ככל האפשר - הכי קרוב לעובי של דף (ניתן לרדד בין שני ניירות אפיה אם יותר נוח)
למרוח מעל תערובת של שמן ותבלינים
עם גלגלת של פיצה לחתוך את השוליים, כדי שיצא קרקרים סימטריים
לעשות פסים לאורך הבצק ואחר כך לרוחב,
לאפות 12 דקות בערך על חום של 180 מעלות
אחרי שכל הקרקרים מוכנים ואפויים- לשים את כל הקרקרים בתבנית אחת, ולהכניס לתנור
בחום של 50 מעלות למשך שעה - כדי שיצאו קריספיים.